Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 5 augustus 2019

Maken mooie vrouwen een man dom?

Uit onderzoeken is gebleken dat onderzoek veel leuker is dan antwoorden vinden. Loesje

Stel je studeert psychologie en je wilt wel eens een onderzoek doen dat de krant haalt. Wie weet kan iemand ook nog baat hebben bij de uitkomsten.

Worden mannen dommer als er een mooie vrouw in het gezelschap is om mee te praten? Misschien is het antwoord niet echt moeilijk te raden. Verder is het natuurlijk de vraag hoe een mooie vrouw dan moet worden gedefinieerd in dit opzicht, maar daar geeft het onderzoek geen antwoord op. Wel kon de oorspronkelijke vraag uitdrukkelijke met ‘ja’ worden beantwoord. Een van de manlijke proefpersonen was zelfs zijn adres vergeten, toen een aantrekkelijke studente hem daar naar vroeg. Die lastige vraag was trouwens uitsluitend voor de administratie en viel buiten de test. Niet alle mannen hadden er het er zo moeilijk mee, maar eenduidig bleek dat de testscore achterbleef als de vragen werden gesteld door een mooie vrouw. Die uitkomst was niet helemaal onverwacht want een eerder Canadees onderzoek had vergelijkbare resultaten opgeleverd. In dat onderzoek kregen mannen zelfs alleen foto’s van mooie vrouwen te zien maar de resultaten waren hetzelfde.

De uitkomsten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Journal of Experimental Social Psychology. En hoewel er hier natuurlijk geen sprake is van een exacte wetenschap zijn er wel conclusies verbonden aan de testresultaten. De onderzoekers veronderstellen dat mannen maar een paar moeilijke dingen tegelijk kunnen doen. De hersencapaciteit van de mens is niet onbeperkt en als er te veel zaken gaan spelen worden er keuzes gemaakt. Op het moment dat een man indruk wil maken op een mooie vrouw moet hij goed in de gaten houden wat hij zegt, hoe zij daarop reageert en eventueel zijn gedrag daarop weer aanpassen. Dat is zo uitputtend dat er geen ruimte overblijft voor een goede testscore.
Vrouwen raken veel minder van de wijs als ze in een vergelijkbare situatie worden gebracht met een knappe kerel. Dat komt volgens de wetenschappers omdat mannen sowieso meer bezig zijn met het indruk maken op vrouwen in een 1 op 1 contact dan omgekeerd. Vrouwen voelen dat aan en zijn daardoor in staat om hun aandacht ook op de meer belangrijke zaken te richten zoals de test.

Het voorstaande moet toch heel veel duidelijk maken over het gedrag van mannen op deze site. Zodra ze dom gaan doen, moet er een mooie vrouw in het spel zijn. En omdat een foto van een mooie vrouw ook al voldoende is om een man volkomen van de wijs te brengen is het logisch dat de profielen hier wel worden bekeken maar er sons geen reactie volgt. Leg maar eens uit in een PB dat je wel een afspraak wilt maken maar je eigen adres vergeten bent. En als die date dan toch volgt en de man doet en zegt domme dingen op het moment dat hij die mooie vrouw echt ziet, valt dat hem toch niet echt aan te rekenen?

Dames, mogen de mannen vanaf nu op iets meer begrip rekenen op basis van deze wetenschappelijk verantwoorde conclusies?


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 2055 keer gelezen

beoordeeld 3.92/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl