Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 13 september 2019

Jesse Klaver & Oscar Wilde over verleden, toekomst en vertrouwen

“Het verleden is het verleden en dat is het mooie ervan, maar vrouwen weten nooit wanneer de gordijnen gevallen zijn”. Oscar Wilde is wellicht het meest bekend om zijn cynische uitspraken over vrouwen. Als er ooit iemand was, die zich zo distantieerde van de heersende algemene moraal en goede zeden dan was het zeker Oscar Wilde. Zijn levensmotto was zo eerlijk mogelijk jezelf proberen te worden oftewel zelfverwezenlijking: The importance of being Earnest. Ook mannen spaarde hij niet; “Als wij mannen trouwden met de vrouwen die we verdienen zou het er niet best voor ons opstaan”

 

Ieder mens heeft een verleden, kent (vele) zonden en heeft teenentander meegemaakt, waardoor vertrouwen (zwaar) beschadigd kan zijn; het must have fundament onder een eventuele nieuwe relatie. Vertrouwen kun je niet met woorden verdienen of opeisen. Vertrouwen in je eigen ziel is een van de diepere mysteries in het menselijke leven; hoe je jezelf waardeert met alles wat je in je hebt. Verleden en toekomst zoeken een plekje in het Nu.

Vertrouwen, is het niet dit, wat je wil; onzichtbaar
in ons te ontstaan? Is het niet jouw droom,
ooit onzichtbaar te zijn – Vertrouwen onzichtbaar! (Rainer Maria Rilke)

In vele gevallen speelt de vertrouwenskwestie een (grote) rol in het opbouwen van een relatie met name op latere leeftijd; veel mensen hebben te veel meegemaakt en dat vertrouwen of die garantie dat krijg je niet zomaar. Letterlijk niet (krijgen) want je moet er samen aan werken; iets wat vaak vergeten of genegeerd wordt.

Een klein zijstapje (??) naar de politiek (zijn tenslotte ook mensen); in 2017 liepen de formatiebesprekingen mis op het vluchtelingenvraagstuk. Jesse Klaver van GroenLinks wilde per se een garantie op het aantal (quotum) vluchtelingen dat opgenomen zou worden. Dat kreeg hij niet en hem werd verweten, dat je aan garantie samen moet werken in wederzijds vertrouwen. Het vraagstuk (de relatie) was te ingewikkeld om zekerheid / garantie te kunnen geven. Net zo herkenbaar als menselijk stonden de partijen met de hakken in het zand; de relatie was van tevoren al verre van ideaal. Van beide kanten schreeuwde men van onwil naar de beteuterde ander.

Wilde Soundtrack: https://www.youtube.com/watch?v=NejRc1FjL6E

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door DenDonck - 532 keer gelezen

beoordeeld 1.83/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl