Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 25 december 2019

Exotische schoonheid

Vele jaren geleden is het inmiddels, maar sommige momenten blijven blijkbaar heel lang helder in je gedachten.

 

Op dat moment was ik dertien jaar oud, slungelig en onhandig en niet goed wetend wat ik met dit leven aanmoest. Geen echte rebel, maar wel een beetje opstandig, omdat er dat vage idee was dat de wereld fout in elkaar zat en dat ik er voor moest zorgen dat het allemaal anders en beter zou worden. Beter in de vorm dat ik meer vrijheid verdiende en niet onderworpen zou moeten zijn aan de voorschriften van ouders en andere gezagdragers. Verbeter de wereld en zorg ervoor dat dit vooral voor jezelf het meeste voordeel oplevert. Niet alle wouldbe 'rebellen' hebben mede oog voor het lot van hun naaste, zeker niet als ze erg jong zijn. Op de middelbare school konden die revolutionaire beginselen in de praktijk worden gebracht door desinteresse te veinzen voor de leerstof en heel voorzichtig het gezag van de leraren te ondermijnen. De leraar Nederlands ( oud en wijs) pareerde dit door mij te verplaatsen naar een bankje vlak voor zijn tafel, heel goed begrijpend dat mijn rebellie niet van het soort was dat voor 'het oog van de wereld' zou floreren.

Meisjes waren toen een complex verschijnsel, geheimzinnig en daardoor best interessant, 'bedreigend' in een groepje en onbegrijpelijk als individu. Met vrienden werd daar wel over gesproken, vaag suggestief zonder te weten wat het eigenlijk allemaal inhield. Maar plotseling was zij daar, in het bankje in de rij naast me, ook vooraan. Het waren vooral die ogen met de warme kleur van hazelnoot, maar ook het halflange matzwarte haar, het liefste neusje op deze wereld en de roze lippen, gemaakt om mysterieus te glimlachen. Perfectie in alle opzichten. Blikseminslag, donderslagen, een droge mond, hartkloppingen en een rilling door alle geledingen. Plotseling brak de zon door de wolken en vielen alle puzzelstukjes in elkaar en zou het nooit meer zijn zoals het was geweest. De 'rebel' had de echte zin van het leven ontdekt en zou nooit meer twijfelen over zijn doel, zelfs als daarvoor onzinnige regeltjes moesten worden opgevolgd.

Natuurlijk kon de onhandige slungel nooit zijn Balinese droomprinsesje in het echt benaderen, 13 jaar, weet u het nog. Maar de lessen Nederlands waren het hoogtepunt van de week sindsdien. Bijna ademloos kijken naar iedere beweging en alle gelaatsuitdrukkingen konden na enige tijd al voorspeld worden. We deelden tenslotte alles met elkaar, althans in mijn gedachten. Vrienden mochten alles zeggen over meisjes, behalve over haar natuurlijk en dat leidde al gauw tot wat minder prettige opmerkingen en meer afstand. Maar wat maakte dat uit, vriendschap was mooi, maar inmiddels was duidelijk dat er iets nog veel beters moest bestaan. Sindsdien heeft het een beperkt aantal keer geonweerd in mijn leven en begrijp ik iets meer van vrouwen. Maar als er een paar van die mooie ogen op me gericht wordt...

Prettige kerstdagen


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 719 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl