Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 16 augustus 2019

't Komt goed!

Ik ben onwillekeurig geneigd de jaargetijden te koppelen aan stemmingen. Het voorjaar en de zomer maken me vrolijk, in het najaar ben ik afhankelijk van het weer ook nog opgewekt of wat meer aan het nadenken. Waarover? Over wat er gebeurd is, over wat me bezig houdt. De winter is niet echt mijn ding, hoewel ik zelf in januari geboren ben.

In elk seizoen kun je vooruitkijken, terugblikken of je bepalen bij het moment. Het voorjaar is bij uitstek een tijd om vooruit te kijken (zit in het woord voor..). Denk aan de vakantieplannen, hoewel die tegenwoordig al veel eerder gestalte krijgen, in januari of februari. Aan het eind van het voorjaar of in de zomer worden die plannen gerealiseerd. Die tijd is nog voor de meesten van ons het moment, waarop we er op uit trekken, hoewel voor een aantal liefhebbers de wintergeneugten ook lokken. Het najaar is voor mij de tijd, waarin de resultaten zichtbaar worden. Wat is het goed dat daarna in de winter juist enkele bijzondere dagen en weken zitten zoals kerst, oud- en nieuw jaar, zelf mag ik in januari twee verjaardagen vieren..

Wat maken we ons vaak druk over dingen die komen gaan. Onze agenda zit vol met dingen, die we moeten doen. Een bespreking met iemand, waarmee we ruzie hebben, de auto, die naar de APK moet, de tandarts, die een flinke ingreep moet verrichten. Gelukkig staan er ook afspraken op, waar we blij over zijn. De verjaardag van een van onze kleinkinderen, onze vakantie, waar we al wekenlang naar uitzien. Al die gebeurtenissen staan genoteerd, soms moeten we zelfs schuiven; opeens krijg je een bericht, dat een van je beste vrienden overleden is. Dan heeft het bijwonen van die uitvaart prioriteit. Tegelijk ben je daar in gedachten dagen mee bezig.

Een bekende quote luidt: De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. In onze geest zijn we bezig met wat ons beroert. Wat is het dan mooi, als je even uit je sores wordt gehaald, als er iets is dat die beklemming van de dingen in je agenda doorbreekt. Op Things2share gaf ik al aan, waardoor ik onderweg geraakt werd. Ik fietste naar een afspraak van mijn vrijwilligerswerk; aan de overkant van de weg stond een auto met een heel groot reservewiel aan de kofferbak. Op het wiel las ik: ’t Komt goed.

Dat herinnerde me aan de uitspraak van president Paul Kruger van Zuid Afrika: Alles Sal Reg kom. Dar lijkt dan erg berustend en eenvoudig, ware het niet, dat dit maar de helft van het gezegde is. Er zit een voorwaarde verbonden aan dat “reg kom” nl. : Als ieder zijn plig doe.
Toch ben ik steeds meer geneigd mij het recht komen, niet steeds over van alles mijn hoofd te moeten breken voor te houden. De zorgen die er zijn wat naar de achtergrond te verdrijven.

Er is ook zoveel moois in mijn leven. Ik geniet als ik in de natuur loop. Een uitspraak van Fop Brouwer (1902-1991): hij karakteriseerde de natuur in het radioprogramma Weer of geen weer van Bert Garthoff met “alles wat leeft en groeit en ons telkens weer boeit.” Zelfs als ik uit het raam van de trein in de weilanden kijk word ik blij als er een ooievaar of een zilverreiger door het veld loopt, of een torenvalkje in de lucht hangt.

Een andere insteek: laat je verrassen! Na een paar dates, die nergens op waren uitgelopen en enkele berichtjes die steevast door een geen interesseberichtje gevolgd werden ging ik maar weer eens dansen. Er komt een super leuke dame achter mijn tafeltje zitten; we hebben de hele avond gezwierd. Aan het eind bleek ze ook een stukje met – dezelfde – bus te moeten rijden. Je weet dus nooit van te voren hoe het loopt..

Wat wil ik nu met dit alles beweren? Er is naast veel onprettige dingen in ons leven ook een hoop positiefs. We moeten onze ogen er wel voor open hebben en open houden. Natuurlijk hoeven we onze ogen niet te sluiten voor de ellende, maar laten de plussen het nu eens winnen van de minnen..


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 618 keer gelezen

beoordeeld 1.11/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl