Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 23 augustus 2019

Een man van 74

 

Geschreven op verzoek van een (niet actief) lid van 50+ match als eenmalige bijdrage.

 

Na een aantal date’s dacht ze de juiste te hebben gevonden op 50+ match, maar het liep mis om redenen die ze nog steeds niet begrijpt. Het was tijd voor een pauze en een periode van bezinning.
Als het weer het toeliet, ging ze in in de ochtend een paar uurtjes naar ‘haar’ bankje . Lezen of gewoon turen naar de zee en wat piekeren zonder echte pijn. Hij kwam bijna iedere ochtend langs en ze zag dat hij haar inmiddels ook wel herkende. Na een paar weken zeiden ze ‘goedemorgen’ tegen elkaar en daarna trok hij de stoute schoenen aan en kwam een praatje maken met de vrouw met de zee-grijze ogen. Best een mooie man, dacht ze. Een knappe kop met een grote bos zilverwit haar, misschien 1.80 en duidelijk goed verzorgd. Dat hij best een beetje ijdel was maar ook stoer wou overkomen, merkte ze eigenlijk meteen maar dat vond ze ook wel grappig. Hij was tenslotte veel ouder dan zij. Vanaf die dag wandelde ze met hem mee als hij langs kwam en ze raakte onder de indruk van zijn vrolijkheid en zelfvertrouwen. Ze gingen een paar keer uit en toen hij op een avond meeging naar haar huis werden ze minnaars. Het was niet haar bedoeling geweest maar het voelde als vanzelfsprekend, omdat ze duidelijk verliefd waren geworden. Op dat moment wist ze dat hij 73 was en dus 19 jaar ouder dan zij, maar het maakte geen verschil.

 

Vanaf die eerste keer waren ze een stel en net als een paar pubers hadden ze beslist niet nagedacht hoe het nu verder moest. De problemen die vooral met het verschil in leeftijd te maken hadden, kwamen al toen de roes van verliefdheid er ook nog was.
Hij is al een aantal jaren met pensioen maar zij heeft nog een behoorlijke arbeidsperiode voor de boeg. Ze kan ze thuis werken, maar zijn spontane bezoekjes overdag zorgen er voor dat ze in de vroege of late uurtjes het werk moet inhalen dat dan niet lukt. Hij wil ook wel weer wat gaan doen om te voorkomen dat hij haar te veel tot ‘last’ is maar dat is voor een inmiddels 74-jarige niet echt eenvoudig. Zij vindt het ook gewoon fijn als hij er is. Hij ziet voor hen een toekomst tot ‘de dood ons zal scheiden’ en kan dan roepen dat ze samen nog wel 20 goede jaren voor de boeg hebben. Hij beseft dan niet dat hij haar daar echt pijn mee doet omdat ze alleen aan het nu wil denken. Ze kan zich nog geen beeld van hem vormen als 80-jarige en wil dat ook niet, bang voor het onbekende. Ook het ‘geld’ is steeds weer een probleem. Hij heeft een goed pensioen en zij verdient zeker niet slecht. Maar tijdens zijn werkzame leven kon ‘alles’ en dat wil hij nu weer. Uitgaan en exclusieve cadeaus kopen, terwijl zij echt niet ieder weekend in een duur restaurant hoeft te eten en ook alles zelf kan kopen wat haar hart begeert. Maar het doet haar pijn als ze merkt dat hij die oude tijden mist en soms meer wil. Dat ze volkomen tevreden is met de huidige situatie kan ze hem niet echt duidelijk maken. Nu heeft hij het in zijn hoofd gehaald dat ze beslist direct moeten gaan samenwonen al dan niet getrouwd. Dat heeft immers grote financiële voordelen en ze weten ook niet hoeveel jaren ze samen nog kunnen doorbrengen.

 

Haar lieve oude dwaas beseft niet dat juist ook de angst dat er wat met hem zou kunnen gebeuren het zo moeilijk voor haar maakt om die stap te zetten. Af en toe zit ze weer op haar bankje naar de zee te turen.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1422 keer gelezen

beoordeeld 3.44/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl