Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Datingsites voor 50-plussers: een handig stappenplan

Misschien is het je al opgevallen dat er steeds meer dating 50 sites voor 50-plussers opduiken. Dat komt doordat de vergrijzing in Nederland in volle gang is en deze leeftijdsgroep een groot gedeelte van de bevolking inneemt. Als jij 50-plusser bent en single, dan ben je niet de enige, want in Nederland is het steeds normaler om uit elkaar te gaan, ook op latere leeftijd. Als jij van plan bent om jezelf weer beschikbaar te maken, dan is een datingsite een ideale manier om dit te doen. Hier lees je over hoe dit in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten.

Stap 1: je (gratis) inschrijven

De beste manier om een goede datingsite te vinden is door je gratis in te schrijven voor een 50+ date en de site zo uit te proberen. Mocht de site je niet bevallen, dan kun je je altijd weer uitschrijven. Is de site wel interessant voor jou, dan kun je of nog een tijdje gratis lid blijven of een betaald lidmaatschap nemen.

Stap 2: je profiel aanmaken

Nadat je je hebt ingeschreven moet je een profiel aanmaken. Hierin vertel je wat over jezelf, plaats je je foto's en geef je aan waar je naar op zoek bent. Het is belangrijk dat je in dit profiel duidelijk en eerlijk bent, dat je er een recente foto bij plaatst en dat je zo specifiek mogelijk bent over jezelf en over wat je zoekt. Je profiel is je visitekaartje, dus neem hier de tijd voor.

Stap 3: zoeken naar kandidaten

Jouw profiel is gemaakt en kan gevonden worden, maar hoe vind jij kandidaten in dat grote ledenbestand? Het antwoord hierop is door een zoekprofiel in te vullen. Hieraan kunnen in de toekomst andere leden worden gekoppeld zodat je kandidaten kunt vinden die zoveel mogelijk passen bij wat je in je zoekprofiel hebt aangegeven.

Stap 4: contact leggen

Vervolgens kun je contact leggen met andere leden of zij kunnen dat met jou. Denk dan altijd aan je eigen veiligheid en geef geen contactinformatie door. Er zijn anonieme mail- en messagingsystemen die je daar veilig voor kunt gebruiken. Jullie kunnen zo elkaar alvast wat beter leren kennen en bepalen of jullie wat voor elkaar zijn. Het is ook een goed idee om een videochat op te zetten, zodat jullie een beeld krijgen van elkaar.

Stap 5: een date inplannen

Heb je iemand gevonden met die je wilt ontmoeten, plan dan een date in en ga naar het theater, het café, de bioscoop of trek er op uit. Als het goed is hebben jullie interesses die overeen komen dus er is vast wel iets te doen wat jullie beide interesseert. Gaat de date goed, dan plan je een volgende date, en een volgende date. Er zijn veel succesvolle relaties tussen 50-plussers ontstaan via 50+ datingsites, dus wie weet ben jij de volgende, maak nu gratis je account aan.

 

 

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl