Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 14 januari 2020

Meervoudige liefde


Afgelopen weekend las ik in “Vrouw” een artikel over polyamorie, oftewel meervoudige liefde, afgekort PA. Het gaat dan om het kunnen aangaan van meerdere liefdesverbindingen, waarbij alle betrokkenen op de hoogte zijn. Het artikel vermeld verder, dat op basis van drie studies 3,3% van alle Nederlanders en Vlamingen een consensuele non-monogame relatie hebben, daarvan hebben 0,7% een polyamoreuze relatie.

Tijdens een wandeling met vriendin kaartte ik dit aan. Een vrouw die een relatie heeft met twee mannen. We zagen een zwanenstel statig dobberen op het water en vroegen ons af, of zwanen monogaam zijn, of swingen, of misschien ook wel aan open relaties doen. In gedachten zagen we het plaatje van hun lang gebogen nekken die een hartje vormen, zo’n romantisch beeld. Maar zo romantisch als we ons inbeelden is het niet. Zwanen zijn monogaam tot op bepaalde hoogte, blijven als paartje meestal hun hele leven lang elkaar trouw, maar het vrouwtje maakt soms wel eens een uitstapje. Studies onder Zwarte zwanen heeft aangetoond, dat niet van alle kroost de vaste partner de vader is.

Wat is eigenlijk ‘swingen’ vroeg vriendin? Ook ik moest het antwoord schuldig blijven, maar heb het inmiddels opgezocht. Door te swingen heb je met je eigen partner seks met anderen, zonder gevoelens van liefde.
Onze gedachten gaan heen en weer, opperen allerlei gevoelens, praktische zaken en omstandigheden welke gepaard kunnen gaan met het hebben van een meervoudige liefdesverhouding. Eén relatie is al veel werk, laat staan twee. In het verhaal gaan vrouw en twee mannen samen wonen. Delen het huishouden, delen samen het bed, vrouwtje in het midden, zo wordt verteld… We zijn het er over eens, dat je dan in elk geval veel liefde hebt te geven. Hoe doe je dat allemaal, vroegen wij ons af. Jaloezie mag dan beslist geen rol spelen. Zeker zullen er duidelijke afspraken moeten worden gemaakt… we borduurden over allerlei praktische zaken nog even voort.

Ik ben nu al enige tijd aan het daten, hoop in die wirwar van profielen met hun eigen voorgestelde volkomenheden, aardigheden, werkzaamheden en verwachtingen iemand te vinden waarbij ik mijn instellingen van verwachtingen, enz. zou willen en kunnen aanpassen. Dat vind ik al een hele klus. Bovendien ben ik als single nu in de situatie beland, dat ik gewend ben geraakt aan mijn verworven vrijheden. Ik heb veel liefde te geven, maar moet er niet aan denken, dat met twee partners te moeten delen.

Het is natuurlijk geweldig als je in alle openheid de liefde voor nog een partner in de huidige relatie kunt verwezenlijken. Niet vreemd hoeft te gaan en gezamenlijk in overeenstemming kunt komen. Het is in elk geval stukken eerlijker ten opzichte van alle betrokkenen, dan wanneer je stiekem er op afstand nog een andere relatie op nahoudt, zoals vriendin haar ervaring nog eens aanhaalde.

Maar twee partners…! ik blijf uitzien naar één…!

Liefs,
Monique

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 451 keer gelezen

beoordeeld 3.33/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl