Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 20 september 2019

Scroppino

Plaats je weer eens een leuke blog?
Het is een standaardverzoek van de redactie omdat mijn verzoek om in ieder geval een pauze in te lassen tot 1 januari 2020 wel is goedgekeurd maar blijkbaar nog niet in de administratie is verwerkt. Vooruit dan maar, maar of deze leuk zal worden?

‘Waarom dan toch?’ Het is nog geen schreeuw maar je mag rustig zeggen dat mijn stem een behoorlijk volume heeft ontwikkeld. ‘Omdat ik dat hem heb beloofd’ leg jij voor de 6e keer uit. ‘Hij was er om met me te chatten als ik ‘s nachts niet kon slapen van het janken na mijn scheiding’. Ik kan niks anders verzinnen dan te zeggen dat ik je toen nog niet kende en dat klinkt zelfs dom in mijn oren.

Het gaat ineens erg snel met onze relatie (het jaar is 2009). We hebben regelmatig dates en zijn een weekje ‘op proef’ samen in een hotel aan zee geweest. Het verliep helemaal volgens verwachting en we koesteren de herinneringen. De eerste scroppino hadden we samen in een goed Italiaans restaurant. Gedachteloos had ik er eentje als toetje besteld en het kwam met twee rietjes en lepeltjes. Laat dat maar aan Italianen over. Meteen werd het ‘ons toetje’. Het is de fase van verliefdheid en over een paar weken zullen we samen op vakantie gaan. De zon schijnt ook als het regent en het is lente in hartje zomer. En dan ineens is er dat uitstapje met E. Natuurlijk ken ik het verhaal van E, hij is schrijver en wat excentriek. Jij kent hem uit jullie ‘wereld’. Eigenlijk leeft en werkt hij in de nacht en slaapt overdag. Daarom kon hij er altijd virtueel zijn als jij niet kon slapen. Jullie hebben ook samen wat uitstapjes gemaakt (overdag) en hij stuurde aan op een relatie. Dat heb jij afgehouden omdat er op dat punt geen ‘klik’ was. En nu is er weer een uitstapje dat al was gepland voordat ik je leerde kennen. ‘Vertel je wel tegen hem dat je nu een relatie hebt’ dring ik aan. ‘Waarom dan, vetrouw je me niet?’ Daar geef ik wijselijk geen antwoord op maar ik denk ‘Omdat hij anders denkt dat jij ook nog steeds ongebonden bent, sufferd’.

We hebben de dag van het uitstapje contact tot E arriveert voor het uitje. De rest van de dag probeer ik zo snel en goed als mogelijk door te komen. Ik verwijt mezelf die zinloze jaloezie maar kan toch niet voorkomen om er aan blijven te denken. Het is nog vroeg die avond als jij belt en vertelt dat het een leuke dag is geweest maar niet meer voor herhaling vatbaar. E blijft een vriend maar alleen virtueel, jullie hadden elkaar weinig meer te zeggen.  Natuurlijk ben ik blij zonder dat te veel te laten merken. Ik ga over op een neutraler onderwerp en vraag wat je hebt gegeten. Als je zegt dat jullie een scroppino als toetje hebben genomen (beide één), vlamt de jaloezie nog een keertje op en zeg ik kinderachtig dat ik dan in de toekomst dat toetje niet meer hoef. Bijna krijgen we ruzie over dit onzinnige item, maar dan lachen we erom. We hebben echter nadien nooit meer zo’n lekkere scroppino gehad als tijdens die eerste vakantie aan zee samen.

Als je het geluk hebt om hier een succesvolle date te vinden, koester dan die kostbare momenten in het begin waar nieuwe herinneringen worden gevormd die je nooit meer zal vergeten.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 673 keer gelezen

beoordeeld 3.29/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl