Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 1 augustus 2019

Hoogteverschilletje, mevrouw?

 

De langste man ter wereld was waarschijnlijk een Oekraïner die 2.57 m mat.

Als je regelmatig T2S volgt, leer je hier de pappenheimers wel kennen. Zodra een vrouw klaagt over het gebrek aan belangstelling van hier ingeschreven mannen, zijn er daar een aantal van als de kippen bij om te klagen over een van de meest voorkomende eisen van de dames. ‘Als niet iedere vrouw van 1.65 meter of minder toch een man met een lengte van minstens 1.80 zocht, kregen ze ook meer aandacht’, wordt er beweerd. Hoe zit dan nu eigenlijk vraagt mijn onderzoekende geest zich dan meteen af. Nu was mijn vorige partner 1.64 en een half zoals ze regelmatig beweerde als ik haar ‘kleintje ‘ noemde. Ze kon zich vinden in een van de meest voorkomende redenen waarom vrouwen een lange man zoeken. ‘Ik wil me fijntjes en beschermd voelen ook als ik op hoge haken loop.’ Andere vrouwen willen volgens recent onderzoek naar boven kijken als ze hun partner aankijken en ook hun armen omhoog doen om te knuffelen en niet naar beneden. Dus mannen met een lengte van minder dan 1.80, jullie zullen het lastig blijven houden.

Toen ik net de braderie in ons dorp even bezocht, heb ik extra aandacht besteed aan stellen en inderdaad is het hoogteverschil best opvallend. Dat heeft wel een bijkomend voordeel dat je zelfs op afstand kan zien wie de vrouw is van het tweetal. De tijd dat alle vrouwen nog jurkjes droegen en lang haar hadden (dubbele punten voor V en Rode Jas noteert dit vast voor haar volgend blog) is immers al lang voorbij.
Bij een wat ouder Amerikaans onderzoek werd ook deze kwestie in geld uitgedrukt. Voor iedere 3 centimeter die mannen in lichaamslengte te ‘kort’ kwamen moesten ze per jaar $ 20.000 meer verdienen om even aantrekkelijk gevonden te worden door het vrouwelijke publiek. Er is dus beslist hoop als je als man korter bent dan 1.80 meter en in de VS woont.

Bij een recent onderzoek in ons land onder vrouwen die op de dating-markt actief waren, kwam een bijzonder cijfer aan het licht: 50% van deze vrouwen waren uitsluitend geïnteresseerd in een partner die langer zou zijn dan zij. Bij de mannen was het voor slechts 13% een harde eis dat zij korter moest zijn dan hij.
Dan blijft de vraag hoe dat nu eigenlijk zit. Volgens Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg Wolffers zijn er twee redenen waarom vrouwen een partner willen met een flinke lichaamslengte.

In de eerste plaats worden vrouwen van nature aangetrokken door typische manlijke eigenschappen. Als je als man een lage stem, brede schouders, stevige kaken hebt en lang bent, zit je wel goed in de dating markt. Daar kan geen stoppelbaard tegen op.
In de tweede plaats worden ook vrouwen beïnvloed door beelden die ons worden aangeboden. Lees je momenteel een romantisch boek, dan kan je er zeker van zijn dat van het paar op de omslag de man zeker een hoofd groter is dan de vrouw. En in vrijwel alle romantische films die we zien is de man lang en heeft zij zachte vormen. (Had ik al vermeld dat mannen het liefst een zandloperfiguurtje zien bij vrouwen?). Bij een film waar de man niet aan die eis voldoet, is de kans groot dat vrouwen beslist niet begrijpen wat ‘zij’ in ‘hem’ ziet en in de pauze vertrekken.

Is het dan volkomen hopeloos voor de wat kleinere mannen op deze site? Natuurlijk niet, iedere man weet toch ook hoe eigenwijs vrouwen kunnen zijn?

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 2014 keer gelezen

beoordeeld 3.44/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl