Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 16 januari 2020

Op zoek naar iets positiefs...

Ik heb mij ruim een jaar geleden geabonneerd op de plaatselijke krant. Ik volgde daarvoor het nieuws op het journaal op de televisie en tussen de journaals door ook via de link van Teletekst op mijn pc en via Nu.nl. Zo was ik steeds up to date. Het zit me dwars, dat al deze nieuwskanalen voor het overgrote deel informatie bij mij bezorgen over negatieve gebeurtenissen. De journaalredactie en de redacties van de kranten bepalen wat er via de media tot mij komt. De verhouding tussen de berichtgeving over datgene, waar ik blij van wordt in de wereld en in mijn eigen omgeving met de informatie over nare zaken is mijns inziens niet correct. Er gebeuren echt ook positieve dingen. Die worden een beetje weggemoffeld. Ik denk dat die dingen niet zo opzienbarend zijn, waardoor de redacties het niet de moeite waard vinden om er in het nieuwsoverzicht aandacht aan te besteden.

Het is daarom naar mijn smaak heel begrijpelijk, dat veel mensen depressief worden doordat ze voortdurend geconfronteerd worden met de narigheid, die over hen heen gestort wordt. Ik kanaliseer een en ander zoveel mogelijk door vooraf de items die getoond worden door te lopen en dan pas om acht uur de tv aan te zetten. In de krant sla ik bepaalde artikelen over negatieve gebeurtenissen bewust over. Nu zullen sommige mensen mij op de vingers tikken: Dat is struisvogelgedrag van jou. Maar, mag ik?

Hoe compenseer ik die publiciteitsstroom van minpunten? Natuurlijk kan berichtgeving over minder leuke dingen iets te maken hebben met zaken, die ook mijzelf raken, dat kan omdat in mijn persoonlijke leefomgeving bepaalde zaken spelen. Wie familie heeft wonen in Australië wordt innerlijk bewogen door de bosbranden, die daar woeden. Maar ik ken ook mensen die in een algemeen gesprek steeds ach en wee roepen over alles wat er in de wereld mis is. Toegegeven, er is veel narigheid. Maar om mij daarin te begraven en mijn stemming daardoor naar niveau nul te laten dalen gaat me te ver.

Is dat misschien de reden dat ik maar ook velen met mij op zoek gaan naar een manier om even te ontsnappen aan de misère? Ik zoek naar een evenwicht tussen de rampen en wat plezier in het leven. In 1934 zong Lou Bandy het onvergetelijke lied:
Schep vreugde in ’t leven, zet je zorgen aan de kant.
Zo’n lied bemoedigt mij, daar knap ik van op! Het werd notabene gezongen in de tijd van de grote depressie, toen veel mensen werkeloos waren.
In 1956 trad deze bijzondere zanger voor het laatst voor het voetlicht.

Ik ga hopelijk ook dit jaar weer een of twee reisjes maken, een of twee weken verkeren in een andere omgeving. Een gezond tegenwicht naast de narigheid in mijn eigen omgeving en in de rest van de wereld. Voor zo’n reisje moet ik trouwens als ik het goed doe eerst op internet kijken, wat voor een reisbestemming de veiligste landen zijn. Tot mijn grote verbazing zijn dat in Europa Malta, Polen, Monaco en IJsland. Dat had ik niet verwacht… Hoewel Malta zo corrupt is als de pest. Sluit ik door de keuze van een bepaald vakantieland en sowieso door op vakantie te gaan mijn ogen voor de ellende elders? Dat geluid zou mij vanuit een bepaalde hoek kunnen bereiken… Inderdaad, over deze landen lees ik niet veel in de krant en over deze landen hoor ik ook niet veel tijdens het journaal. Zou dan mijn aanname in de eerste alinea van deze blog niet ver bezijden de waarheid zijn?

Ook bij het daten en bij de communicatie voor een date, ja zelfs bij het opstellen van een profiel is een positieve insteek van belang. Ik word aangetrokken door een profiel met een vleugje humor. Als ik in een profiel zaken lees waar ik zeker afknap zal ik daar nooit een berichtje aan wagen. Dat betekent tevens dat ik de plusjes, die ik lees meer zou moeten benadrukken.. Hoe belangrijk is een goed evenwicht in dezen..


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 332 keer gelezen

beoordeeld 1.33/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl