Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 1 september 2019

Het evangelie van grazende oudere en eigen wijze schapen in datingland

Een grote kudde eigenwijze oudere schapen huppelend, grazend en blèrend in god’s weiden van datingland. Met zijn allen rondspringend op zoek naar de blijde boodschap: het evangelie van waarheid en geluk. Het lijkt mij een mooie analogie van het soms zo vermoeiende daten. We zoeken een re-latie (nieuwe verbinding) of een nieuwe vorm van onszelf al of niet met de ander; kortom re-ligie (een nieuwe legering)

 

Een van de bekendste evangelieverhalen is het verhaal van het Verloren schaap; het schaap dat zijn bestemming zoekt:


Het koninkrijk is als een herder die honderd schapen had.
Een van hen, de grootste, ging ervandoor.
De herder verliet de negenennegentig
en zocht naar die éne, tot hij hem vond.
En nadat hij zich al die moeite had getroost
zei hij tegen het schaap:
Jij telt voor mij meer dan die negenennegentig.


Met het koninkrijk wordt in de mystiek de bestemming van de mens bedoeld in zijn leven. Zoals het gaat met mensen, verhalen, evangeliën, meningen, geloven en belevingen, zijn er veel versies van dit verhaal. Het bovenstaande geschrift komt uit het evangelie van (de ongelovige) Thomas; andere evangeliën maken er een heel ander verhaal van. Het schaap dat verkoos zijn eigen weg te gaan wordt hier geprezen en zelfs verkozen boven de anderen: “Jij telt voor mij méér dan die negenennegentig”. In Lukas wordt iets heel anders verkondigd, namelijk dat je NIET je eigen weg hoort te gaan (en de Goede Herder of leider moet blijven volgen)

Wil je een vrije mens zijn, je eigen ik worden of wil je je voegen in en naar de kudde. Vele levens vele geloven; vele evangeliën; in de kudde willen zijn of je eigen weg kiezen. De tweedeling tussen mensen conventioneel / oude normen en waarden en onconventioneel / zich willen onderscheiden; DE diepe kloof in datingland, tussen mensen: dit matcht beslist niet. De veiligheid van de massa, de groep of het realiseren van een innerlijke vrijheidsdrang; beide zijn een innerlijke roeping.

Thomas 107, Jesaya 57:17, Lukas 15: 4-7, Mattheüs 18:12-14


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door DenDonck - 612 keer gelezen

beoordeeld 2.55/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl