Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 12 augustus 2019

Camping

Het campingleven lijkt in bijna alles op het leven zoals het de overige vijftig weken van het jaar wordt geleefd. In bijna alles.
Eén verschil is, als het een camping in Zuid-Frankrijk is, dat het vijftien tot twintig graden warmer is dan in Nederland. Een ander en veel interessanter verschil is, dat het leven op een camping uitsluitend om trivia draait en juist dat, het ontbreken van enige inhoud van belang, legt het menselijk tekort zo genadeloos bloot.
Wat eten we vanavond, waar eten we vanavond, wat gaan we vandaag doen en waarom niet, waar gaan we zitten en – niet te vergeten – wat is de kortste, beste, mooiste weg, zijn gedurende die paar weken toch zo’n beetje de levensthema’s. Voor de kinderen komen daar nog bij: het aantal ijsjes per dag bij, het aantal uren toegestane schermtijd en zwembadtijd en als onbetwist strijdpunt nummer één de bedtijd. Ik gebruik het woord levensthema bewust, want het zijn vragen waar het leven niet alleen om draait, maar ook van af lijkt te hangen.
Omdat er geen inhoud is om zich achter te verschuilen, komt de vorm (de communicatie, de interactiedynamiek, de processen en de rituelen) zo volop in de schijnwerpers te staan. Het masseren en manipuleren, het slijmen, het zeuren en drammen, het voor wat hoort wat en niets voor niets, het mokken; de bullebak, de drama queen, de politicus, het slachtoffer, de bemiddelaar en ga zo maar door. Het is allemaal zo goed zichtbaar voor de waarnemer (laten we ook die niet onvermeld laten), juist omdat het verder nergens over gaat.
Net als in het echte leven zoeken mensen elkaar op of gaan elkaar juist uit de weg en in dat schiftingsproces spelen het principe van de grootste gemene deler en dat van het kleinste gemene veelvoud een rol. Rondom de grootste gemene delers komt het eerste contact tot stand: de reis, de bestemming en natuurlijk het weer. Daarna volgt een uitnodiging voor een kopje koffie, een glaasje wijn of een gezamenlijke maaltijd in het zeer eenvoudige campingrestaurant waar de wijn lekker en goedkoop is en altijd rijkelijk vloeit. Dan kun je het niet weer over het weer gaan hebben. Gesprekonderwerpen voor zo’n tweede ronde zijn vaak eerdere vakantie-ervaringen, de kinderen en soms ook al andere kampeerders. Het lijkt allemaal onschuldig, maar vergis u niet, want het is maar een klein stapje van eerdere vakantie-ervaringen naar het politieke klimaat in de betreffende landen, al dan niet in het verleden; praten over kinderen is praten over opvoeding en praten over andere campinggasten gaat over sociaal-ethisch handelen. En dan komt langzaam het schiftingsproces op gang en ontstaan er her en der kleinste gemene veelvouden. Let wel, allemaal niets mis mee, zo gaat het in het leven, ook op de camping.
Dat idee van de grootste gemene deler en het kleinste gemene veelvoud, maar dan wel op zijn campings, lijkt me ook wel een geschikt kader voor het daten. Je begint een beetje te kletsen over van alles en nog niks en zo ontdek je langzaam of er dingen zijn die je gemeen hebt en als het contact voortduurt, ontdek je als vanzelf of je samen een kleinste gemene veelvoud kunt worden. Als je allebei een (relatief) priemgetal bent, bof je, want in dat geval is het kleinste gemene veelvoud gelijk aan het product (de opbrengst). In de andere gevallen is het kleinste gemene veelvoud altijd kleiner dan het product. En voordat we nu terechtkomen in de discussie of je genoegen moet nemen met next best, brei ik er snel een punt aan. Ik heb immers wel belangrijker zaken aan mijn hoofd. Wat zal ik vanavond eens eten en waar doe ik de boodschappen: in de Intermarché of in de Super U?


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door kairos - 542 keer gelezen

beoordeeld 2.9/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl