Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 2 augustus 2019

zo vrij als een vogel

Ik heb al jarenlang een zwak voor vogels, niet in een kooi, maar buiten in het plantsoen, de tuin of in de natuur, waar ik ze vrij zie vliegen en kan horen. De mussen komen in groepen, de mezen in paartjes, het roodborstje altijd alleen. De merels geven op een zomeravond soms een concert op de nok van het dak van mijn huis of hoog in een boom, ergens in de straat. Ze geven elkaar ook antwoord, heb ik ontdekt, dan zit ik in mijn tuinstoel stil te luisteren. Soms landt er opeens een merel op de rand van mijn schutting, om van daaruit tussen de hortensia's en de andere planten naar slakken of wormen te gaan zoeken.

In de winter strooi ik iedere dag wat zaad in een voederhuis in de achtertuin voor mijn tuinvogels. In de voortuin staat een voederhuis op ooghoogte voor de passantvogels. Ik lok ze met een vetbol, dicht in de buurt van het voederhuis, goed afgeschermd voor de kauwen, anders is de vetbol zo weg. Ook heb ik 2 nestkastjes op 3 m hoog aan de oostkant van mijn huis hangen. Een daarvan levert een nestje op, het andere kastje wordt als overnachtingsplaats gebruikt bij koud en slecht weer. Ik ben geen gedichtenschrijfster, maar wil toch proberen dat vrije vogelgevoel in een zelfgemaakt gedicht te verwoorden.

Och, was ik maar een vogel
dan vloog ik nog vandaag
naar de zee en het strand
en morgen naar Den Haag

Overmorgen naar het bos
daar zit ik hoog in de bomen
kijk wat doelloos in het rond
zie beneden het water stromen

Volgende keer naar het weiland
verscholen in het hoge gras
zie ik best veel andere vogels
denk dat ik maar eens opkras.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 1938 keer gelezen

beoordeeld 1.67/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl