Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 20 augustus 2019

Het regent in mijn hart...

Het regent in mijn hart

de kamers staan er blank...

Zo kan ik mij soms voelen.Ik denk niet dat er deze keer ( zoals er bij "tropische treitering" iemand was die beweerde geen last te hebben van 40 graden hitte, wat ik onvoorstelbaar vond) een uitzondering zal zijn bij waar ik het over wil hebben.

Iedereen zal zich weleens ongelukkig, of op zijn minst minder gelukkig voelen. Die emotie overvalt je soms als een orkaan, dan weer is het een dagenlang durende druilerige motregen, maar dan komen er weer lichtpuntjes , als  je die wilt zien.

Ach ja "gelukkig zijn"...je hoeft maar een willekeurig blad open te slaan of je vindt wel iets hierover. Hoewel men soms meent er recht op te hebben, is geluk NIET iets waar je recht op hebt. Ik ben ook van mening dat je juist erg óngelukkig wordt van het streven naar geluk. Over het algemeen ben ik tevreden ( ook een vorm van gelukkig zijn) met mijn leven. Soms is het donker in mijn "levenswoud" en heb ik mijn "zaklamp"( positief denken) nodig om over het slingerende bospad mijn weg te vinden. Dan zie ik in het licht daarvan soms mooie glinsterende steentjes van geluk die de nare dingen weer laten verdwijnen.

Tegenslag is inherent aan het bestaan, een open deur intrappen , ik weet het. Slechte ervaringen kun je positief ombuigen omdat ze je kunnen behoeden voor het maken van verdere verkeerde keuzes, op welk gebied dan ook. Zoals het vinden van iemand om je leven ( gedeeltelijk) mee te delen. Er zijn mensen die steeds weer dezelfde foute keuze maken maar ook  die te bang zijn ergens aan te beginnen, juist vanwege een voorgaande slechte ervaring. Dat is erg jammer, want ieder mens immers, iedere situatie, is uniek, je kunt niemand te kort gaan doen vanwege je eigen verleden. Angst is een slechte raadgever ! De perfecte partner besttat ook niet zoals we weten.

Maar...wat me nu is overkomen ! Ik ben pas iemand tegengekomen die in alle opzichten goed bij mij past. Niet te geloven dat het waar is, maar beter laat dan nooit. Deze persoon zal nooit meer uit mijn leven verdwijnen, mij nooit in de steek laten, dat is zo zeker als 2 x 2 =4 ... Deze echt perfecte partner luistert naar de naam "IK ".

IK stelt mij niet teleur, IK voelt mij aan en weet wat het beste voor mij is. IK accepteert mij zoals ik ben, met mijn fratsen of eigenaardigheden ( wie heeft ze niet ?!) en goede en lieve dingen. IK stelt geen ( te ) hoge eisen en houdt rekening met mijn mogelijkheden en wensen. Kortom, de ideale partner !

Ik gun ieder van ons een "IK ".

 

p.s. Gerrit Achterberg ( dichter) schreef ergens:  "Terwijl we het niet laten blijken dat werelden in ons bezwijken, kijkt het kind ons aan..."

Dat ontroerde mij enorm en ik denk dat dit ook tussen ons, volwassenen, mogelijk kan zijn. 

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door loerbol - 597 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl