Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 3 januari 2020

De jaren 10, het decennium van de dating-sites

 

In 2010 leek online dating een mislukking te worden en werd er met opgetrokken wenkbrauwen naar gekeken. In 2019 had 50% van de jongeren tot 30 jaar een profiel (of deze gehad) op een dating-site. Ook voor ouderen zijn de percentages vertienvoudigd ten opzichte van het begin 2010. Volgens de insiders heeft Tinder gezorgd voor die ommekeer omdat deze app het zelfvertrouwen van de deelnemers vergroot. Het is alleen te zien wie jouw profiel aantrekkelijk vindt, door welke personen je middels naar links swipen bent ‘afgekeurd’ blijft onbekend. Hoe belangrijk dat is, komt zeer regelmatig aan de orde als er hier over ‘blokkeren’ wordt gesproken (en vaak geklaagd). Tinder heeft in Nederland vandaag de dag meer dan 1 miljoen leden. Deze app staat nog steeds vooral bekend als een middel om snel een bedpartner te regelen, maar ook op die manier ontstaan soms succesvolle relaties.

Onderzoek naar het gedrag van gebruikers van dating-sites

In Nederland zijn recent onderzoeken gedaan naar het gebruik van dating-sites. Een van de conclusies is dat het online daten veel minder hoog lijkt te scoren wat betreft het tot stand komen van relaties in vergelijking met individuele bemiddeling. Hierbij wordt de ‘overvloedige’ keuze als belangrijke oorzaak genoemd. Wie moet kiezen uit 2 potten jam vindt al gauw een van beide de lekkerste, maar het wordt veel moeilijker als er 12 soorten jam zijn om te vergelijken. Dat geeft onzekerheid of de juiste keuze wordt gemaakt en zorgt er ook voor dat zelfs de lekkerste jam minder goed smaakt. En zo ontstaat het beeld dat voor de aankomst van een date nog even snel wordt gekeken of er niet een aanmelding is op de site van een nog interessanter profiel. Die onzekerheid zorgt voor het mislukken van veel eerste ontmoetingen volgens de experts.

Is een taalvoutje een groot probleem in een profiel?

Het onderzoek maakte duidelijk dat 50% van de lezers van een profiel het niet opvalt als de spelling niet correct is in de tekst. Dat geeft wel wat te denken over het onderwijs. Worden de foutjes in een beschrijving echter wel opgemerkt dan kan dit bij een typefoutje hier en daar worden geweten aan slordigheid. Dat wordt niet altijd als een probleem gezien. Is duidelijk dat het met de spelling in totaliteit niet goed zit, dan kan je maar beter hopen dat de ‘ware’ niet in de (beperkte) groep lezers zit die dit soort fouten als bijzonder negatief beschouwt. Toch was de conclusie van de onderzoekers dat het belang van een foutloze tekst veel minder groot is dan werd verwacht.

Na hoeveel keer hebben we een relatie?

Bij dit onderzoek ging het niet om het aantal dates maar om het aantal malen dat het bed werd gedeeld. Vooral bij jongeren bestaat daar onzekerheid over volgens de onderzoekers. Zo was er bij ondervraagden na drie seksuele contacten met dezelfde date nog steeds niet duidelijk of er sprake was van een relatie. Het is maar dat je het weet.

Veel succes bij het vinden van de juiste ‘jam’ in 2020.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 822 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl