Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 15 juli 2019

samen op vakantie?


Het is zomer en menigeen zal er even tussenuit willen. Gewoon 1 of 2 weken weg uit de vertrouwde omgeving. Maar doe je dat dan alleen? Niet echt gezellig, toch? Je kan natuurlijk met een single-reis meegaan. Je hebt dan een eigen slaapkamer en ook de gezelligheid van een groep andere singles. Heel misschien zit daar dan ook nog die leuke man of vrouw tussen, waar je al zo'n tijd naar op zoek bent. Maar niet iedereen is een groepsmens en wil per touringcar van de ene bezienswaardigheid naar de andere worden gesleept. Dan maar met een goede vriend(in) een reisje boeken? Weet wel waar je aan begint.

Het heeft mij een jarenlange vriendschap gekost. Hoezo, zullen jullie zeggen, je kent elkaar toch goed ? Jawel, maar het is heel iets anders om zonder groep 2 weken op elkaars lip te zitten. Een 2 pers. kamer is weliswaar een stuk goedkoper, maar je ziet, merkt en hoort alles van elkaar. De een is bijv. netjes, de ander neemt de hele kamer in bezit. Nou ja, daar is wel overheen te komen, toch? En anders boek je allebei een 1pers.-kamer boeken, is dat probleem opgelost. Maar hoe gaat het dan met een uitslaper en een vroegspook? Oke, tijd afspreken wanneer je samen gaat ontbijten, ook weer opgelost. Maar wat te denken van een sportief persoon die graag de hele omgeving wil verkennen, versus een zongeniet(st)er, die (bijna) de hele dag lui in de zon wil zitten? En dan heb ik het nog niet eens over het vakantiebudget. Je kan natuurlijk een gezamenlijke pot instellen en de exta's betaal je zelf. Maar wat doe je als de een elke dag uitgebreid en duur uit eten wil en de ander niet ? De een steeds maar wil shoppen en de ander graag de eenvoud van de natuur opzoekt ?

Mijn ervaring is : voor een midweek of lang weekend is het allemaal geen probleem. Beetje aanpassen hier en daar en elkaar wat vrijheid gunnen. Maar voor een grotere periode ? Het spreekwoord luidt niet voor niets : mensen en vis blijven maar 3 dagen fris...

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 2112 keer gelezen

beoordeeld 2.6/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl