Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 10 september 2019

naam & faam van de vrouw

Ik ben opgegroeid in een tijd dat je als keurig opgevoed meisje je niet met "avonturiers" inliet. Het verminderde je kans op een serieuze huwelijkspartner, je goede naam werd te grabbel gegooid, het kroontje van je hoofd gestoten, voor je er erg in had. Dat gold niet voor de heren. Nee, het was stoer en zelfs een pre, als je a.s. echtgenoot "meerdere veroveringen" had gemaakt, voordat hij vaste verkering met je aanging. Als teenager hoorde ik ook in de wandelgangen, dat een man met liefdeservaring een betere minnaar zou zijn in het huwelijk. Ik dus beter niet met een onervaren knaap in zee kon gaan.

Hoewel ik toen nog in Amsterdam woonde, bevestigde de gesprekken van de jongens in het jongerencafe, deze opvatting. Ik hoorde ze soms praten over de "sletten" waar ze ervaring mee opdeden, maar die geen relatiemateriaal voor ze waren. Zelfs nadat ik keurig verloofd was, kreeg ik van mijn ouders geen ruimte om thuis met hem weleens even alleen te kunnen zijn. Gelukkig had hij een auto, was de pil er inmiddels en had hij moderne ouders. In zijn ouderlijk huis konden we ons soms ongestoord enige tijd terugtrekken in zijn slaapkamer, dus ging ik niet als maagd het huwelijk in. Toch is die ouderwetse opvatting van toen lange tijd niet verdwenen. Toen ik 15 jaar later, net gescheiden, in tenniskledij na een potje tennis bij mijn tennisclub aan de bar zat, ving ik stoere gesprekken op van de daar aanwezige mannen. Er was nog bar weinig veranderd. In 2019 geeft digitaal daten vele mogelijkheden, toch zoeken veel dames nog steeds die "ene" en wachten met seks tot "de ware" op hun pad verschijnt. Hoe komt dat toch? Ik kan niet voor andere vrouwen spreken, maar ik vermoed het onderstaande.

Behalve je goede naam bewaren, werd er in je jeugd ook ingehamerd, dat een huwelijk betekende : jij, als vrouw des huizes, moet goed zorgen voor je man en kinderen, jezelf wegcijferen, volgzaam zijn en je man behagen, zodat hij niet vreemd gaat. Oke, dat is allang verleden tijd, de kinderen zijn volwassen, geen man meer om voor te zorgen, dus wat let je, zou je denken. Veel vrouwen passen nog steeds veel van hun vrije tijd en ook zichzelf, aan de hobby's van hun nieuwe vriend aan en dat doen ze niet voor de eerste de beste. Zij is dus kritischer in het aangaan van een nieuwe relatie dan de man, die daar vaak niet eens over nadenkt. Hij ziet een leuke, mooie vrouw. Natuurlijk wil hij graag van haar houden, maar hij ziet wel of de relatie stand houdt of niet. Hij is daar veel makkelijker in.

Een gekwetst hart beschermen is eveneens een reden om een man langere tijd op afstand te houden. waardoor players, op seks beluste mannen, vanzelf afvallen. Jezelf niet willen laten gebruiken als speeltje, maar de man meer moeite voor je laten doen, kan ook een rol spelen om te wachten met intimiteit. Eerst genoeg om hem geven, dan komt na een tijd de seks vanzelf wel, is de achterliggende gedachte. Intimiteit is fijner als je de man goed kent, voelt natuurlijker aan en geeft meer zelfvertrouwen. Bovendien kan je hem enige tijd daarna dan ook met je (klein) kinderen kennis laten maken, als je nieuwe partner.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 1603 keer gelezen

beoordeeld 1.4/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl