Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 1 augustus 2019

Middenmoters


Er waren in de geschiedenis enkele personen, die een voorbeeld voor velen zijn. Mannen en vrouwen, die hetzij vanuit een bepaalde levensvisie, of door hun karakter een toonbeeld van zachtmoedigheid waren. Ik noem een paar bekenden: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Henri Nouwen. Zij hebben zich vol overgave ingezet voor het welzijn van anderen, vaak met veronachtzaming van hun eigen belangen. Het zijn echte toppers. 

Hier tegenover staan mensen, die op de voorgrond treden door hun machtsmisbruik, veelal gevoed door een grenzeloos egoïsme. Alleen hun eigen wil telt, ze hebben geen probleem om hun doel door hardhandig optreden te bereiken. Ze zijn extreem snel op hun teentjes getrapt, iedereen die hen voor de voeten loopt wordt meedogenloos weggemaaid.
Ik kan niet alle mensen uit deze categorie gelijk beoordelen; de bekende dictators vallen er zeker onder.. En ook criminelen, onverbeterlijke misdadigers. Zij maken misbruik van hun macht, die ze ontlenen aan een wapen of aan brute kracht dan wel aan slinks manipuleren.

Zowel van de zachtmoedigen als van de egoïsten, de seriemoordenaars / dictators zou ik een lijst kunnen maken. Er bestaat een lijst van de meest slechte individuen, die gemoord hebben. In het programma Most Evil van Investigation Discovery wordt er aandacht aan besteed.
Most Evil is een Amerikaans forensisch televisieprogramma, gepresenteerd door forensisch psychiater dr. Michael H. Stone van de Columbia University en door psycholoog dr. Kris Mohandie. In het programma beoordeelt de presentator moordenaars op een schaal van 1 tot 22 die Stone zelf heeft ontwikkeld, aan de hand van 22 verschillende niveaus van psychopathologie. Het gaat dan om moordenaars, seriemoordenaars en massamoord.

Als ik een aflevering van dit tv-programma bekijk, schrik ik van de wandaden, die worden begaan, ja waarom? Puur omdat deze slechteriken handelen vanuit het idee ikke ikke, als ik maar mijn doel kan bereiken, waardoor mijn haan koning kraait. Als iemand anders daar de dupe van wordt maakt hen dat niets uit. Als ik mijn frustraties maar kan luchten, hoe dat maakt niet uit. Geld en macht. Daar gaat het om.

Ik zal vanzelfsprekend nooit mijn best doen om ergens op de schaal van dr. Stone terecht te komen. Maar ook als er voor de mensen, die een geweldige positieve bijdrage aan onze samenleving hebben gegeven, een ranglijst komt hoef ik niet in de top van zo’n schaal te belanden. Zonder te generaliseren, geloof ik dat de meesten van ons liever geen hoogvlieger en vanzelfsprekend geen laagvlieger willen zijn. Domweg omdat je wat je als doel stelt ook moet proberen waar te maken. Het kost energie en tijd, het vereist karakter en inspiratie, of zoals bij laagvliegers, een negatieve benadering, al dan niet gevoed door frustraties.

Hoogvliegers en mensen, die zich misdragen komen regelmatig in beeld. In de krant, op t.v. of internet lezen we wat ze hebben gedaan. Over de middenmoters lezen we maar zelden wat. Toch draait de maatschappij op hun inzet. De toppers springen er wel uit, maar wat zouden we moeten beginnen zonder de winkeliers, de boeren, de medewerkers in de fabrieken? Zij houden zelden hun hand op voor wat extra waardering. Die verdienen ze naar mijn mening wel! Een bloemetje voor die buurvrouw, die ook altijd jouw stoepje meeneemt bij het vegen of ijsvrij maken? Of een vriendelijk Goedemorgen! tegen de buschauffeur als u instapt?

Ook op een datingsite heb je hoogvliegers, laagvliegers en middenmoters. Ze onderscheiden zich niet zozeer door hun al dan niet crimineel gedrag, maar door de mate, waarin ze in de markt liggen. Iedereen kent de redenen, waarom de een meer kans maakt op een date en op een blijvend contact dan de ander. Er is althans hier nooit onderzoek gedaan welke factoren de slagingskans verhogen, afgezien van de tips die ons aangereikt worden, als je die in acht neemt zou je succes zelf in de hand hebben. Ik breek graag een lans voor onze middenmoters.
Vraag is alleen wanneer je een middenmoter bent.
Nog een uitsmijter: Ook met een middenmoter kan het leuk omgaan zijn…


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 1784 keer gelezen

beoordeeld 1.2/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl