Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 8 augustus 2019

Verhaaltje voor het slapen gaan

Als ik kon toveren... Dat waren de eerste woorden die Simone sprak nadat ze ze een uurtje voor zich uit had zitten staren.

Wat dan, liefje? Richard keek aandachtig naar zijn dochter en wachtte haar volgende woorden af. Maar zij had haar hoofd inmiddels alweer afgewend en hij zag dat haar ogen opnieuw gevuld werden met tranen. De woede en pijn kwamen ook terug bij Richard, nu hij zijn normaal gesproken zo levenslustige dochter weer als een zielig muisje op de bank zag zitten. Natuurlijk had hij wel gedacht dat dit moment eens zou moeten komen, maar zoals altijd was het juist gebeurd op een tijdstip dat het niet werd verwacht. In gedachten ging hij een aantal jaren terug.

Na wat kalverliefdes kwam het moment dat iedere vader vreest. Zijn dochter, die haar grote Liefde en de Ware eindelijk heeft ontmoet. Beide woorden moeten uiteraard met een hoofdletter worden geschreven. Veertien was ze pas, of eigenlijk bijna 15, een kind nog, maar ook al meer. Paul was zijn naam en natuurlijk was hij een paar jaar ouder, want meisjes van die leeftijd worden nu eenmaal niet verliefd op leeftijdsgenootjes. De eerste kennismaking met Paul viel nog mee, hij zag er best 'normaal, serieus en fatsoenlijk' uit. Niemand kan immers voorspellen waar meisjes op die leeftijd voor 'vallen'. Het besef met welke ogen Paul zijn dochter bekeek, maakte het niet eenvoudig voor Richard om hem ook maar een heel klein beetje krediet te geven. Maar hij wist dat hij geen keuze had, indien hij de band met zijn kind op zijn minst in stand wou houden. Dus had hij het onvermijdelijke maar aanvaard in de hoop op die manier een beetje te kunnen bijsturen en haar te kunnen troosten, zodra Paul zou kiezen voor een ander. Aan de verliefde blik in de ogen van zijn dochter kon hij wel zien dat zij voorlopig nog wel een tijdje zou blijven 'zweven'.

Er waren ook moeilijke tijden gevolgd en Richard besefte best dat zijn dochter hem niet alles meer vertelde en zich niet aan alle 'afspraken' hield. Maar tot zijn verbazing hield haar relatie stand en ging dat niet eens ten koste van zaken zoals studie en gezinsleven. Richard begon Paul een beetje te vertrouwen en was best dankbaar dat hij zijn kind blijkbaar een aantal tragische relaties had bespaard welke, ook als die er misschien dan wel bijhoren, het leven van een ouder niet makkelijker maken. Toen ze aankondigde nadat de relatie al zes jaar had geduurd, dat het moment om te gaan samenwonen met Paul niet meer kon worden uitgesteld, had hij gezucht. Maar Simone had nu eenmaal haar eigen willetje en dus hielp Richard haar ook met dit 'plan', zoveel als hij kon en voor haar acceptabel was.

Het was een dubbel gevoel om de vrolijke aanwezigheid van zijn dochter thuis te moeten missen en haar daarnaast ook zo gelukkig te zien in haar eigen huisje. Samen met de man waar ze blijkbaar na al die jaren nog steeds smoorverliefd op was. Maar wolken verduisterden al snel deze zon van pril geluk. Paul werd verliefd op een ander en daarmee was gebeurd wat Richard al jaren eerder had verwacht. Pauls woorden 'Het is volledig mijn schuld en het ligt niet aan jou, Simone' waren misschien wel oprecht. Ze vormden in ieder geval geen troost voor een vrouw die had gedacht dat haar liefde in alle hevigheid werd gedeeld. En nu wist ook Richard niet was hij moest doen om de pijn bij zijn dochter te verzachten en haar troost te bieden.

Richard zag dat zijn dochter hem weer aankeek. Zou je hem dan betoveren zodat hij tegen zijn zin weer verliefd op je zou worden, liefje? Er zijn toch al meer dan voldoende leugens in ons leven om er dan ook nog zo één aan toe te voegen' Simone keek hem recht aan en de pijn in haar ogen deed Richard even huiveren. Waarom was ze toch zo'n gevoelsmens en kon ze niet een beetje afstandelijk de zaak bekijken. Nee pa, als ik kon kon toveren zou ik Paul volledig ongedaan maken. Ik zal nooit meer van een ander kunnen houden, begrijp je dat dan niet. Jij denkt zeker ook dat het gewoon weer over zal gaan. Volgens mij luister je niet eens naar me, wat doe ik hier eigenlijk. Simone stormde woedend de kamer uit en Richard zuchtte eens diep.

Die avond opende Richard een paar bestanden op zijn computer die hij al zeker twintig jaar niet had gebruikt. Na een uurtje zorgvuldige studie, prevelde hij een paar magische woorden. Ergens in een computer ver weg, verdwenen een paar enen en nullen. Het ongedaan maken van Paul was begonnen, maar zou nog minstens de hele nacht gaan duren.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1848 keer gelezen

beoordeeld 2.78/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl