Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 8 augustus 2019

Het Kattenpad

Met deze blog zal ik, vrees ik, veel blog-genoten en andere 50Plussers tegen de haren instrijken: ik gooi het er maar gelijk uit, ik haat katten! Op tv zag ik tot mijn verbazing dat het vandaag, 8 augustus, internationale kattendag is. Het moet niet gekker worden!

Ik woon in een rustige straat waar het barst van de katten en die heb ik daarom omgedoopt tot Kattenpad. In alle kleuren en maten zijn ze er, doch in verschillende gradaties van ‘engheid’. Ja, want mijn haat komt voort uit angst. Die ondoorgrondelijke starende ogen, die elastieken lijven, die onhoorbare tred, dat gemauw dat door merg en been gaat, dat gesnor en, als ze de kans krijgen, dat gestrijk langs je benen. Om nachtmerries van te krijgen! Nu ben ik, dat zal jullie niet verbazen, een hondenvriend. Mijn huidige hond, Fi, haat de katten niet, als ze het op een rennen zetten wil ze er wel achteraan, maar als de kat rustig blijft zitten loopt Fi er even zo rustig langsheen. Mijn vorige hond, Joop (een meisje, vernoemd naar Joop ter Heul, dit ter attentie van Aktivo) was wel een kattenhater en dat was mijn schuld. Joop kwam van een boerderij waar ook katten woonden en gaf er niets om. Toen zij een maand of drie was en wij thuiskwamen op een van de eerste lentedagen van dat jaar deed ik de tuindeur open, Joop liep naar buiten en stond heel stil naar iets te kijken. Ik vroeg mij af waar ze naar keek, liep naar buiten en jawel, op een van de tuinstoelen lag een gigantische witte pers opgerold. Ik schrok er zo van dat ik een gil gaf en een luchtsprong maakte waarop de kat wegspoot en Joop dacht “O, moet dat zo” en de achtervolging inzette. Het is nooit meer goed gekomen tussen haar en katten. Erg vervelend, ik heb een stevig en hoog hek om de tuin moeten laten zetten. Dus toen Fi opgevoed moest worden, wat na 3,5 jaar overigens matig is gelukt, ben ik steeds zo rustig mogelijk doch met angst in het hart langs de katten gelopen en heb huichelachtig gezegd “Ze zijn braaf hoor, die katten, braaf, laat maar lekker zitten”. En zo is de situatie nu, wij lopen onze rondjes in gepaste rust. Grotendeels aan de lijn, want dat moet en daaraan hangt een buidel met poepzakjes, want dat moet ook. Katten hoeven, helaas, niet aan de lijn, zij hoeven ook niet gechipt te worden, er wordt geen kattenbelasting geheven en zij doen hun behoefte in andermans tuin. En zij gaan ook zomaar bij vreemden naar binnen of blokkeren de deur. Mijn angst is zodanig dat ik geen ramen of deuren open durf te hebben als ik mij niet in die kamer bevind. En het is al een paar keer gebeurd dat er een kat pal voor mijn voordeur zat en daar ook gewoon bleef zitten, met die stoïcijnse blik, zodat ik met een omtrekkende beweging naar de andere kant van het huis moest lopen in de hoop dat daar de sleutel niet aan de binnenkant van de deur zat en ik er niet in kon. In dat geval moet ik mijn dappere buurman roepen, een kattenvriend, om het beest weg te jagen. En hoongelach ontvangen, ook dat nog.

’s Avonds, zeker nu het weer donker wordt, zie je ze soms niet eens zitten. In het donker zijn immers alle katjes grauw. Ook dan maken wij soms omwegen om ‘veilig’ thuis te komen. En soms met hartkloppingen als er weer eentje pal voor je onder een struik vandaan schiet.

Het is wat mij betreft genieten van het mooie zomerweer, maar het is ook wel fijn als het weer herfst wordt, met wind en regen, dan durven de griezels niet meer naar buiten en wordt het weer rustig aan het Kattenpad!


geplaatst door Mimi2 - 1460 keer gelezen

beoordeeld 3.29/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl