Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 18 juli 2019

If I only had time

De wetenschap is het er over eens, dat er minstens vier en wellicht zelfs vijf dimensies zijn.
Van de vier dimensies die we kennen zijn er drie ruimtelijk: omhoog (een lijn), naar voren (een plat vlak) en opzij (een bol, een kubus of een andere vorm). De vierde dimensie is de tijd, zodat we met deze vier dimensies kunnen bepalen waar en wanneer zich ergens iets bevindt.

De eerste drie dimensies zijn goed grijpbaar, de vierde dimensie, de tijd kunnen we maar lastig beheersen. Hoewel we wel denken, dat we in staat zijn alles met de tijd te doen, glipt de tijd toch vaak tussen onze vingers door. Zandlopers, horloges, klokken, agenda’s en tegenwoordig timemanagement staan ons ter beschikking, en toch gaat het regelmatig mis.

Tijd is kostbaar. Dat merken mensen die nog betaald werk moeten doen, velen in loondienst worden per uur of per maand betaald. Het is in het belang van een werkgever dat ze zo productief mogelijk bezig zijn. Ik zie in de economie vaak een verharding van het werkklimaat. Het is gelukkig nog niet zo erg als in Japan, waar mensen door een hoge werkbelasting overlijden. Dat vreselijke verschijnsel, Karoshi moet ons ook hier zorgen baren! Toch rukt de 24uurs economie ook op in ons land. En dan dat werken tot op hoge leeftijd. Eigenlijk zou elke dag 32 uur moeten duren. De natuur heeft dat evenwel niet in zich.

Vrije tijd is een ander dilemma. Mij is in het verleden (terecht) verweten dat ik door mijn invulling van mijn vrije tijd eigenlijk geen tijd voor een serieuze relatie zou hebben. Die kritiek heb ik me aangetrokken; een half jaar geleden heb ik 90 procent van mijn vrijwilligerswerk aan de kant gezet. Er ging een nieuwe wereld voor me open; het grote genieten, wat iedereen na zijn pensionering kan ervaren, begon nu pas echt! Maar vooral de ruimte die ik kreeg om een nieuw contact aan te gaan is verbazend. Wat heb ik veel kansen in het verleden moeten laten schieten, grotendeels uit plichtsbesef.

Ik heb de afgelopen maanden nu een paar keer de keerzijde van de medaille ervaren. Een paar keer kreeg ik een afspraakje met verschillende lady’s. Allereerst werd de date een paar keer verzet. Toen het uiteindelijk tot een afspraak kwam bleek, dat de dame in kwestie veel tijd kwijt was aan haar huisdieren en aan mantelzorg. De afspraak kon enkel in haar woonlocatie plaatsvinden, ze had maar weinig tijd om ergens naar toe te reizen.

Het is prachtig, dat iemand zich zo inzet voor zijn of haar omgeving. Maar die toewijding vormt aan de andere kant weer een belemmering als er iemand in je leven komt, met wie je een relatie wilt aanknopen. Jij moet op jouw beurt begrip en respect hebben voor de levenswijze van de mantelzorger of dierenliefhebber. Het moge duidelijk zijn, dat ik het zeer lovenswaardig vind, als iemand zich opoffert voor een medemens of heel gehecht is aan huisdieren, dan wel tijd besteedt aan een organisatie, waar velen de vruchten van plukken. Is het desalniettemin handig, als men, nog voor dat er sprake is van een afspraak dit in een profiel vermeldt? Daarmee voorkom je een teleurstelling. Ik denk, dat zowel voor mantelzorg, huisdieren als maatschappelijke betrokkenheid best een aparte vermelding in een profiel mag komen, naast leeftijd, woonplaats etc.

Heel wat jaren geleden, in 1968, heeft John Rowles, een zanger uit Nieuw Zeeland een mooi lied gewijd aan het gebrek aan tijd. If I only had time. Vrij vertaald:
Oh, had ik toch maar tijd, ik heb zoveel te doen. Ik heb dromen die ik najaag, als ik tijd had zou zij de mijne zijn. Tijd is als de wind, de winden haasten me voorbij en de uren vliegen voorbij. Waar moet ik beginnen. Als ik genoeg tijd had zou ik bergen kunnen beklimmen. Sinds ik jou ontmoette ben ik heel gelukkig; het leven duurt te kort om van jou te kunnen houden, we zouden zoveel wensen in daden kunnen omzetten.
Dit lied is dus zo actueel als het maar kan.

Nogmaals, beschouw mijn ontboezeming niet als een aanklacht; meer als constatering, dat tijd super belangrijk is.. De tijd gaat snel, gebruik haar wel!


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 1797 keer gelezen

beoordeeld 1.5/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl