Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 23 januari 2020

Zacht

Het weekend neemt ze tijd voor zaken die niet de hoogste prioriteit hebben. Details, zoals vijf planten en potten kopen voor op de brede vensterbank. Drie is te weinig en vier is een even getal, dat staat stom. Renee weet niet wie dit zo bedacht heeft, maar stilistisch is ze het met die persoon eens. Ze heeft haar zinnen heeft gezet op zilvergrijsgroene planten die redelijk volumineus mogen groeien.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 1 reactiedinsdag 24 december 2019

Roffel

Waarom is de term coming of age voorbehouden aan de overgang van adolescentie naar volwassenheid? Renee zuigt haar wangen naar binnen. Uiteindelijk wordt elk verleden een alzheimerig verhaal, het verdwijnt grotendeels in gaten. Aan het einde daagt het begin: de voorbije vier jaren zijn verschrompeld tot een hashtag sixwordstory. Ze kan er een kwartet mee leggen dat een eigen coming of age tijdsspanne vormt, de age ligt alleen een stuk hoger op de leeftijdsladder. Ze is nu het rijpere fruit. In het stadium net voordat de fruitvliegjes opdoemen, een beetje zelfspot kan geen kwaad.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 2 reactieszondag 24 november 2019

Jonas

‘Het wordt tijd dat je in mijn auto leert rijden,’ zegt Harm.
  Ik kijk naar de nierengrille van het zwarte suvve gevaarte, waar ik een walvismond in zie. Toen Jonas in de walvis zat, van je een twee drie. Hij had geen hemd meer om zijn gat, van je een twee drie.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 2 reactieszaterdag 26 oktober 2019

Omen

Hans gaat naar het toilet. Ik neem de ruimte van het restaurant in me op, vastbesloten om niet clichématig op mijn telefoon te kijken.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 7 reactieszondag 6 oktober 2019

Praatpaal

Onze fascinatie voor elkaar was in het begin als een dartel kind. Na de geslaagde revalidatie van onszelf doen we nu een poging om ook de onbevangen vrucht te reanimeren, die zo dwars de puberteit in drensde. We storten een vlakker pad over het oude asfalt met gaten en scheuren, stappen in een beter verende bolide en starten de motor.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 5 reactiesvrijdag 13 september 2019

Kattebelletje

geplaatst door TOS - 6 reactiesvrijdag 6 september 2019

Gespot

De volschrijver van een lifestyleblog dat ik regelmatig lees, predikt dat je elke avond voor het slapengaan drie eieren moet leggen. De eieren staan voor taken die je de volgende dag wilt uitvoeren en wanneer je ze tevoren opschrijft, verlummel je minder tijd. Gisteravond konden de eieren me gestolen worden, vandaag ben ik vrij en mag ik tijd verkwisten op mijn mobiel.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 8 reactieswoensdag 28 augustus 2019

Sonnet

geplaatst door TOS - 7 reactiesvrijdag 16 augustus 2019

Infuus

Hoe gaat het met je? appt hij. Ik heb zaterdag een date.
  Spannend, tik ik terug.
  En op maandag: Hoe was je date?
  Het was fijn, schrijft hij. Maar elke eerste ontmoeting is bijzonder wanneer je iemand leuk vindt.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 7 reactieszaterdag 10 augustus 2019

Ripasso

Ik was het hele weekend brak. Maandag stuurde ik Ervin een e-mail met het voorstel elkaar vaker te treffen.
  Blijven we frisser, hoeven we niet de halve nacht erbij te benutten, omdat we elkaar zoveel willen vertellen. We wonen bij elkaar om de hoek…
  Ik hoopte dat hij antwoordde dat we de nachten beter konden gebruiken om gesprekken elkaars huid op te strelen.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 23 reactiesdinsdag 23 juli 2019

Coulissen

Zolang Tooske haar boek niet bevuilt met heftiger confrontaties, is het best vleiend om een onbereikbare beminde te zijn. Valter kijkt de zaal in waar Inge zich ergens in het zweet staat te werken. Hij kan haar niet zo gauw vinden, vanuit de verte lijken die meiden met hun strakke zwarte pakjes allemaal op elkaar. Hopelijk heeft Tooske aan de kinderen gedacht, zijn familie, zijn vrienden? Voor de zekerheid moet hij Draaiboek op zijn minst diagonaal lezen op passages met zijn naam.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 4 reactiesmaandag 15 juli 2019

Zetsel

geplaatst door TOS - 6 reactieszondag 7 juli 2019

Sletvrees

Onderweg waarschuwde Ervin me voor een oneffenheid in het trottoir. Hij negeerde het rode voetgangerslicht bij de zebra, eenmaal aan de overkant stopte hij bruusk.
  ‘Wat ben ik aan het doen?’ vroeg hij zich hardop af. ‘In mijn ene hand heb ik een portemonnee en in de andere…’ Hij pauzeerde.
  Ik keek naar zijn handen. Ze waren niet veel groter dan de mijne.
  Ervin draaide de vingertoppen van zijn vuist naar boven en liet me zien wat hij vasthield.
  ‘Een Albert Heijn-munt van de winkelkar,’ klonk die warme Limburg-stem.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 6 reactieszondag 30 juni 2019

Filmscène

In de vakantie ploeterde ik in het huis van kennissen die op reis waren, ouders van een vriendinnetje van Trix. Zij mocht met hen mee op wintersport, waardoor ik niet mijn volle zwartwerkersgage voor deze verfklus durfde te vragen. Daar stond tegenover dat Trix na alle scheidingsellende een geweldige vakantie had, ze was mijn eerste kind dat ging skiën. Juul en Lien waren afgunstig, ik was er blij om. Zij konden terugblikken op een onbezorgder jeugd, met grotere financiële ruimte voor vakanties en andere leukigheden dan Trix tegemoet zag.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 6 reactieswoensdag 26 juni 2019

Paradise

Kon ik initiatief nemen zonder te happig over te komen? Zondagmiddag had ik genoeg moed verzameld.
  Wil iets van me laten horen, maar schroom. Vond het zeer plezierig vrijdag (en daarvoor). Hoop dat je eerlijk durft te zijn als je me niet leuk genoeg vindt om verder te onderzoeken. (figuurlijk, en ook dat moet je niet letterlijk nemen, haha) Brr, eng… Liefs, Tooske.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 9 reactieszondag 23 juni 2019

Gemaal

Ervin had een anti-fetisj voor lomp schoeisel, Sloggi’s en geitenwollen onderbroeken. Kledingstukken die de vrouwen in mijn buurtsuper dragen, schreef hij de volgende dag rond het middaguur.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 6 reactiesdinsdag 18 juni 2019

Autoradio

Laat ik terugschakelen en insteken bij het echte begin.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 6 reactieszaterdag 15 juni 2019

Boswitjes

Als feit verbaast het hem niet dat hij in Tooskes roman voorkomt. Ze had vaak gezegd dat ze zó een boek kon schrijven over haar dates en ze waren een behoorlijke tijd met elkaar opgetrokken, een kinderlijk eenvoudig sommetje. Maar hij had niet voorzien dat ze hem direct in de eerste acte al ten tonele zou voeren. In het personage van een klassiek onbereikbare beminde bovendien. Valter gniffelt. Vrouwen vinden hem ondoorgrondelijk, dat is zijn lot. Hij maakt er weleens bewust gebruik van, een zweem mystificatie geeft je een interessantere uitstraling. In het begin was Tooske ook intrigerend ongrijpbaar.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 8 reactieswoensdag 12 juni 2019

Hartnekkend

De doffe plof bij de voordeur heeft geen effect op mijn concentratie, hij hoort waarschijnlijk bij een pak reclamefolders voor overbodigheden en ik moet me tot strikt noodzakelijke uitgaven beperken. Deze avond bijt ik me vast in een grafisch gedicht, in Photoshop perfectioneer ik de samensmelting van tekst en illustratie. Ik hoef nooit stockfoto’s te kopen om woorden te bekrachtigen, ik beschik over een groot archief met eigen beeld en desnoods assembleer ik uit bestaande onderdelen iets nieuws. Na verloop van tijd hangt alles samen.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 6 reactiesmaandag 10 juni 2019

Spin

’s Avonds poetst Valter in de badkamer zijn tanden. In Tooskes gebit was bovenin een kies getrokken. Hij merkte niets van het gat wanneer ze zoenden. ‘Ik houd niet van de gebitsjuwelier,’ zei ze. Haar lach ontbloot niet al haar tanden, dat scheelt natuurlijk. Ze mist ook een nooit aangelegde snijtand en haar ex heeft zelfs twéé deficiënte bovenknagers. Valter grinnikt. Hoe had ze die kloris uitgezocht? De orthodontist had vette klantjes aan hun kinderen gehad.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 6 reactieszondag 9 juni 2019

Specht

Op het moment dat Valter met de eerste bezemhaal de dorre bladeren op het houten plankier rondom het duurzaam gebouwde boshuis aanveegt, begint in een hoge pijnboom een specht zijn voedsel uit de afgestorven schors te roffelen. Het geluid lijkt op een mitrailleur in een computerspelletje waarvan het volume op halve sterkte staat. Kill them, kill them with fire, dreunt het in zijn hoofd. Tijdens de salvo’s veegt hij extra krachtig.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 8 reactiesdinsdag 4 juni 2019

Wijfie

Koopavonddrukte, in het café heb ik de enige vrije tafel veroverd. Ik had gehoopt dat Max − klassiek, lichtelijk verweerd studentikoos type − er al zou zijn om zich van deze taak te kwijten, e-mails en telefoongesprek wekten de indruk dat hij op een prettige manier weet hoe het hoort. Even later de beruchte eerste tien seconden van elkaar zien, een waarschijnlijk niet.

Lees verder!

geplaatst door TOS - 10 reactiesOver 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl