Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 10 november 2019

Kinnesinne, de gruwelijke?? oerzonde in uw spiegel

Jaloezie is een primitieve, aanvallende, pijnlijke zonde. In feite gaat de verbeelding van een (te) mooi zelfbeeld de strijd aan met de ander die beter of te goed lijkt. Jaloezie beschermt dus eigenlijk, dat je jezelf zou moeten afvallen. Een vals beeld of een te mooi innerlijk ideaalbeeld; dat loslaten dat vergt veel moed. Het ego is een prachtig innerlijke roeping, maar geen ijdel beeld om onvoorwaardelijk afhankelijk van te zijn.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 32 reactiesdonderdag 31 oktober 2019

Hoe preuts is het decolleté van uw ziel?

Flaneren en banjeren in datingland is zieltjes kijken in een etalage. Opgedirkte ziellekes, gewone, gesloten en open zielen. Het is meestal kijken TEGEN de ziel niet IN de ziel. Allemaal hebben we zielskennis, maar wie heeft er kennis van dieptepsychologie, de kunde (diep) in de ziel te kijken? Een decolleté plongeant is een uitnodigend diep uitgesneden hals om in te duiken (plonger = duiken) Je kunt ook zeggen: wie durft een decolleté te tonen maar net zo goed dat een gesloten decolleté spannend is. De spanning van zowel een diep decolleté als dat van een gesloten halsuitsnede kunnen wijzen op een zelfbewust persoon.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 28 reactiesdonderdag 17 oktober 2019

Slapstick over het leven dat niet altijd op rolletjes loopt

Zelfs wie niet om de strapatsen van de Dikke en de Dunne kan lachen; heeft voor Stan Laurel en Oliver Hardy een warm plekje in het hart. Voor vele miljoenen mensen is het een kennismaking uit hun jaren50 kindertijd, toen Stan en Ollie een comeback maakten dankzij de komst van de tv in de huiskamer. Het is eigenlijk het begin van het vertrouwd raken met de taal, het Aap Noot Mies van de film. Het leven en de films van Stan en Ollie gaan over innige verbondenheid

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 9 reactiesdonderdag 3 oktober 2019

Oud worden is geen zaak van jaren

...... als ik het even zeggen mag
meerdere malen heb ik mensen
oud zien worden in één dag

Leven is nog zoiets anders
dan alleen een rikketik
‘k heb ook mensen jong zien worden
in een enkel ogenblik

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 28 reactieswoensdag 25 september 2019

Tjeempie of Liesje in datingland

Jemig de pemig: dit wordt een parallellistische blog over eind jaren 60; de roerige begintijd van de seksuele revolutie. Ik bedoel het klassieke werk van Remco Campert: “Tjeempie of Liesje in Luiletterland” (1968) Een naïef maar doortastend meisje van stand (nota bene uit Wassenaar) gaat de grote boze buitenwereld in, in de tijdsgeest, dat vrije seks tot een wereld van liefde en vrede zou leiden. Seks was voortaan niet alleen maar voor de voortplanting maar ook om van het genieten. Parallel hieraan interviewt de moderne, onafhankelijke stoere datende vrouw van nu naar de beschaving en (snode??) bedoelingen van de huidige argeloze man.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 37 reactiesvrijdag 13 september 2019

Jesse Klaver & Oscar Wilde over verleden, toekomst en vertrouwen

“Het verleden is het verleden en dat is het mooie ervan, maar vrouwen weten nooit wanneer de gordijnen gevallen zijn”. Oscar Wilde is wellicht het meest bekend om zijn cynische uitspraken over vrouwen. Als er ooit iemand was, die zich zo distantieerde van de heersende algemene moraal en goede zeden dan was het zeker Oscar Wilde. Zijn levensmotto was zo eerlijk mogelijk jezelf proberen te worden oftewel zelfverwezenlijking: The importance of being Earnest. Ook mannen spaarde hij niet; “Als wij mannen trouwden met de vrouwen die we verdienen zou het er niet best voor ons opstaan”

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 13 reactieszondag 1 september 2019

Het evangelie van grazende oudere en eigen wijze schapen in datingland

Een grote kudde eigenwijze oudere schapen huppelend, grazend en blèrend in god’s weiden van datingland. Met zijn allen rondspringend op zoek naar de blijde boodschap: het evangelie van waarheid en geluk. Het lijkt mij een mooie analogie van het soms zo vermoeiende daten. We zoeken een re-latie (nieuwe verbinding) of een nieuwe vorm van onszelf al of niet met de ander; kortom re-ligie (een nieuwe legering)

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 16 reactieszondag 18 augustus 2019

Eenzaamheid, kwaal van menig hart

Wat is eenzaamheid en wat is lijden in eenzaamheid? Veel vrienden hebben is zo ongeveer gelijk aan het hebben van geen vrienden, zei Aristoteles al. We zwemmen allemaal rond in een grote oceaan, voor de een helemaal gevuld met liefde en voor de ander met veel lijden en verdriet. Het leven kan een juichende altijdblije evangelische boodschap zijn of een zwaarmoedig lyrisch maar mooi gedragen lijden zijn. Melancholie; kennen we het nog, weten we nog hoe het voelt, kunnen we nog wel lijden? Twee verschillende schoonheden van pure aardse mistroostigheid tot euforisch het leven en de liefde bezingen.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 12 reactiesmaandag 5 augustus 2019

De levenskunst van Frida Kahlo

Frida Kahlo (1907 – 1954) was een surrealistische beeldend kunstenares en politiek activiste uit Mexico. Ze werd op 6-jarige leeftijd getroffen door kinderverlamming; het zou haar leven vol lijden en complexen tekenen. Op haar 18de werd ze bij een bustram-ongeluk doorboord met een stalen leuning; ribben en heup gebroken, benen, bekken en ruggengraat. Ze moest maandenlang te bed blijven en besloot te gaan schilderen. Ondanks korsetten en krukken lukte het haar toch weer op de been te komen. Later zou zij spreken van "twee zware ongelukken in mijn leven (...) één waarin een tram me aanreed, het andere was mijn man."

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 13 reactiesvrijdag 26 juli 2019

Vriezende muziek voor vloeibare tijden

De moderne datingsite loopt parallel aan onze moderne snelle maatschappij, waar alles sneller moet en meer flexibel willen we kunnen overleven. De (dating)wereld is een tuin waar we van alles gezaaid hebben, soms ook onkruid en dat moeten we ook soms wieden. Romantische liefdesverbanden worden met even groot gemak aangegaan als beëindigd. Netwerken hebben de plaats ingenomen van mogelijke partners. Het navigeren en flaneren vereist dat we flexibel en inschikkelijk zijn, dat we steeds onze strategie willen aanpassen en loyaliteiten weer in te wisselen.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 19 reactiesvrijdag 19 juli 2019

Voorbij de horizon gloren de kusten van zelfkennis

In veel blogs wordt gesproken over de relatie met jezelf die nodig zou zijn om tot een relatie met een ander te komen. Datingsites melden duidelijk (vaak wordt het niet gelezen) dat zelfkennis de weg is naar een gelukkige relatie, maar ja hoe doe je dat? Mensen kunnen immers, zijn vaak vergeten wie ze in werkelijkheid zijn; men is het innerlijk weten of denken verloren. In de oudheid werd daarvoor het Griekse woord ‘gnosis’ (knossos) gebruikt; ook wel ‘het weten van een ongelovige genoemd’. De (mystieke) kennis van het innerlijke contact met je eigen geweten en ziel die je niet uit boeken kunt leren.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 13 reactiesdinsdag 9 juli 2019

Datingcultuur, spraakverwarring en Babel

Iedereen heeft wel eens gehoord van de Toren van Babel, maar wie weet wat het betekent? Er wordt verteld (in bijbelboek Genesis) dat toentertijd de mensen zo hoogmoedig waren, dat ze een toren naar de hemel wilden bouwen, wat een metafoor is voor mensen die iets goddelijks (onmogelijks) willen neerzetten. Alleen god kon immers de hemel bereiken en men wilde toch echt niet dat de mensen gingen denken dat zij ook goddelijke dingen konden verrichten. Men wilde mensen die geloofden in de hemel ná dit leven en niet mensen die dachten dat ze de hemel op aarde (tijdens het leven) konden vinden. God strafte de mensen dan ook en stichtte grote spraakverwarring zodat de mensen elkaar niet meer begrepen en niet meer konden samenwerken en verspreidde de mensen over de aarde.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 18 reactieswoensdag 3 juli 2019

Somberkunst en het binnenkijktheater van melancholie

Wat is de veronderstelde kracht van het modieuze positieve denken als het tegelijk vragen om frustratie is? Dat als zwaarmoedigheid, het duistere het negatieve mogelijk ook het beste in de mens naar boven kunnen brengen. Want we kunnen geen geluk voelen, als er geen verdriet is; zonder duisternis is er echt geen licht! Durf te denken; dompelt uzelf onder in melancholie, in mooi verdriet en voel het overstromen van weemoed en deemoed en pas uw (hoge) verwachtingen aan naar het haalbare. Wie (te) positief denkt, wordt vaak teleurgesteld oftewel de kracht van het halfLEGE soms bijna lege glas.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 21 reactiesdonderdag 27 juni 2019

Zoek de vraag niet het antwoord, Tusen Tankar

Een datingsite is een groot vragenpodium waarin vele vragen en eisen gesteld worden, verwachtingen hoog ingezet worden, we vragen om een harmonieuze relatie. Sommige mensen hebben tot in detail een wenspartner uitgetekend en dat zelfs op papier staan en zoeken het antwoord in één persoon en al heel snel gaat het met dat vragen en veronderstellen mis. Uiteindelijk zoeken we een houvast of een bepaald geloof in wat over en weer vragen en te horen krijgen. Het antwoord laat zich niet zomaar vinden, daar kan pas later aan gewerkt worden en ook nog eens met zijn tweeën.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 27 reactieszaterdag 22 juni 2019

De restauratie van de dominante man, verbrande bh’s en wat vanille

Willen we anno 2019 welgemanierd, beschaafd opgevoed, de knuffelliefde bedrijven of willen we gewoon ……………. uuuhh gewone seks? Bestaat emancipatie of probeerden we tevergeefs de natuur te misleiden of te ontkennen? Welke vrouw wil er niet begeerd worden en heeft eigenlijk niets met vanilleseks. (Vanilleseks: conventioneel met rozenblaadjes en geurkaarsjes, of eerste hulp bij feminisme?) Het mooie samenspel of de ongelijke strijd van gewenste romantiek en overheersende lust. Moet een man eigenlijk niet gewoon ballen hebben en lachen om zijn vermeende vrouwonvriendelijkheid?

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 31 reactiesvrijdag 14 juni 2019

Astrologie, de geboortekaart van uw Mensenkind

Veel mensen hechten waarde aan astrologie, ook op datingsites; het staat zelfs soms in profielen van ik wil (per se) een relatie met dat en dat sterrenbeeld. Wat weinig mensen beseffen is, dat het hier gaat om pop (populaire), damesbladenastrologie. Astrologie gebaseerd op het sterrenbeeld oftewel de innerlijke god (ook wel godenkrachten) of zoiets als een tekening van je mooiste ik, het ego. Niemand echter is of wordt zijn of haar ego; het is een streven. Dat mooiste ik is een beeld, net als bijv. geluk; een innerlijke roeping, een ideaalbeeld en dus kracht dat zorgt voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 24 reactieszaterdag 8 juni 2019

De trap naar de onzichtbare hemel

Vertrouwen is zo ongeveer hetzelfde als geloven ; het is leven oogsten door zware landarbeid verrichten en kunnen ploegen omdat er vertrouwen is, voor zij die erin geloven. Vertrouwen, het in hardporseleinen gegoten fundament onder intimiteit; relatie als in samen & vertrouwd. Ik quote Martin Luther King: “Als je vertrouwen hebt hoef je niet de gehele trap eerst te zien, om de eerste stap te zetten”. Je voelt je veilig en bekend met jezelf en het leven om verder te leven. Maar hoe doe je dat, het leven leven; eerst geloven of vertrouwen??

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 13 reactieszondag 2 juni 2019

De paarden die de kar van vertrouwen trekken

Als er één fundament onder een relatie is, wat alles kan doorstaan en alles aankan, net zo krachtig als liefde, dan is het zonder twijfel: veiligheid, ook wel intimiteit of vertrouwdheid. Sommige mensen hebben dit van zichzelf en anderen zoeken dat bij of via de ander; een natuurlijke dynamiek. Een onveilige relatie leidt tot heel veel ellende en drama; veiligheid is verbonden met diepe angsten. Het samenvloeien van 2 mensen is elkaar begroeten, aanraken, dichtbij (intiem) mogen en willen zijn, elkaar beschermen. Paardenkrachten zijn er nodig om vertrouwen en veiligheid te borgen.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 14 reactiesdinsdag 21 mei 2019

Into each Life some Rain must fall

In mijn hele grote rugzak staat het trotse pandjeshuis van mijn hart; het is er vol, verpandingen worden nimmernooit opgehaald. Door de openslaande luiken klinkt het geneurie van verloren liefdes, orkestmuziek en het “Zoek de zon op” van Lou Bandy, lievelingsmuziek van mijn vader. In de achterkamer tikt het klokwerk van mooie herinneringen en rouw die blijft gonzen. Het zijn de klanken van niet vergeten uit de tijd geraakte mensen en van tijd die niet meer terugkomt. Hoe zwaar is het die zwijgende lichtheid van mijn gevoelens, al het toevende verdriet, ellende en drama dat als regen is gevallen, in mijn volgepakte rugzak mee te dragen.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 11 reactiesdonderdag 16 mei 2019

Geloof het of geloof niet: Qué Sera Sera

Er is een fundamenteel verschil tussen het denken als in streven en verlangen naar geluk, harmonie, aan romantiek en illusies vasthouden, geloven, spiritualiteit, fantaseren en idealiseren; kortom noem het maar op en aan de andere kant het geloven in het zogenaamd eenvoudige Qué Sera Sera oftewel “Word voorbijganger” in het leven. Wat je ook Carpe Diem kunt noemen of loslaten. Het is HET verschil tussen geloven als vermoeden dat er iets bestaat en het geloven in de harde werkelijkheid die het leven is.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 18 reactieswoensdag 15 mei 2019

A Guy is a Guy, een Post Mortem

Deze week overleed “The Girl next Door” Doris Day (1922 - 2019), geboren als Doris Mary Ann von Kappelhoff. Ze werd genoemd naar een van haar liedjes "Day after Day". Ze was het fluweelzoete boegbeeld van onschuld en de romantische komedie; de muziek van Doris Day was als het A Sentimental Journey dat ze bezong aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Doris Day show was een begrip in de jaren 60.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 11 reactieswoensdag 8 mei 2019

The very thought of you (a purring yearn)

Ze had meer haren dan haar Perzische poezen, was nog meer verwaand maar o zo leuk. Wat genoot hij van het spinnen, snorren en geroezemoes van zoveel katten en zij was de mooiste poes. Het was 3 uur reizen, veel te ver zei ze steeds, maar ik woog het genieten van zoveel vrouwvrouw niet in kilometers. Al die prachtige haren alleen al, hangend boven haar fantastische billen, haren die met gemak overeind konden gaan staan als ze mooi boos werd. Het maakte haar nog appetijtelijker, haar lach en spinnende stem maakte mij zwak, keer over keer. Zoveel heerlijke opstandigheid, aanhankelijkheid en pure overgave lagen intiem in haar ledikant; daar wilde en wil ik tussen liggen. Alleen de gedachte al; woelen en hunkeren wil ik naar méér dan een vrouw om van te houden en zij, zij kon daarbij het spinnen niet laten, de mooie ijdeltuit.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 15 reactieszondag 5 mei 2019

Het is verleiden wat we doen en ...... 't trekt op geen kloten

Met dank aan ons talige Vlaanderenland. We zien immers geen kloten in datingland; het heeft geen kloten te maken met beschaving; waar zijn die mannen met kloten; sommigen wensen zich een vrouw met ballen zelfs, jij hebt geen kloten hoor je nogal eens en we zien hier met zijn allen geen klote. Eerder sprak ik over nozems; nu over onze manieren, van mannen en vrouwen, beschaving die al datend 't op geen kloten trekt.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 8 reactieszondag 28 april 2019

De charmes van Muziek, exorcisme & danswoede

Muziek maakt verbinding met alle lagen in je ziel, muziek doet je herleven en jezelf herscheppen, muziek geneest en brengt ons in vervoering. Muziek, een traktatie van god brengt je direct bij je innerlijke religie; we worden als het ware gedwongen alle speelkaarten in onze ziel te lezen. Het gaat zelfs als vanzelf, roept u maar Amen.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 9 reactiesdinsdag 16 april 2019

Een zalig maar (on)gelovig Pasen; de kracht van (niet) weten

Pasen is het feest van de wederopstanding en in zijn mystieke betekenis duizenden jaren ouder dan de tijd van Jezus Christus. Het gaat over de tweede geboorte die ieder mens kan realiseren in zijn eigen leven en wel op eigen kracht. Een geestelijke gebeurtenis, jezelf hervinden, die daarom maagdelijk wordt genoemd, want de intimiteit die er voor nodig is vind je in jezelf en met je Zelf. Ook de bevruchting doe je zelf; een wedergeboorte in elk geloof.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 12 reactiesvrijdag 12 april 2019

Herinnering is het raam waardoor ik kan kijken wanneer ik maar wil

Reikhalzend heug ik naar ooit
waar verleden en haar schoonheid
verstreken zijn maar niet uit zicht
varend aan de horizon, zeilen gehesen
met rijke herinneringen vastgesjord
scheepsruimen geladen met oude liefdes
heeft de tijd haar tijd gestald
zucht in het vandaag en zelfs in het morgen
Gepolijste pijn want
het onaangeraakte binnenkort
zag ik door gods raam
in de sluier van het heden
tussen gruwel en verwachting

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 6 reactiesvrijdag 5 april 2019

Er is niet veel nodig om het Niets in het Iets te veranderen.

God zou het paradijs geschapen hebben en ons ook verstand gegeven hebben (en we maken er een zooitje van); dat alles vanuit het Niets. In het begin was er dus niets: hoe is dat in godsnaam mogelijk, on-bestaan-baar. Je zou alles wat er nu is, nog niet moeten laten zijn. Je moet het licht uitdoen, en er zelf niet zijn, en dan ook nog eens al het donker vergeten, want in het begin was er niets, ook dat donker niet. Als je het begin van alles wil zien, moet je wel on-mogelijk veel weglaten; zelfs je moeder en je vader. God echter die bestaat niet; daarin is hij dus wel uniek; dat kan niemand hem nadoen.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 7 reactiesvrijdag 29 maart 2019

Un homme à l’hauteur, een man van niveau

Een film die zijn naam eer aan doet, feel good met diepgang en daarom zeker aan te bevelen voor (oudere) daters en datesters die worstelen met normen, waarden, wensen, eisen en alles wat niet heurt of wenselijk is of niet normaal is. Veel mensen lachen bij deze film en laten zich romantisch meevoeren, sommigen lachen een beetje en storen zich aan het menselijke apengedrag en weinigen zien de mooie diepgang in deze film, verpakt in een komedie over confrontatie in het leven met normdenken. Confrontatie met het ideaalbeeld van mens en dat van liefde.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 3 reactiesvrijdag 22 maart 2019

De nozem zonder enige manieren en de vrijpostige non

Wie van ons hele oude mensen op deze site hier weten nog wat nozems zijn; wie kent er nog James Dean? Zündapp en Kreidler stoere brommers met laag stuur, leren jack en haren gekamd in een dikke vetkuif en onschuldige meisjes met suikerspinkapsel à la Brigitte Bardot. Nozems waren hangende lummels, jaren 50 rebellerende probleemjongeren, baldadig als uiting van de ingezette radicale verandering van na de oorlog; de nieuwetijdse jeugd van toen was gewoon nog helemaal groen. Naïeve deugdzame meisjes dansten met verlegen jongens die stoer de veelbelovende toekomst in wilden rock & rollen als een nieuwe moderne man in spe. Nozem: Nederlands Onderdanen Zonder Enige Manieren; afgeleid van het Jiddische woord nootsum (is groen)

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 2 reactiesdonderdag 14 maart 2019

Een tweeluik over zotheid

Maar weinig relaties zouden standhouden als niet de onverschilligheid of stompzinnigheid van mannen ervoor zou zorgen dat het meeste wat vrouwen doen, geheim blijft. Een vrouw is een dom en dwaas wezen, maar ook grappig en aardig. Desiderius Erasmus(1466 – 1536) was een Nederlandse priester, filosoof, schrijver en humanist. Zijn middeleeuwse wijsheid had maar zo 21ste -eeuws kunnen zijn.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 7 reactiesmaandag 4 maart 2019

Schuivende aardplaten in je Ziel

The way we have travelled has come to an end, wat is een depressie?? REthink, REview & REvise. REexamine je leven. De weg gaat ineens niet meer verder en lijkt doodlopend en eerst gaat dan ook nog eens het licht helemaal uit en gaan we logeren in de pikdonkere gruwelijke krochten van onze ziel, we komen midden in een aardbeving, een zielsbeving. Het leven ziet eruit als een augiasstal met heel veel oude mest. Vele jaren van leven liggen in een gordiaanse knoop en achter een complete zonsverduistering, frontaal in botsing met de toekomst, die er zelfs helemaal niet meer lijkt te zijn. Een depressie dus: een ziekte veel 50plussers bekend maar even zo meestal onbespreekbaar.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 15 reactiesvrijdag 1 maart 2019

Miserere mei deus

Wat een mysterie is mijn leven
ik ben een zondaar in het jaar 2019
een zinnelijke minnaar
Waar ben ik? Wat doe ik?
Hoe zal ik leven?
Wees genadig lieve mij
maar doe intussen een toast op mijn leven
en mijn vrome kuise zinnelijke zedigheid

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 6 reactieszaterdag 23 februari 2019

Ondanks en dankzij ons Mam

Midden in mijn design huiskamer staat een antieke commode met daarop een hele oude klok, die al lang niet meer loopt, geen tijd meer kent. In een vintage koperen lijstje staat daarnaast een fantastisch mooi portret van mijn moeder toen ze een jaar of 18 was. Een heel verstilde opname die letterlijk allang vergeten is; verloren al nog in haar tijd van leven en ook al vervagend in mijn toekomst. Hoe dood is dood wel niet als herinnering vergaat.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 4 reactieszaterdag 9 februari 2019

De bloggende Visser van Ma Yuan

onder wolken vogels varen

onder golven vliegen vissen

maar daartussen rust de visser

 

golven worden hoge wolken

wolken worden hoge golven

maar intussen rust de visser

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 8 reactieszaterdag 2 februari 2019

Vrouwen zijn niet trouw, daarom gaan mannen vreemd???

Cosi fan Tutte: Zo doen ze het allemaal! 


Een van mijn hobby’s naast wannabe filosoof en irritante blogger is het verzamelen van muziek en afspeellijsten maken. Ik zoek de mooiste muziek uit mijn verleden bij elkaar en associeer die met levensthema’s of periodes in mijn leven of gewoon (…) melodieën van leven en dood. De mooiste aria uit de Mozart opera Cosi fan Tutte is zondermeer het “Soave sia il vento”, zachtjes waait de wind. God blaast hemelse liefdesmuziek als wind door de ziel van Mozart; zonder god geen Mozart, zonder Mozart geen goden. Dat is voor mij als ongelovige een waar zingevend levensthema.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 5 reactiesmaandag 28 januari 2019

Mag uw ego uit de kast; u ziet er geen flikker?

Mijn kapper destijds was een stuk duurder dan zijn concurrentie, maar om afspraken te maken moest je weken te voren reserveren. De burgemeester en andere notabelen lieten zich er graag zien en knippen in zijn chique middeleeuwse etablissement Ter leering ende Vermaeck. Hij was een soort hofnar, een narrigcharmante coiffeur met allure en de nodige zelfspot; het was er altijd heel intiemgemoedelijk in zijn pronkkamer. “Waarom komen flikkers uit de kast?”, was zijn farce majeure, “omdat je er geen flikker ziet”, lachte hij dan, als homo ook. Een banale of vulgaire grap of kolder van levenswijsheid?

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 9 reactieswoensdag 23 januari 2019

Langs het levenspad van mijn vader

In de na-oorlogse jaren van wederopbouw liep er een knappe nozem rond in de straten van Helmond met een brillcreamkuif en een lange stoere jas; hij leek best wel een beetje op Elvis zijn tijdgenoot. De vergelijking met John Travolta later vond hij ook nooit echt vervelend, jonge jongeman als hij altijd wilde blijven zijn hele leven lang, een womanizer pur sang. Het was een charmante jongeman aan de rol in het keienbijtende Helmond nog helemaal aan het begin van zijn toekomst, begin jaren 50. Zijn charme op oude foto’s deed mij “Olé Guapo”, olé mooie man denken, vrij naar de klassieker van Malando.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 12 reactieszaterdag 19 januari 2019

Radicaal heidens bloggen & daten

“Om de waarheid te ontdekken wordt vereist: afzijdigheid van de kudde. En dat alleen al is genoeg om de mens banger te maken dan de dood. Want de mens is een kuddedier...” (Søren Kierkegaard) Dat lijkt me een leuke opstart voor een blogger die wel of niet begrepen wil worden. Hoe immers word je jezelf, door je te voegen, bloggen (= verbinden) naar de kudde of door er afstand van te nemen (= verbinden met jezelf)

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 7 reactiesmaandag 14 januari 2019

Hello Darkness my old Friends

The Sounds of Silence; een profetisch evangelische songtekst.

Een analyse van ongelooflijk verdrietige maar hele mooie muziek. Muziek die “Het onvermogen van mensen om met elkaar te praten”, verwoordt; “.. niet zozeer internationaal maar bovenal emotioneel.” (Art Garfunkel)

“How the words may teach you
How the words may reach you”

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 7 reactiesOver 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl