Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 14 juli 2019

Bridgeprobleem in datingland

Als bridger kun je een prachtige ‘hand’ hebben, een bijna volledige kleur: aas, vrouw, boer en nog wat kleintjes. Maar eentje ontbreekt er: de heer. En net als bij het daten wil je die juist graag vangen.
Nu zijn er daarvoor regels en kansberekeningen. Waar zit die heer? Tijdens het bieden wordt vaak al duidelijk waar bij de tegenstanders de meeste punten verwacht kunnen worden en waar de heer waarschijnlijk zit, maar garantie biedt dit niet. Daarom moeten we ‘snijden op de heer’. Verwacht je de heer aan jouw rechterkant, bij de speler die voor jou aan zet is, kun je een kleintje voorspelen in de hoop dat daarop de heer gezet wordt, dan speel jij het aas en heb je de heer binnengehaald. Wordt de heer niet gezet, dan speel je de vrouw met de kans dat de tegenstander ter linkerzijde de vrouw met de heer dekt en jij de slag verliest. De kans is 50%. Theoretisch, want in de praktijk heb je vaak het gevoel dat de heer altijd aan de verkeerde kant zit.

En via dit bruggetje komen we bij het daten. Je ziet een heer die je wilt vangen, maar hoe? Ik ben van de afwachtende soort, wie mij een berichtje stuurt krijgt antwoord, maar zelf onderneem ik zelden tot nooit actie. En dan stuurt de leuke man in kwestie zowaar een berichtje dat hij jou leuk vindt en je weleens zou willen ontmoeten. Op dat moment date je echter al met iemand anders. Nu heb je, naar mijn mening en in principe, geen verplichtingen ten opzichte van je dates zolang het niet serieus is. Toch staat het mij tegen om met meerdere mannen tegelijk te daten. Een dilemma! Dus die leuke heer krijgt van mij bericht dat ik al aan het daten ben en de kans hem ooit nog te ontmoeten wordt daarmee aanzienlijk verkleind. Toen de date toch niet naar verwachting was kwam de leuke man weer in beeld, maar die was inmiddels zelf aan het daten en niet meer beschikbaar. Uit het hoofd zetten dus en iets/iemand anders proberen, want zo gaat het in datingland, niet geschoten is immers altijd mis. En nu, en nu … nu date ik weer en wat gebeurt er? De leuke man meldt zich opnieuw! Een herhaling van zetten, het lijkt wel bridgen. Nu ontbreken zowel de hartenheer als de klaverheer, wat te doen? Een kleintje voorspelen in de hoop dat ik een heer kan vangen? In elk geval niet mijzelf, de vrouw, voorzetten, dan verliest de vrouw (ik) en wordt de slag door de heer gemaakt.

Bij de blogs wordt nogal eens de mening van anderen gevraagd, wat zou jij doen? Nu wil ik dat ook eens vragen: hoe denken jullie over het met meerdere mannen (of voor de heren: met vrouwen) tegelijk daten? Voor de duidelijkheid, apart van elkaar, niet groepsgewijs en specifiek m.b.t. ontmoeten, met meerdere mensen tegelijk mailen of chatten is m.i. iets anders.


geplaatst door Mimi2 - 2144 keer gelezen

beoordeeld 2.9/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl