Naar de homepage
50PlusBeurs
. home
.
succesverhalen
inloggen
wachtwoord vergeten?
contact
Vanaf vandaag tot en met 21 september vindt de 50Plusbeurs weer plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Met ruim 95.000 bezoekers is de 50PlusBeurs 's werelds grootste evenement voor actieve plussers. De 50PlusBeurs biedt 50.000 m² informatie, amusement en voordeel. Ruim 600 stands in 6 beurshallen met workshops, lezingen en presentaties. Maar ook vele optredens op podia met muziek, show, dans en exposities.

Eén van de deelnemers aan de 50Plusbeurs in de PCOB. De PCOB is een protestants-christelijke bond voor mensen, die het belangrijk vinden om samen te werken aan de positie van ouder wordende mensen in deze en komende jaren. Thema in de PCOB-stand is 'Ontmoeting'. De PCOB ontmoet u graag! U ontmoet in de PCOB-stand allerlei mensen. Zo komt donderdag Jan Siebelink (schrijver van het boek 'Knielen en een bed violen') en hoort u vrijdag alles over de PCOB-dienst ‘Uw erfenis goed geregeld’. Jan Sinnema is dan in de stand om meer te vertellen over erfenissen en hoe u kunt voorkomen dat u van uw erfgenamen spoorzoekers maakt. Luister voor informatie over ‘Uw erfenis goed geregeld ook naar het radio 1 – programma ‘Dit is de dag’ van vandaag
.

50plusmatch.nl is één van de sponsors van de stand van de PCOB.

50 plussers streven naar harmonie

Stichting Route 50Plus deed onderzoek naar ambities en dit is wat zij vond: Mensen zijn belangrijker dan geld, familie is belangrijker dan oppotten. Als het om belangeloze menslievendheid gaat moet je bij de 50-plussers zijn.

Op de meetlat van ambitie is bij de 50-plusser het in harmonie leven met zichzelf en met de mensen om hem heen het meest belangrijk.
Lees verder

Succesverhaal van een man, 72 jaar

"Mijn kontakt met jullie loopt ten einde en ik vind het leuk jullie te kunnen vertellen dat er een kontakt via jullie tot stand is gekomen.

Natuurlijk weet je niet hoe het loopt, je bent 70 en 72, hebt je leven op je nek maar totnutoe loopt het leuk. We zien elkaar regelmatig en doen leuke dingen."

Lees verder

Voordelen volledig lidmaatschap

Met een volledig lidmaatschap kun je:
Persoonlijke berichten sturen
Onbeperkt interesse berichten sturen
Het zoekprofiel van andere leden zien
Gebruik maken van de messenger
Gebruik maken van de chat
Zien wie volledig of gratis lid is

Alle betalingen zijn beveiligd met SSL.
Neem een volledig lidmaatschap

Kabinet handhaaft pensioenleeftijd, stimuleert doorwerken

Om ouderen te stimuleren langer te werken voert het kabinet een bonus in voor mensen die blijven werken na hun 62e. Ook doorwerken na de pensioengerechtigde leeftijd van 65 wordt aangemoedigd. Het kabinet wil de pensioenleeftijd echter niet verhogen. Dit blijkt uit de Rijksbegroting die het kabinet op Prinsjesdag heeft vrijgegeven.

Elk jaar dat ouderen doorwerken na hun 62e ontvangen ze een zogeheten doorwerkbonus, een jaarlijks belastingvoordeel dat kan oplopen tot ruim euro 4500, staat in plannen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook werknemers die na hun 65ste willen doorwerken krijgen deze bonus.

Ook werkgevers ontvangen een belastingvoordeel als ze werknemers die ouder zijn dan 62 in dienst houden. Vanaf 2009 ontvangen werkgevers euro 2750 premiekorting voor elke oudere werknemer en vanaf 2013 wordt dit bedrag verhoogd tot euro 6500 per jaar. Daarnaast wordt het fiscaal aantrekkelijk gemaakt om 50-plussers die een uitkering ontvangen in dienst te nemen.

[bron: fd.nl, 16 september 2008]
50plusmatch.nl e-zine is een uitgave van 50plusmatch.nl
Postbus 35097 - 3005 DB - ROTTERDAM