Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 4 september 2019

Last minute op gevoel

Ik beken het maar, ik plan veel dingen ver van te voren. Daar ontkom ik niet aan, en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Hoe meer mensen ergens bij betrokken zijn, hoe belangrijker het is dat je iets goed organiseert. En ook hoe moeilijk het is zo’n plan goed te laten lopen.

Wie goedkoop met vakantie wil doet er goed aan het internet af te struinen op de term “last minute”. Aan de ene kant kun je vaak tegen een leuke prijs iets afspreken door zogenaamde vroegboekkorting, maar er valt nog meer te verdienen (eigenlijk: minder uit te geven) als je kijkt, of er wegens annuleren een plek in een vliegtuig of een hotel vrijgekomen is, waar ze zelf dan spotgoedkoop op kunt inspelen.

Het is niet altijd gemakkelijk om je al een half jaar voordat je op stap gaat vast te leggen op een vakantiebestemming en een tijd. Er zijn mensen die een bepaald beroep uitoefenen waardoor ze gebonden zijn aan bepaalde periodes. Denk aan mensen die in het onderwijs werken, die moeten noodgedwongen vakantieweken invullen in het hoogseizoen, ze betalen dan ook de hoofdprijs! Ook gezinnen met schoolgaande kinderen kunnen hier niet omheen.

Voor andere bestedingen van onze tijd zitten we ook vastgebakken in een stramien. De zaterdag was vroeger altijd de dag waarop grote aankopen gedaan werden; doordat velen tegenwoordig er voor kiezen via internet alles en nog wat te bestellen is de zaterdag of de koopavond minder dan voorheen hét moment waarop de winkels overspoeld worden met koopgrage gezinnen.

Als ik kijk naar de afspraken, anders voor een vakantie, die ik maak, bijvoorbeeld een date, komt daar ook een stukje afstemming bij kijken. Ik moet rekening houden met wat degene wil, waar ik een afspraak mee maak, en of er geen eerder gemaakte zaken in de agenda staan. Als je je verbonden hebt aan een bepaalde sportieve activiteit, waar men op je rekent, is men “not amused” als je om de haverklap afzegt voor een date.

Hoe langer hoe meer heb ik het gevoel, dat een date niet te lang van tevoren afgesproken moet worden. Dan blijft het iets spontaans, hetzelfde als je iemand buiten deze site “in het wild” ontmoet. Wanneer je lang van tevoren iets afspreekt kan er altijd een kink in de kabel komen.
Ik heb een paar keer meegemaakt, dat ik een paar uur tevoren het gevoel had, dat een date die ik al lang geleden had afgesproken gecanceld zou worden. En ja hoor, toen ik kort voor vertrek naar mijn date nog even mijn mailbox checkte las ik een heel schlemielig berichtje, dat wegens omstandigheden de date niet doorging. Omstandigheden? Welke?

Ik had geen zin om hierover te bellen, in één geval was al in de mailwisseling bekend gemaakt dat telefoneren niet op prijs gesteld werd. Is het verkeerd, dat ik hier een onplezierig gevoel bij kreeg? Ik ga dan bij mijzelf te rade, wat er gebeurd kan zijn. Als de andere partij zich ineens terugtrekt blijft het gissen. Natuurlijk is het niet goed hier meteen iets verkeerds achter te zoeken. Ik moet respect hebben voor een besluit van een ander. Maar ik heb ook mijn verwachtingen, ik hoop op een leuke ontmoeting. Moet iemand als hij / zij een afspraak afzegt dat een beetje motiveren, of is dat volstrekt niet nodig, en is vrijheid – blijheid het alles zaligmakende credo? Als iets een paar uur van tevoren gecanceld wordt lijkt het op een smoes.. Een of twee dagen van tevoren, vooruit…

De lezers zullen in het bovenstaande een lichte frustratie proeven. Toch komt dit volgens mij vaker voor. Moet je gewoon denken: Nieuwe ronde, nieuwe kansen? Met dezelfde persoon een andere afspraak maken, of denken: Graag of niet? Of is dat weer zwart – wit denken?
Ik ga graag af op mijn gevoel. Iemand hield me ooit voor: Ga af op je gevoel, want dat bedriegt je nooit. Oef! Dat is een harde uitspraak. Toch probeer ik daarnaast ook realistisch te denken.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 450 keer gelezen

beoordeeld 1/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl