Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 22 september 2019

Leven

Als de getroffen gebieden na de watersnood van 1953 net een beetje beginnen op te drogen, aanschouw ik in dat jaar op 27 april om tien over zes in de avond het levenslicht.

Lees verder!

geplaatst door kairos - 5 reactieszondag 8 september 2019

Overgang

Nee, ik doel niet op die ene in het bijzonder, die van de opvliegers en de onnavolgbare stemmingswisselingen. Die ken ik alleen van horen zien. Ik bedoel het meer algemeen. Overgangen. Letterlijk en figuurlijk. Ruimtelijk, fysiek en mentaal. Ik kan er niet zo goed tegen. Ik vermijd ze het liefst, wat natuurlijk onmogelijk is.

Lees verder!

geplaatst door kairos - 19 reactieswoensdag 21 augustus 2019

Elektrisch

Het gewone leven lijkt in bijna alles op het leven zoals dat tijdens de vakantie op een camping wordt geleefd. In bijna alles.

Lees verder!

geplaatst door kairos - 16 reactiesmaandag 12 augustus 2019

Camping

Het campingleven lijkt in bijna alles op het leven zoals het de overige vijftig weken van het jaar wordt geleefd. In bijna alles.

Lees verder!

geplaatst door kairos - 14 reactiesmaandag 29 juli 2019

Erbij horen (2)

Opgedragen aan iedereen die geen open einde kan verdragen en snakt naar het vervolg. Ik heb er zelf ook een hekel aan, aan open eindes, behalve als het om mijn eigen leven, de liefde in het bijzonder gaat.

Lees verder!

geplaatst door kairos - 15 reactiesmaandag 29 juli 2019

Erbij horen

In de tijd dat de komkommer regeert in Nederland begint mijn vakantie langzaam vorm te krijgen. De kaarten liggen klaar. De stapel boeken groeit, voor mij geen e-reader; verbandtrommel, blaastest, lichtgevend hesje, milieusticker, vink maar af.

Lees verder!

geplaatst door kairos - 19 reactieszaterdag 20 juli 2019

Zoeken en vinden

Zoeken. Gevonden willen worden. Te lang zoeken. Te snel willen vinden. Kort mailen, lang bellen, kort ontmoeten. Het morsealfabet van wanhopige daters. Kort, kort, kort, lang, lang, lang, kort, kort, kort. SOS. Save Our Souls. Gevonden worden door wie je niet zoekt. Niet kunnen vinden die je zoekt. Waar doet een mens goed aan?

Lees verder!

geplaatst door kairos - 6 reactiesvrijdag 12 juli 2019

Lust en liefde

Bij alle zin en onzin die ik hier lees over het geforceerde onderscheid tussen lust en liefde of liefde en lust gaan mijn gedachten uit naar de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade.

Lees verder!

geplaatst door kairos - 11 reactieswoensdag 10 juli 2019

Biertje

Mythos betekent ‘gesproken woord’. Daarnaast betekent het woord ook ‘verzonnen verhaal’ én is het de naam van een Grieks biermerk. Hoe graag ik hier ook zou willen uitweiden over de kwaliteit van dit onderschatte biermerk, beperk ik me toch tot het verzonnen verhaal.

Lees verder!

geplaatst door kairos - 8 reactieszondag 7 juli 2019

Don Juan

Het is eind augustus 1965, als de jongens zich op het schoolplein van het jezuïetencollege verzamelen voor de eerste schooldag die traditioneel wordt ingeluid met een heilige mis.

Lees verder!

geplaatst door kairos - 12 reactiesdinsdag 2 juli 2019

Voor altijd

Mijn beste vriend is, wellicht niet geheel toevallig, ook de vriend die ik het langste ken. Wij kennen elkaar sinds mijn vijftiende.

Lees verder!

geplaatst door kairos - 7 reactiesvrijdag 21 juni 2019

Dag en nacht

geplaatst door kairos - 3 reactiesvrijdag 21 juni 2019

Je bent je verhaal

Verhalen zijn belangrijk in het leven van mensen. Dieren communiceren ook met elkaar, maar praten als mensen, dat doen ze alleen in fabels, zoals in die van Aesopus, De la Fontaine en Tellegen.

Lees verder!

geplaatst door kairos - 14 reactiesOver 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl