Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 7 augustus 2019

Komkommertijd


Kent Blogsaland en daten ook Komkommertijd?
Bij het lezen van diverse blogs overvalt mij een gevoel dat ik soms ook heb in een boekwinkel. Waar ik vroeger liep te kwijlen van de leeshonger tussen al die mooie boeken krijg ik nu het gevoel dat alles al geschreven is en uitputtend verteld.
En dan heb ik het nog niet gehad over alle zelfhulpboeken en tijdschriften. Er zijn zelfs mensen die ons Nederlanders 365 dagen gelukkig kunnen maken/laten zijn.
En dat Immerblije en maakbare irriteert me mateloos of werkt op mijn lachspieren.

Kwamkwammertijd:
Als 17jarige werkte ik in de zwakzinnigenzorg. In paviljoen 1 moesten alle zusters op zondag een rok of jurk aan. Om elf uur was er appèl op de grote trappen en werden er stichtelijke liederen gezongen onder de bezielende leiding van zuster Klivia op het harmonium.
Zowel bewoners als personeel werden ’s ochtends vroeg begroet met de kreet: “Ben je nog blij?”
Dus persten we onze mondhoeken omhoog om geen uitbrander of onvoldoende beoordeling te krijgen.
Ik had het genoegen om een aantal van die bewoners ook te mogen begeleiden in het meer zelfstandig wonen.
Een van hen was de positief geprogrammeerde en dus immerblije Freek. Op een ochtend deed ik mijn ronde langs de huisjes om te kijken of iedereen wakker, gewassen en gestreken was.
Freek stond zichzelf te poedelen aan de wastafel en zijn aftershave rook ik op kilometers afstand. Voor ik ook maar enig geluid kon voortbrengen riep hij: “Goedemorgen Lies, lekker geslapen?” Waarop ik antwoordde: “Nee, zwaar klotuh, Freek! “ en hij weer: “Oh, wat fijn!”.
Had ik al verteld dat hij jarenlang zijn homoseksualiteit moest onderdrukken?
En dan was daar ook nog Ineke Immerblij. Ze was van de Pastorale Dienst en bracht de Blijde Boodschap. Om iedereen gelijk te behandelen kwam ze ook in het paviljoen waar mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag woonden.
In een wolk van vrolijkheid en blijdschap, goed gekapt en gekleed verscheen zij op de groep waar Vonne woonde.
Zag ik daar een splitje in Ineke’s lange rok? Vonne zag het in ieder geval wel!
Dus: Ratsj, dat werd een scheur tot op haar heupen. Vonne reduceerde de rok tot twee lappen die alleen nog bijeen werden gehouden door de boord. Zagen we daar zwart kant of toch een Sloggi?
Ineke moest ontzet worden uit haar benarde positie en zag ik ook wat scheurtjes in haar blazoen?
Haar rok en humeur werden die dag bijeengehouden door veiligheidsspelden. Ik herinner me vooral de twinkelende ogen van Vonne. Heeft ieder mens ook niet een beetje recht op haar eigen ongeluk?

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Pie58 - 1646 keer gelezen

beoordeeld 3.83/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl