Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 16 april 2019

Een zalig maar (on)gelovig Pasen; de kracht van (niet) weten

Pasen is het feest van de wederopstanding en in zijn mystieke betekenis duizenden jaren ouder dan de tijd van Jezus Christus. Het gaat over de tweede geboorte die ieder mens kan realiseren in zijn eigen leven en wel op eigen kracht. Een geestelijke gebeurtenis, jezelf hervinden, die daarom maagdelijk wordt genoemd, want de intimiteit die er voor nodig is vind je in jezelf en met je Zelf. Ook de bevruchting doe je zelf; een wedergeboorte in elk geloof.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 12 reactiesvrijdag 12 april 2019

Herinnering is het raam waardoor ik kan kijken wanneer ik maar wil

Reikhalzend heug ik naar ooit
waar verleden en haar schoonheid
verstreken zijn maar niet uit zicht
varend aan de horizon, zeilen gehesen
met rijke herinneringen vastgesjord
scheepsruimen geladen met oude liefdes
heeft de tijd haar tijd gestald
zucht in het vandaag en zelfs in het morgen
Gepolijste pijn want
het onaangeraakte binnenkort
zag ik door gods raam
in de sluier van het heden
tussen gruwel en verwachting

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 6 reactiesvrijdag 5 april 2019

Er is niet veel nodig om het Niets in het Iets te veranderen.

God zou het paradijs geschapen hebben en ons ook verstand gegeven hebben (en we maken er een zooitje van); dat alles vanuit het Niets. In het begin was er dus niets: hoe is dat in godsnaam mogelijk, on-bestaan-baar. Je zou alles wat er nu is, nog niet moeten laten zijn. Je moet het licht uitdoen, en er zelf niet zijn, en dan ook nog eens al het donker vergeten, want in het begin was er niets, ook dat donker niet. Als je het begin van alles wil zien, moet je wel on-mogelijk veel weglaten; zelfs je moeder en je vader. God echter die bestaat niet; daarin is hij dus wel uniek; dat kan niemand hem nadoen.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 7 reactiesvrijdag 29 maart 2019

Un homme ŗ líhauteur, een man van niveau

Een film die zijn naam eer aan doet, feel good met diepgang en daarom zeker aan te bevelen voor (oudere) daters en datesters die worstelen met normen, waarden, wensen, eisen en alles wat niet heurt of wenselijk is of niet normaal is. Veel mensen lachen bij deze film en laten zich romantisch meevoeren, sommigen lachen een beetje en storen zich aan het menselijke apengedrag en weinigen zien de mooie diepgang in deze film, verpakt in een komedie over confrontatie in het leven met normdenken. Confrontatie met het ideaalbeeld van mens en dat van liefde.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 3 reactiesvrijdag 22 maart 2019

De nozem zonder enige manieren en de vrijpostige non

Wie van ons hele oude mensen op deze site hier weten nog wat nozems zijn; wie kent er nog James Dean? Zündapp en Kreidler stoere brommers met laag stuur, leren jack en haren gekamd in een dikke vetkuif en onschuldige meisjes met suikerspinkapsel à la Brigitte Bardot. Nozems waren hangende lummels, jaren 50 rebellerende probleemjongeren, baldadig als uiting van de ingezette radicale verandering van na de oorlog; de nieuwetijdse jeugd van toen was gewoon nog helemaal groen. Naïeve deugdzame meisjes dansten met verlegen jongens die stoer de veelbelovende toekomst in wilden rock & rollen als een nieuwe moderne man in spe. Nozem: Nederlands Onderdanen Zonder Enige Manieren; afgeleid van het Jiddische woord nootsum (is groen)

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 2 reactiesdonderdag 14 maart 2019

Een tweeluik over zotheid

Maar weinig relaties zouden standhouden als niet de onverschilligheid of stompzinnigheid van mannen ervoor zou zorgen dat het meeste wat vrouwen doen, geheim blijft. Een vrouw is een dom en dwaas wezen, maar ook grappig en aardig. Desiderius Erasmus(1466 – 1536) was een Nederlandse priester, filosoof, schrijver en humanist. Zijn middeleeuwse wijsheid had maar zo 21ste -eeuws kunnen zijn.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 7 reactiesmaandag 4 maart 2019

Schuivende aardplaten in je Ziel

The way we have travelled has come to an end, wat is een depressie?? REthink, REview & REvise. REexamine je leven. De weg gaat ineens niet meer verder en lijkt doodlopend en eerst gaat dan ook nog eens het licht helemaal uit en gaan we logeren in de pikdonkere gruwelijke krochten van onze ziel, we komen midden in een aardbeving, een zielsbeving. Het leven ziet eruit als een augiasstal met heel veel oude mest. Vele jaren van leven liggen in een gordiaanse knoop en achter een complete zonsverduistering, frontaal in botsing met de toekomst, die er zelfs helemaal niet meer lijkt te zijn. Een depressie dus: een ziekte veel 50plussers bekend maar even zo meestal onbespreekbaar.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 15 reactiesvrijdag 1 maart 2019

Miserere mei deus

Wat een mysterie is mijn leven
ik ben een zondaar in het jaar 2019
een zinnelijke minnaar
Waar ben ik? Wat doe ik?
Hoe zal ik leven?
Wees genadig lieve mij
maar doe intussen een toast op mijn leven
en mijn vrome kuise zinnelijke zedigheid

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 6 reactieszaterdag 23 februari 2019

Ondanks en dankzij ons Mam

Midden in mijn design huiskamer staat een antieke commode met daarop een hele oude klok, die al lang niet meer loopt, geen tijd meer kent. In een vintage koperen lijstje staat daarnaast een fantastisch mooi portret van mijn moeder toen ze een jaar of 18 was. Een heel verstilde opname die letterlijk allang vergeten is; verloren al nog in haar tijd van leven en ook al vervagend in mijn toekomst. Hoe dood is dood wel niet als herinnering vergaat.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 4 reactieszaterdag 9 februari 2019

De bloggende Visser van Ma Yuan

onder wolken vogels varen

onder golven vliegen vissen

maar daartussen rust de visser

 

golven worden hoge wolken

wolken worden hoge golven

maar intussen rust de visser

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 8 reactieszaterdag 2 februari 2019

Vrouwen zijn niet trouw, daarom gaan mannen vreemd???

Cosi fan Tutte: Zo doen ze het allemaal! 


Een van mijn hobby’s naast wannabe filosoof en irritante blogger is het verzamelen van muziek en afspeellijsten maken. Ik zoek de mooiste muziek uit mijn verleden bij elkaar en associeer die met levensthema’s of periodes in mijn leven of gewoon (…) melodieën van leven en dood. De mooiste aria uit de Mozart opera Cosi fan Tutte is zondermeer het “Soave sia il vento”, zachtjes waait de wind. God blaast hemelse liefdesmuziek als wind door de ziel van Mozart; zonder god geen Mozart, zonder Mozart geen goden. Dat is voor mij als ongelovige een waar zingevend levensthema.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 5 reactiesmaandag 28 januari 2019

Mag uw ego uit de kast; u ziet er geen flikker?

Mijn kapper destijds was een stuk duurder dan zijn concurrentie, maar om afspraken te maken moest je weken te voren reserveren. De burgemeester en andere notabelen lieten zich er graag zien en knippen in zijn chique middeleeuwse etablissement Ter leering ende Vermaeck. Hij was een soort hofnar, een narrigcharmante coiffeur met allure en de nodige zelfspot; het was er altijd heel intiemgemoedelijk in zijn pronkkamer. “Waarom komen flikkers uit de kast?”, was zijn farce majeure, “omdat je er geen flikker ziet”, lachte hij dan, als homo ook. Een banale of vulgaire grap of kolder van levenswijsheid?

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 9 reactieswoensdag 23 januari 2019

Langs het levenspad van mijn vader

In de na-oorlogse jaren van wederopbouw liep er een knappe nozem rond in de straten van Helmond met een brillcreamkuif en een lange stoere jas; hij leek best wel een beetje op Elvis zijn tijdgenoot. De vergelijking met John Travolta later vond hij ook nooit echt vervelend, jonge jongeman als hij altijd wilde blijven zijn hele leven lang, een womanizer pur sang. Het was een charmante jongeman aan de rol in het keienbijtende Helmond nog helemaal aan het begin van zijn toekomst, begin jaren 50. Zijn charme op oude foto’s deed mij “Olé Guapo”, olé mooie man denken, vrij naar de klassieker van Malando.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 11 reactieszaterdag 19 januari 2019

Radicaal heidens bloggen & daten

“Om de waarheid te ontdekken wordt vereist: afzijdigheid van de kudde. En dat alleen al is genoeg om de mens banger te maken dan de dood. Want de mens is een kuddedier...” (Søren Kierkegaard) Dat lijkt me een leuke opstart voor een blogger die wel of niet begrepen wil worden. Hoe immers word je jezelf, door je te voegen, bloggen (= verbinden) naar de kudde of door er afstand van te nemen (= verbinden met jezelf)

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 7 reactiesmaandag 14 januari 2019

Hello Darkness my old Friends

The Sounds of Silence; een profetisch evangelische songtekst.

Een analyse van ongelooflijk verdrietige maar hele mooie muziek. Muziek die “Het onvermogen van mensen om met elkaar te praten”, verwoordt; “.. niet zozeer internationaal maar bovenal emotioneel.” (Art Garfunkel)

“How the words may teach you
How the words may reach you”

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 7 reactiesOver 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl