Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 21 augustus 2019

Ouder worden

Mensen ouder dan 60 zijn meer tevreden dan dat mensen van 55 verwachten over vijf jaar te zullen zijn. (Quote van onbekende schrijver)

Het is dinsdagochtend en augustus is al een eind op weg. Een prachtige ochtend, zo te zien, maar als ik om 8 uur de deur uitga om een dagje te werken, is het nog behoorlijk koud. Het is 14°C meldt mijn smartphone, maar het voelt als 13°. Die laatste opmerking is overbodig want dat verschil merk ik toch niet. Ik zie een berichtje van jou waarin je onder meer zegt dat je dit keer lekker hebt geslapen. Een kwartiertje eerder las ik een artikel in het digitale ochtendnieuws dat een kwart van de Nederlanders slecht slaapt. Dat wij beide ook tot die groep horen, bevestigt alleen dat gevoel dat echt goed slapen is voorbehouden aan een selecte groep mensen.
Even later komt de afvalwagen voorbij die oud papier ophaalt. Een van de beide mannen die de containers in de installatie moet plaatsen, is volkomen grijs en lijkt niet veel jonger dan ik ben. Zou hij dat de hele dag volhouden, vraag ik me af? En hoe ging dat vroeger toen de afval nog in zware metalen vuilnisemmers werd verzameld die met spierkracht in de vrachtauto moesten worden geleegd? Even voel ik me behoorlijk oud.

Er is een winkelcentrum vlakbij het kantoor waar ik later word verwacht, een terrasje daar is al flink gevuld. Zo te zien zijn het vooral oma’s en opa’s die op de kleinkinderen passen en genieten van het prachtige weer. Ik neem een tafeltje aan de rand en laat het gebabbel over me heen ‘spoelen’ zonder dat het stoort. Ik krijg koffie van een meisje dat er nu al ‘gestresst’ doet en vraag me af hoe zij de werkdag moet doorkomen. Werknemers in de horeca krijgen gemiddeld veel minder vakantiedagen dan in andere sectoren schiet in mijn gedachten, maar daar heeft de jongedame ook helemaal niks aan. Het is inmiddels half tien en op de promenade zie ik veel scootmobiels en gebruikers van rollators. Ook voor hen is het een mooie ochtend om erop uit te trekken. Door de omgeving voel ik me weer een stuk jonger dan een uur eerder en heb ik best zin om te gaan werken.

Als ik die avond thuiskom ben ik redelijk moe en jij voelt je ook niet helemaal top na een drukke dag. De kat is het meest verstandig en ligt al lekker naast je te slapen, die wordt ook een dagje ouder tenslotte. Op het forum T2S lees ik hoe moeilijk het is om die ‘ene’ te vinden hier, bij de blogs gaat het over liefde die alles (ook afstand) overwint. En hoe zit dat met leeftijd vraag ik me even af. Doen we niet te krampachtig dat het geen verschil mag maken? Maar dat is meer een onderwerp voor een volgend blog.

Ouder worden is niet zo erg ... als je denkt aan het alternatief. Maurice Chevalier

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 732 keer gelezen

beoordeeld 3.14/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl