Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 8 september 2015

De perfecte openingszin

Het is een bekend probleem voor mensen op de versiertoer: wat wordt je allereerste zin? Een gespreksopener die niet afgezaagd is en die niet een verkeerd beeld schept waardoor je gelijk je ruiten ingooit. Wat moet je zeggen om dat ene vlotte gesprek te starten? 50plusmatch deed er onderzoek naar en heeft de ideale oplossing.

Om erachter te komen wat een goede gespreksopener is, heeft 50plusmatch een onderzoek gedaan naar de ervaringen op dit gebied. Ze vroeg het aan de experts: haar eigen leden. Dat leidde tot interessante en leuke inzichten, maar ook tot de conclusie dat de perfecte openingszin altijd moet worden afgestemd op de context.

Maak het persoonlijk
Er is dus niet één toverformule waar je altijd op af kunt gaan. Wel kun je er vanuit gaan dat afgezaagde opmerkingen als ‘Zeg, ken ik jou niet ergens van?’ of ‘Deed het pijn toen je uit de hemel kwam vallen?’ niet echt werken. Vooral vrouwen vinden het leuk als je juist eerlijk bent: ‘In het gewone leven kom ik je niet tegen, dus daarom zoek ik je hier’. Daarnaast wordt het gewaardeerd als je een activiteit voorstelt (‘Mag ik een keertje voor je koken?’), of inspeelt op het profiel of een foto van de ander.

Tip! Haal de context dus uit de weinige informatie die je hebt: bekijk het profiel van de ander en ga af op de zaken die opvallen. Een goede tip is dus ook om je eigen profiel zo uitgesproken mogelijk te maken!

Een makkelijke opener
Het blijft lastig om dé perfecte openingszin te formuleren. Natuurlijk is het altijd goed om het zo persoonlijk mogelijk te maken en niet met een standaard praatje te beginnen. Maar als je online in contact komt met elkaar, weet je in feite nog niets over de ander. Je hebt hem of haar nog nooit gezien, weet niet hoe de stem klinkt of wat voor uitstraling iemand heeft. Om het makkelijker te maken aanknopingspunten te zoeken, heeft 50plusmatch een tool ontwikkeld waarmee haar leden op een speelse manier een gesprek kunnen openen.

De Quiz
Een spelletje waarbij je elkaar steeds beter leert kennen en je niet druk hoeft te maken over een juiste opening. Zo ontstaat er op een natuurlijke manier een band, en kom je al snel achter elkaars eigenschappen. Vervolgens kun je gezellig gaan chatten, en zijn er ineens genoeg onderwerpen om over te praten! Het is een makkelijke en handige oplossing, waarmee jij als 50plusser in contact kunt komen met jouw toekomstige liefde.

Dit is de complete top 20 beste en slechtste openingszinnen:

1

Wij kennen elkaar nog niet, zullen wij samen daar verandering in brengen ?

2

Ik weet dat ik eigenlijk een smoes zou moeten bedenken, maar ik wil gewoon graag met je kennismaken.

3

Iemand ontmoeten, dat geeft de beste indruk.

4

Ik herken veel van mezelf in jouw profiel.

5

Heb jij ook zo’n hekel aan openingszinnen?

6

Toen ik jouw foto's en profiel zag, had ik meteen al een heel speciaal gevoel voor jou !

7

Dat is de dag nog eens leuk beginnen. Zo wil ik wel vaker wakker worden.

8

Zojuist het leukste profiel van deze site bekeken.

9

Hey mooie vreemdeling. Met veel plezier heb ik jouw profiel gelezen.

10

Gezellige actieve en ondernemende man in prima conditie zoekt jou, want in het gewone leven kom ik je niet tegen.

11

Leuk, dat je even om de hoek komt kijken…

12

Waar heb jij al die tijd gezeten…

13

Zullen WIJ vlinders gaan vangen ?

14

Komt er ineens een mooie vrouw op mijn scherm voorbij, welkom!

15

Hallo (naam),  als je net zo lief bent als je er uitziet zie ik het met jou wel zitten.

16

Voor jou zou ik wel eens willen koken!

17

Heb je zin in een cappuccino?

18

Ik ben misschien niet de jongste maar misschien wel de verstandigste.

19

Dus je had ook een oogje op mij ?

20

Hoe voelt het nou om de mooiste vrouw hier te zijn?

 


geplaatst door Redactie - 15551 keer gelezen

beoordeeld 1.94/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl