Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 3 augustus 2019

Blote billen en respect

Pride Amsterdam 2019 

In de periode dat er iedere dag honderden vluchtelingen uit Syrië ons land binnenkwamen, bezocht ik een uitvoering van meerdere koren in een kerk in het centrum van het land. Het nieuws werd beheerst door de vluchtelingenstromen die Europa dreigden te overspoelen en waar de regeringen niet tegen opgewassen leken. De discussies tussen voor- en tegenstanders werden steeds heftiger. En persoonlijk was ik ook in verwarring omdat angst voor het onbekende streed met het gevoel dat hulp voor oorlogsslachtoffers vanzelfsprekend zou moeten zijn. Bij het vertrek uit de kerk, kreeg ik een flyer in de handen gedrukt. Geen opvallend grote letters of schreeuwende kleuren. Een korte vraag: Wat zou Jezus hebben gezegd over de vluchtelingen van vandaag? Hoewel ik geen belijdend Christen ben, raakte die vraag me toch door de eenvoud en de wijze waarop de kwestie in één zin werd samengevat. Wat zou een barmhartig mens denken, zeggen en doen in deze situatie.

We waren op vakantie en als ik het me goed herinner, was het ook een zaterdag. Die dag zouden we Malmö gaan bezichtigen. Maar al gauw bleek dat een groot deel van de stad was afgezet omdat de jaarlijkse Pride door de straten van de stad zou gaan. Geïnteresseerd namen we ons plaatsje in en lieten de stoet voorbij trekken. De beelden waren niet veel anders dan die in Amsterdam. Veel vrolijkheid, veel muziek en veel organisaties en instellingen die hun steun betuigden aan het protest. Ook blote billen en nauwelijks bedekte borsten, maar beslist minder opvallend dan in Amsterdam. Na een tijdje hadden we het wel gezien en babbelden nog even na op een terrasje, best een beetje trots dat ‘wij, Nederlanders’ , toch maar de voorlopers waren geweest van deze vrolijke manier van protesteren.

In een eerder blog heb ik al geschreven over mijn opvattingen op dit punt naar aanleiding van de Nashville verklaring. Als hetero kan ik mij die gevoelens niet voorstellen die men voor het zelfde geslacht kan hebben. Maar homoseksualiteit hoort geen gevoelens van afkeer of agressie op te roepen in de maatschappij. Zolang er onderdrukking of beknotting van rechten is op basis van geaardheid, kan protest helpen om daar een einde aan te maken. Maar ik zou geen echte Nederlander zijn als ik ook niet iets had aan te merken op de huidige Pride in Amsterdam. Ik citeer hierbij dan maar Lennart van Mill voorman van een stichting die zich inzet voor meer veiligheid en acceptatie van LHBT. ‘Weg met die blote billen. De Pride gaat daardoor meer over seks dan inhoud’. Persoonlijk denk ik ook dat de beelden die wereld overgaan, juist in landen waar homorechten een probleem zijn, aanleiding kunnen zijn om dit als een ‘uitwas’ te zien die men in ‘eigen land’ wil voorkomen.
Voel ik me ook ongemakkelijk bij het openlijk vertoon van zoveel seksualiteit die niet de mijne is? Ja, ik zou liever een flyer krijgen!

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 2324 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl