Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 5 juli 2019

De geschiedenis herhaalt zich...

‘Dit is een datingsite: Een soort club voor mensen die elkaar niet kennen en die de club verlaten zodra ze wel iemand hebben leren kennen.´ (citaat Rode Jas)

Van die club roert zich maar een relatief klein percentage via de blogs en het forum T2S. Het is moeilijk te beoordelen of deze groep ook representatief is voor de ‘zwijgende meerderheid’. In veel andere clubs veronderstelt men dat als vanzelfsprekend, dus waarom zou het hier dan anders zijn? Een van de zaken die beslist anders is dan bij de meeste clubs of verenigingen wordt aangegeven door de bovenstaande quote: men komt hier als alleenstaande en hoopt (zo spoedig mogelijk) als stel weer te vertrekken. Dat zie je bij een biljartclub toch minder vaak. Het vertrek van veel leden en de instroom van nieuwe gegadigden zorgt ervoor dat de geschiedenis zich blijft herhalen maar ook de discussies met enige regelmaat over dezelfde onderwerpen gaan: grijze poppetjes, matig ingevulde profielen, gebrek aan respect bij het reageren op berichten, ‘kijkers‘ die maar niet willen ‘kopen’ etc. Voor ‘oudgedienden’ kwesties waar alles al over is gezegd, maar voor nieuwkomers een bron van verbazing en soms ook ergernis. Iedere nieuwe ‘generatie’ hier zal er het zegje dan ook wel over gaan doen. Vandaag was er weer zo’n dag.

Hoe ging zoeken naar een geschikte partner nog niet zo lang geleden eigenlijk?

Natuurlijk waren er kleine contact-advertenties in de krant maar er bestonden  ook relatiebemiddelingsbureaus met landelijke dekking. Zij was overdag onderneemster en klant van het kantoor waarvoor ik toen werkte. In de avonduren deed ze aan relatiebemiddeling voor het grootste bureau in Nederland. Omdat het een relatief onbekend verschijnsel was in die tijd vroeg ik haar hoe dit precies in het werk ging. Als een kandidaat (m/v) na een telefoongesprek op de hoogte was gebracht van de werkwijze werd deze op een avond uitgenodigd bij de relatiebemiddelaar. Het gesprek duurde dan enkele uren en op basis daarvan werd door de consulente een profiel opgemaakt. Op basis hiervan werden er successievelijk een aantal voorstellen gedaan voor mogelijk geschikte partners. Ook was er een boekje waarin een kort profiel (zonder foto) van de leden op nummer was vermeld. Na telefonische controle of een ‘nummer’ nog actief was, kon iemand via een brief contact zoeken. Het aantal kandidaten dat door de relatiebemiddelaar werd voorgesteld bedroeg maximaal 3, het aantal brieven was onbeperkt en het lidmaatschap duurde één jaar. De kosten voor die periode waren inkomensafhankelijk en kwamen overeen met een netto maandsalaris. Als het eerste jaar geen succes opleverde kon een tweede jaar voor de helft van de prijs worden toegevoegd. Het succespercentage lag boven de 60% (niet echt controleerbaar).

De consulente was enthousiast over haar werk en vertelde ook met plezier over het aantal huwelijken dat door haar bemiddeling tot stand was gekomen. Vaak wist ik al na een paar minuten bij wie een kandidaat zou passen, merkte ze op. Persoonlijk was ik toch blij dat ik niet van haar diensten gebruik hoefde te maken.
Hoe het met leeftijden en andere zaken zat bij deze manier van bemiddelen heb ik niet gevraagd evenmin als een hoop andere praktische zaken. Een recent krantenartikel over een relatiebemiddelaar die vandaag de dag op dezelfde manier werkt (inclusief de torenhoge tarieven en het mooie succespercentage) deed me terugdenken aan dat verleden (jaren 80 vorige eeuw).


Is het de grote keuze, de hoeveelheid informatie en het ‘gemis’ aan bemiddeling die het online daten zo anders maken dan vroeger?

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1425 keer gelezen

beoordeeld 2.71/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl