Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 16 september 2019

guilty pleasure

Deze term heb ik voor het eerst gehoord uit de mond van Matthijs van Nieuwkerk, de bekende presentator van de Wereld Draait Door. toen hij de jaarlijkse presentatie deed van de top 2000 in het top 2000-cafe. Dit programma, met Leo van der Goot als muziekkenner, die sommige artiesten of muzieknummers nader toelicht, is al eerder opgenomen. Het wordt op tv uitgezonden in de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw, als de top 2000 dag en nacht op radiozender 2 wordt uitgezonden. Wat is een guilty pleasure ? Dat is een nummer van een artiest dat je stiekem erg leuk vindt, maar wat normaal eigenlijk je smaak niet is, of door anderen niet net zo fantastisch wordt gevonden. Als je die muziek hoort, kan je opeens helemaal in een andere sfeer belanden.

Hoe kom je aan een guilty pleasure? Nou, aan een bepaald lied kan je een leuke herinnering hebben, bijvoorbeeld een lied uit je jeugd of een plaat die tijdens een memorabele vakantie steeds op de radio werd gedraaid. Ook kan een bepaald lied je de neiging geven om spontaan te gaan dansen, of dat je in de auto het nummer opeens hardop gaat meezingen. Tijdens de tv-uitzending op Npo 3 van de echte top 2000 , kan je in het top 2000-cafe sommige mensen spontaan zien headbangen of dat ze, helemaal in vervoering, op de luchtgitaar gaan spelen.

Hele volksstammen staan soms uren te wachten om een half uur in het cafe te mogen zijn, om dat een keer mee te mogen maken. Er hangt een sfeer van nostalgie die je tienerjaren, je verkeringstijd of de het discogebeuren van vroeger weer tot leven brengt en dat beleef je samen met anderen, die dat ook fantastich vinden. Een sfeer van verbroedering dus, die je ook wel ziet bij mensen die een live-concert bijwonen van een beroemde popgroep of een bekend artiest. Even lekker uit je bol gaan. Het kan je dan niks schelen dat andere mensen daarbij zijn, of dat je familie dat ook allemaal van jou op tv kan zien.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 600 keer gelezen

beoordeeld 1.83/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl