Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 2 augustus 2019

Eindelijk...

Eindelijk...na eerst de voetbalgekte en als toetje nog eens de wielergekte weer ruimte voor Engelse detectives, zoals deze keer "Endeavour Morse"Vroeger, jaren 90, had je "Morse", met zijn assistent Lewis, die regelmatig door zijn meerdere werd uitgefoeterd, maar dat was uiteraars niet kwaadaardig bedoeld. In feite ( en het is ook gewoon gespeeld) was hij erg gesteld op "zijn " Lewis.

Ach ja, die Engelsen, altijd kwaliteit in films, theater en wat dies meer zij, misschien wel omdat ze, door de bank genomen, er min of meer om bekend staan, hun emoties niet zo te ( kunnen) tonen ?

Dat wordt dan mooi gesublimeerd door prachtig acteerwerk.

Engeland, helaas al jaren ( dus veel te lang) er niet meer geweest en ik word bevangen door melancholie ( zit ook in mijn aard, komt er nog bij !) als ik de dorpjes zie in een streek als de Cotwolds. Deze naam is ontstaan in de tijd dat er daar veel schapen werden gehouden , een schaapskooi was een "cot" en "wold" betekent heuvel.

Tja, Engelsen die hun emoties niet zo gauw tonen, uitzonderingen daargelaten, maar dat is met alles eigenlijk. Ik weet niet hoe bv de bouwvakkers zich daar gedragen, maar hier zijn ze nogal eens uitbundig. Toen ik een jonge vrouw was werd ik regelmatig nagefloten, wat ik niet fijn vond. Het gaf me steeds een beetje het gevoel op een veekeuring te zijn beland en uit balorigheid floot ik gewoon terug...wat dat betreft is ouder worden ( ook) een zegen. Zoals er meer voordelen aan ouder worden zijn, bv beter de betrekkelijkheid van dingen kunnen inzien. Alles is relatief ( open deur, ik weet het) , zo kijk ik bijna nooit meer op de datingsite,( weinig zin meer in, niet dat ik geen "uitnodiging"krijg) . terwijl ik dat in het begin, enkele jaren terug wél deed. Nu eigenlijk alleen naar de blogs. Alleen zijn heeft bepaalde voordelen: ik kan zelf bepalen hoe ik mijn dag indeel, eten, slapen, wat ik op tv wil zien, goddank geen rekening hoeven houden met voetbal ! Natuurlijk zijn er nadelen, bv als ik uit ben geweest en het bij thuiskomst donker is en niemand vraagt  hoe het was en of ik zin heb in koffie...Samen delen is voor mij erg belangrijk en ik mis ook heel erg het intieme lichamelijke contact met een man om wie ik geef.

Mijn insteek is nu om zoveel mogelijk de positieve kanten te zien en de rest maar te accepteren. 

Zoals ik al zei is alles relatief. Waar ik het vroeger vervelend vond te worden nagefloten , overkwam me gisteren iets bijzonders. Ik liep door het dorp in mijn knalrode wijde jurk op zwarte hooggehakte schoenen en ineens, over de markt lopend, hoorde ik zo'n " bouwvakkersfluitje". Het was niet druk op straat en ik keek om me heen voor welke, uiteraard jonge , vrouw dit bedoeld zou zijn. Ik zag geen enkele jonge - of oudere - vrouw dus moest het wel voor mij zijn.  Ik stond stil en keek verder om me heen toen ik ineeens een man op een terras naar me zag zwaaien en lachen. Ik zwaaide vriendelijk terug en vervolgde mijn weg, met een glimlach. Zo zie je , iets wat ik vroeger vervelend vond, bracht me nu een glimlach.

Nagefloten worden, terwijl ik 17 augustus 68 jaar mag worden...

Als ik een Engelse dame was zou ik zeggen :"It made my day..!"


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door loerbol - 2802 keer gelezen

beoordeeld 1.88/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl