Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 25 november 2019

Alles...

Voor mij staat zo ongeveer vast dat alles in het leven, zoals bv banen, situaties, vriendschappen, maar ook karaktereigenschappen hun tegenpool in zich meedragen.Je kunt het zo gek niet bedenken...positief en negatief bij elkaar.

Extreem voorbeeld: - het klinkt wat luguber -  ik bedoel het niet negatief, maar beschouwend; al bij de geboorte, al vanaf de conceptie eigenlijk , al gaat het via groei en bloei, zijn we op weg naar de dood, onze neergang.

Op zich geen vreselijke gedachte omdat juist bij het beperkt zijn van je tijd hier, je waarschijnlijk meer in perspectief gaat leven , bewust leeft en keuzes maakt, althans dat probeert. Eeuwig leven is pas vreselijk ! Ik heb het daar eens over gehad, "Tous les hommes son mortels", van Simone de Beauvoir.  Stel je voor dat je denkt :"Ach, wat maakt het mij uit dat ik vijf jaar verkwansel, ik heb de eeuwigheid..nou én ?!" Daarmee wil ik niet zeggen dat het af en toe heerlijk is om wat rond te lummelen, doe ik zelf tenminste wel...

Positief en negatief. Uit een negatieve gebeurtenis komen soms goede dingen voort, kijk naar Rembrandt en Bach, twee mensen die het nodige verlies in hun leven hebben geleden. Lijden gaat m.i. altijd vooraf aan kunst.

Zo ook positief/ negatief met eigenschappen, ik denk niet dat er één bestaat die alleen maar  goed is. elke medaille heeft immers zijn keerzijde, meestal is alles waar "te" voorstaat een doorslaan naar de andere kant, ik hoef geen open deuren in te trappen, iedereen weet wat ik bedoel. Als je te royaal geeft, kun je in geldproblemen komen, als je te lief bent, wordt er soms over je heen gelopen enz. Een Russisch spreekwoord zegt :"Op wie zich tot kussen maakt, wil iedereen zitten..."

De wip-wap in de speeltuin van ons leven, ons emotionele leven, moet zo mogelijk ( in ruststand dan ) horizontaal blijven, in evenwicht. Op die manier kunnen we prima in balans blijven, goed voor onszelf en voor anderen, zeker niet onbelangrijk.

Behlave bij tegenstellingen betreft eigenschappen is er ook in de bijbel een mooi boek, Prediker.  Daarin gaat het over de afwisseling, ook tegenstelling dus, bij levenssituaties. Er is een tijd van zaaien en een tijd van  oogsten, een tijd van omhelzen en een tijd van loslaten etc.

Daarover gaat het in het liedje van The Byrds "turn, turn, turn ..."

Waarschijnlijk kennen de meesten onder ons dit nog wel...

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door loerbol - 666 keer gelezen

beoordeeld 1.8/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl