Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

50plusmatch in de pers

Je komt 50plusmatch regelmatig tegen in de pers. Hieronder vind je een overzicht van fragmenten uit enkele artikelen.

Bent u zelf pers en wilt u contact met 50plusmatch? Mail dan naar pers@50plusmatch.nl en wij nemen direct contact met u op.

Ook ouderen wagen zich online op zoek naar een geliefde

In een videoserie portretteren we drie oudere singles en een stel dat elkaar kent via 50plusmatch

"Tien jaar geleden overleed de man van Valerie (81). Een daaropvolgende relatie strandde na drie jaar. Sindsdien is ze alleen. Een jaar of vijf geleden vertelde haar zoon over een datingsite voor ouderen. Geef me maar op, zei ze toen. 'Ik ben overal wel voor in', zegt Valerie telefonisch vanuit haar woonplaats Mierlo, in Noord-Brabant. "


Lees het gehele artikel
[bron: volkskrant.nl]

Daten via KBO-PCOB groot succes

KBO-PCOB is erg blij dat de datingsite een goede manier blijkt te zijn om mensen elkaar te laten vinden

"KBO-PCOB organiseerde onlangs in samenwerking met 50PlusMatch en SeniorWeb, een workshop 'Op het juiste spoor met online daten' in het Spoorwegmuseum. Speciaal voor mensen die graag wat extra begeleiding willen hebben bij het online daten. Ook konden er profielfoto’s worden gemaakt. Door grote belangstelling was de workshop al snel volgeboekt."
Lees het gehele artikel
[bron: kbo-pcob.nl]

 

Zorgeloos internetdaten

Senioren online op liefdespad

"50plusmatch.nl is zo'n site die daar streng op is. Ann Pettersson: 'Als we merken dat iemand getrouwd is of andere bedoelingen heeft, dan wordt zo'n profiel door ons verwijderd. Een datingsite is toch een soort sociale omgeving, waarin je je vertrouwd wilt voelen.'" .
Lees het gehele artikel (pdf)
[bron: FNV Magazine]

 

Online daten

"Aan een vijftigplusser vraag je niet meer of die een kinderwens heeft"

"In deze tijd van social media is online daten steeds belangrijker, ook voor ouderen. Datingsite 50plusmatch.nl is de oudste en grootste in dit segment."
[bron: Tros Kompas nummer 35]

 

Vijftigplussers dol op datingsites

Ouderen zijn massaal op vrijersvoeten op het internet

"Van de vijftigplussers die actief zoeken naar een partner, maakt ruim 70 procent gebruik van datingsites of -apps, meldt De Telegraaf.

Internetkoppelaars als 50PlusMatch, Lexa en de datingapp Grindr zijn het populairst onder de grijzende populatie."
Naar kassa.nl
[bron: kassa.bnnvara.nl]

 

Lentekriebels

50-plussers op vrijersvoeten

"John Meuffels richtte vijf jaar geleden de datingsite voor senioren www.50plusmatch.nl op. ‘Ik merkte dat er juist onder senioren veel behoefte was aan daten via internet. Ik heb niet de pretentie om liefdeskoppels te smeden. Dat doen mensen toch echt zelf. Ik bied alleen de faciliteiten zodat mensen elkaar kunnen vinden.’ Meuffels probeert zijn website (die bij Tros Radar goed uit de test kwam) zo goed mogelijk te beschermen tegen mensen met verkeerde bedoelingen: ‘Eerst controleert onze software de inschrijvingen, bijvoorbeeld op bepaalde woorden. Daarmee zijn we al een boel ballast kwijt. Vervolgens zijn er bij ons dames in dienst die alle inschrijvingen handmatig controleren..."
Lees het gehele artikel (pdf)
[bron: Nestor, Unie KBO]

 

Pinjo en Pinja hebben een match

Vijftigplussers zoeken contact via eigen datingsite

"Meestal heeft de gepensioneerde ziekenverzorgster An Boekholt (61) - chatnaam: Madame47 - uit het Limburgse Voerendaal niet zoveel succes op de datingsites die ze bezoekt. Ze komt er nauwelijks Limburgers tegen en voor anderen is haar woonplaats vlakbij Heerlen elke keer weer te ver weg..."
Lees het gehele artikel (pdf)
[bron: NRC Handelsblad]

 

50plusmatch.nl te gast bij omroep Max

Wekker-Wakker Weet 't - Internetdatnes

"Na een periode alleen te zijn geweest besluit Gerda van der Hoeve weer voorzichtig om zich heen te kijken. Het vinden van een nieuwe partner is niet langer een taboe. Maar hoe vind je dan een nieuwe partner? Door de komst van het internet is er een nieuwe markt ontstaan voor ouderen die anderen willen ontmoeten. Vandaag is John Meuffels te gast in Wekker-Wakker, hij is de eigenaar van een succesvolle datingsite."
Naar de website van omroep Max
[bron: Omroep Max, Wekker-Wakker]

NOS Journaal

'De directeur van 50PlusMatch over misleidende datingsites'

Tijdens het 8 uur Journaal van 10 juli komt John Meuffels uitgebreid aan het woord over misleidende datingsites. Behalve directeur van 50PlusMatch is hij ook voorzitter van het Keurmerk Veilig Daten. Het Keurmerk is van mening dat hier tegen moet worden opgetreden. Zie het item hieronder:

NOS over misleidende datingsites

Naar NOS Journaal
[bron: npo.nl]

 

Nu.nl

'50-plusser heeft moeite met starten online gesprek'

"De meerderheid van de 50-plussers die online datet heeft moeite met het starten van een gesprek. Dat blijkt uit onderzoek van datingsite 50plusmatch.nl onder ruim 2.500 leden."
Naar nu.nl
[bron: Nu.nl]

 

Volkskrant

'Ik weet dat u ook alleen bent'

"Met de komst van de datingsites lijkt deze pro-actieve aanpak gemeengoed te zijn geworden: op een gespecialiseerde datingsite als 50plusmatch.nl zoeken zeker 5000 actieve leden gericht naar een nieuwe levenspartner, met een resultaat van 5 nieuwe relaties per week."
[bron: Volkskrant]

 

Omring Magazine

Opnieuw verliefd... via internet

"Nadat ik ben gescheiden van mijn eerste vrouw, kreeg ik een nieuwe relatie. Helaas overleed zij na negen- tien jaar. Natuurlijk had ik tijd nodig om mijn verdriet te verwerken. Maar ik ben geen type om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik heb ook wel gekeken naar initiatieven voor singles die met elkaar leuke dingen doen, zoals etsen of gezamenlijk naar een dansavond. Maar het gaat mij toch om het vinden van een serieuze relatie. Dan is een site zoals 50plusmatch, die zich speci ek richt op mijn leeftijdsgroep, een uitkomst."
Lees het gehele artikel (pdf)
[bron: Omring Magazine]

 

Perspectief (PCOB)

Internetdating, wie durft?

"Pure nieuwsgierigheid was het voor Mary Bree (56) uit Vlaardingen. Even een kijkje nemen bij de contactadvertenties op internet, en verder niets."
Lees het gehele artikel (pdf)
[bron: Perspectief]

 

Okée

Veilig en verantwoord internetdaten

"We doen tegenwoordig steeds meer via het internet. Het nieuws lezen, boeken en cd's kopen, bankieren. Dus waarom geen nieuwe mensen ontmoeten via de digitale snelweg, oftewel internetdaten."
[bron: Okée]

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl