Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 13 juli 2019

Pannenkoeken en mint-ijs

Een pannenkoek zonder spek

De oude stadsmuren van Saint-Malo zijn een bezienswaardigheid die we niet willen missen. De lucht ziet er wat dreigend uit, maar het gaat vast niet regenen, zeggen we optimistisch tegen elkaar. Een kwartiertje later moeten we het eerlijk bekennen: ‘il pleut’ en niet zo zuinig ook. Plotseling lijkt iedereen een regenjas of een paraplu bij zich te hebben behalve wij. De eerste mogelijkheid om te schuilen is een crêperie. Omdat ik wel zie dat jij het koud krijgt, besluiten we daar dan toch maar aan de pannenkoeken te gaan, hoewel we die eigenlijk hadden willen vermijden. De crêperie is rustiek met stoere houten tafels en bijpassende banken. Na een korte wachttijd krijgen we een plaatsje aan een van de lange tafels naast een groot Engels gezin. We bestuderen een poosje de kaart en kiezen dan exact hetzelfde: galette met peer, roquefort en bacon met mint-ijs toe. De kinderen aan de tafel zijn wat ongedurig geworden en lopen jouw bord bijna van tafel en ik brom wat tegen ze. De kinderen zijn beslist niet onder de indruk en jij lacht me uit. ‘Kinderen en katten zijn nooit bang voor je, dat weet je toch. Zou jij nu nog kinderen willen?’

Het is een onderwerp dat we meestal vermijden. We zijn beide kinderloos gebleven in onze vorige relatie om verschillende redenen en nu is het geen echte optie meer. ‘Voor kinderen ben ik echt te oud, zullen we maar een kat nemen?’ Het doet me een beetje pijn als ik zie hoe opgetogen jij kijkt naar de kinderen die inmiddels behoorlijk uitgelaten het restaurant onveilig maken. ‘Een pannenkoek zonder spek’ noemde men vroeger een echtpaar zonder kinderen in de streek waar ik ben opgegroeid. Vaak fluisterend alsof het iets was waarvoor men zich zou moeten schamen. Ik weet dat jouw en mijn ouders teleurgesteld zijn. Ik ben de enige zoon en ‘stamhouder’ en jij zelfs enig kind. Het mint-ijs wordt met chocoladesaus geserveerd, maar we spelen er allebei een beetje mee omdat we geen trek meer hebben in een toetje. Jij kijkt me aan en wil wat vragen, maar ik zeg ‘Ja’, voordat jij een eerste woord hebt geuit. Inmiddels is de zon weer verschenen en kunnen we verder met de wandeling.

Later die avond zien we het mooiste dat Saint-Malo heeft te bieden: een zonsondergang aan zee met wolkenpartijen. Als we op een bankje wachten tot de laatste zonnestraal is verdwenen vraag je: ‘Wanneer zullen we haar ophalen’. Als ik je niet begrijpend aankijk, krijg ik een vriendelijke dreun. ‘Onze kat, sufferd’.

Bij het starten van een relatie op latere leeftijd moeten er vele keuzes worden gemaakt. Toch zijn er ook vele zaken veel eenvoudiger zijn geworden zoals de keuze voor kinderen. Iets om eens over na te denken?


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 2212 keer gelezen

beoordeeld 2.6/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl