Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 9 februari 2019

De bloggende Visser van Ma Yuan

onder wolken vogels varen

onder golven vliegen vissen

maar daartussen rust de visser

 

golven worden hoge wolken

wolken worden hoge golven

maar intussen rust de visser

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 8 reactieszaterdag 2 februari 2019

Vrouwen zijn niet trouw, daarom gaan mannen vreemd???

Cosi fan Tutte: Zo doen ze het allemaal! 


Een van mijn hobby’s naast wannabe filosoof en irritante blogger is het verzamelen van muziek en afspeellijsten maken. Ik zoek de mooiste muziek uit mijn verleden bij elkaar en associeer die met levensthema’s of periodes in mijn leven of gewoon (…) melodieën van leven en dood. De mooiste aria uit de Mozart opera Cosi fan Tutte is zondermeer het “Soave sia il vento”, zachtjes waait de wind. God blaast hemelse liefdesmuziek als wind door de ziel van Mozart; zonder god geen Mozart, zonder Mozart geen goden. Dat is voor mij als ongelovige een waar zingevend levensthema.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 5 reactiesmaandag 28 januari 2019

Mag uw ego uit de kast; u ziet er geen flikker?

Mijn kapper destijds was een stuk duurder dan zijn concurrentie, maar om afspraken te maken moest je weken te voren reserveren. De burgemeester en andere notabelen lieten zich er graag zien en knippen in zijn chique middeleeuwse etablissement Ter leering ende Vermaeck. Hij was een soort hofnar, een narrigcharmante coiffeur met allure en de nodige zelfspot; het was er altijd heel intiemgemoedelijk in zijn pronkkamer. “Waarom komen flikkers uit de kast?”, was zijn farce majeure, “omdat je er geen flikker ziet”, lachte hij dan, als homo ook. Een banale of vulgaire grap of kolder van levenswijsheid?

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 9 reactieswoensdag 23 januari 2019

Langs het levenspad van mijn vader

In de na-oorlogse jaren van wederopbouw liep er een knappe nozem rond in de straten van Helmond met een brillcreamkuif en een lange stoere jas; hij leek best wel een beetje op Elvis zijn tijdgenoot. De vergelijking met John Travolta later vond hij ook nooit echt vervelend, jonge jongeman als hij altijd wilde blijven zijn hele leven lang, een womanizer pur sang. Het was een charmante jongeman aan de rol in het keienbijtende Helmond nog helemaal aan het begin van zijn toekomst, begin jaren 50. Zijn charme op oude foto’s deed mij “Olé Guapo”, olé mooie man denken, vrij naar de klassieker van Malando.

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 11 reactieszaterdag 19 januari 2019

Radicaal heidens bloggen & daten

“Om de waarheid te ontdekken wordt vereist: afzijdigheid van de kudde. En dat alleen al is genoeg om de mens banger te maken dan de dood. Want de mens is een kuddedier...” (Søren Kierkegaard) Dat lijkt me een leuke opstart voor een blogger die wel of niet begrepen wil worden. Hoe immers word je jezelf, door je te voegen, bloggen (= verbinden) naar de kudde of door er afstand van te nemen (= verbinden met jezelf)

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 7 reactiesmaandag 14 januari 2019

Hello Darkness my old Friends

The Sounds of Silence; een profetisch evangelische songtekst.

Een analyse van ongelooflijk verdrietige maar hele mooie muziek. Muziek die “Het onvermogen van mensen om met elkaar te praten”, verwoordt; “.. niet zozeer internationaal maar bovenal emotioneel.” (Art Garfunkel)

“How the words may teach you
How the words may reach you”

Lees verder!

geplaatst door DenDonck - 7 reactiesOver 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl