Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 9 augustus 2019

Lijnen die verbinden

Als klein meisje dacht ik dat er een telefooncel in de Hemel zou staan, zodat ik mijn oma zou kunnen bellen. Ook dacht ik dat er kleine mensjes in de radio rondliepen die met elkaar aan het praten waren. Ik had er in willen kruipen om er achter te komen hoe die techniek nu eigenlijk werkte. Het woord techniek kwam toen nog geheel niet in mijn vocabulaire voor, ik was denk ik een jaar of 5, maar ik was wel nieuwsgierig. Nu is de techniek zo ver gevorderd, dat telefooncellen worden weggehaald, ANWB alarmpalen tot het verleden behoren en ik nu ook wel weet, dat er geen vaste lijn naar de Hemel bestaat. Misschien een denkbeeldige verbinding, die gedachten de ruimte in stuurt, dus zo gek was dat idee nog niet van dat 5 jarige meisje. Bovendien zijn we, blijven we, met onzichtbare lijnen verbonden met onze naasten en geliefden gedurende, of na ons leven. Een draadloos netwerk wat altijd al heeft bestaan en niet zal ophouden te bestaan, echter in een andere beleving. In gedachten kun je veel communiceren, waarom dan niet met mijn oma die ik daar ergens in de ruimte vermoedde, wat ik dan de Hemel noemde?

De techniek ontwikkeld zich in rasse schreden, heeft nog lang niet het einde bereikt. De menselijke geest zal zijn intelligentie steeds maar weer verder gebruiken om zich beter te ontplooien en zaken te verbeteren. Vaste lijnen zijn overbodig geworden. Draadloos zijn we met allerlei apparaten verbonden. Terwijl ik dit schrijf, luister ik naar een Play list op YouTube. Ondertussen krijg ik een WhatsApp berichtje op de telefoon, stuur een signaal naar de printer om af te drukken en kijk op buienradar hoeveel regen er nog nadert en chat ik met iemand hier op 50 plusmatch. Binnen een seconde heb ik antwoord op mijn bericht, waar ik mij ter wereld dan ook bevind. Gesprekken en signalen sturen wij de ruimte in. Vragen en antwoorden, in welke vormen dan ook, gaan heen en weer via satellieten die daar boven ergens rondzwerven in banen rond onze aarde en ons de weg wijzen, wanneer we daarom vragen.

Dikwijls loop ik een blokje om
zonder het bewandelen van rechte lijnen.
Vaak zijn ze ook wel krom
net zoals de hobbels in mijn leven.
Niet alles gaat rechtstreeks van A naar B,
al heb ik wel het streven
ze rechtstreeks te verbinden, zodat ik tevrée
kan kijken naar het achterom.
Tijdens het wandelen lopen mijn gedachten
de onzichtbare lijnen die aan mij zijn vastgepind.
In voetstappen zit de afdruk verborgen
van veel gemaakte zorgen, maar ook gedachten
aan liefdes die ik heb bemind.
Niets kan onvoorwaardelijke liefde verbreken
welke onlosmakelijk aangesloten blijven in
de liefdesstromen die harten verbindt.
Onzichtbare lijnen verbinden
via telefoon, computer, of gedachtestromen,
zodat ze, na ontvangst ergens in de ruimte,
weer naar benée tot antwoorden komen.

Liefs,

Monique


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 488 keer gelezen

beoordeeld 3.11/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl