Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 7 november 2019

Zomaar een gesprek...

Het gebeurt niet zo vaak, zomaar een gesprek met totaal onbekenden.
Dit verhaal is van twee jaar geleden, toen ik voor mijn werk, moest overnachten in een hotel. Samen met collega zaten we aan de bar en kwamen in gesprek met twee mannen die naast ons zaten.
Eerst wat algemeenheden, het weer, omdat de tv aan stond voetbal en verder wat gekeuvel... tot de vraag kwam waarvoor wij er waren en andersom.
Ik ga niet teveel op de details van hun verhaal door, maar zij kwamen daar wekelijks, omdat ze in therapie waren voor PTSS. Gezien ons werk, zijn wij daar bekend mee, maar hun verhaal, hoe dat impact op hun leven heeft, hoe hun omgeving, hun dierbaren daar dan ook slachtoffer van worden... het maakte diepe indruk op ons. We hebben tot diep in de nacht samen met hun gepraat, gehuild, gelachen en geproost op het leven! Volslagen vreemden voor elkaar en dan zo’n of misschien juist daarom zo’n gesprek. Voor we naar onze kamers gingen, afscheid genomen met een knuffel en elkaar succes in het leven gewenst.
Ook al was het onderwerp niet fijn, het was de ontmoeting en de ongedwongenheid, die tot op de dag van vandaag bij mij in mijn geheugen gegrift staat… zo mooi!

Wat ik dus jammer vind, is dat mensen zo weinig, spontaan met elkaar praten. Ik reis veel met het OV en iedereen is dan in zijn/haar eigen (vooral mobiele) wereld. Toch laatst tijdens een korte rit in de bus, had ik een gesprekje met 3 pubermeisjes die druk waren, met het wel of niet te App’n met die jongen die zo leuk is. Het werd een erg grappig gesprekje en bij het uitstappen wensten zij mij en ik hun een fijne dag.

Zomaar een gesprek...daar word ik vrolijk van!


geplaatst door Woman17 - 874 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl