Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 12 december 2018

Etiquette van het online daten

Onder etiquette verstaan we een stelsel van beleefdheidsregels en omgangsvormen. Ze zijn niet verplicht maar zorgen ervoor dat je rekening kunt houden met de gevoelens van anderen. Etiquette zorgt ervoor dat mensen weten wat ze van elkaar kunnen verwachten in bepaalde situaties en maken het eenvoudiger om met elkaar om te gaan. Online daten is natuurlijk een nog jong verschijnsel en zeker voor nieuwe deelnemers kan het nog wel eens verrassend zijn. Een paar tips.

Lees verder!

geplaatst door Realist - 5 reactieszaterdag 8 december 2018

'Ze zegt nooit nee'


Tijden veranderen en de ontwikkelingen lijken steeds sneller te gaan. Er zijn al zaken die onze volwassen kinderen zich niet meer kunnen voorstellen. Haalde uw moeder vroeger ook een pan met melk bij de melkboer die met zijn karretje door de straten ging? En hoe lang kwam er bij u nog een schillenboer met kar met paard? Baby's drukken vandaag de dag vol enthousiasme op de knopjes van de smartphone. Natuurlijk omdat ze gedrag kopiëren, maar over een gering aantal jaren zullen ze meer weten van de moderne techniek dan hun ouders en daar ook beter mee kunnen omgaan.

Lees verder!

geplaatst door Realist - 5 reactiesvrijdag 7 december 2018

Verliefd!

Zij voelde de vlinders in haar buik. Hij was tot over zijn oren verliefd en had dat gevoel nog nooit eerder zo heftig ervaren. Natuurlijk besloten ze te trouwen. Dat zou niemand zijn opgevallen als zij inmiddels de leeftijd van 84 niet had bereikt en en hij die van 93. Dit huwelijk uit liefde vond plaats in Engeland in 2007 en door de gezamenlijke leeftijd was het een opmerkelijk record. Sommige dames hier zullen met sardonisch genoegen opmerken dat zelfs op die leeftijd mannen nog op zoek gaat naar een jongere vrouw. Maar dat is een compleet ander onderwerp. In hoeverre dit huwelijksgeluk nog steeds voortduurt heb ik niet nagezocht, het zou ook afdoen aan het bijzondere karakter van deze relatie. Maar op een datingsite zoals deze mag de vraag wel worden gesteld. Kan je nog zo compleet verliefd worden als je ouder bent? Op latere leeftijd zullen de liefdeshormonen misschien toch ook wat minder sterk zijn?

Lees verder!

geplaatst door Realist - nog geen reactiesdinsdag 4 december 2018

Tranen van licht

geplaatst door Realist - nog geen reactieszondag 2 december 2018

Sunday morning blues

geplaatst door Realist - 1 reactiewoensdag 28 november 2018

Wat heerlijk dat er ook vrouwen zijn.

Alle mannen hier zijn natuurlijk op zoek naar een leuke en lieve vrouw hier. Maar als je die eenmaal gevonden hebt, hoe ga je daar dan mee oom, zeker als de relatie al wat langer duurt. Mannen begrijpen vrouwen nier en het omgekeerde geldt ook. Nu is het niet mijn bedoeling om vrouwen veel wijzer te maken voor wat betreft de werkelijke achtergrond van bepaalde handelingen van mannen, Maar uit ervaring weet ik inmiddels dat vrouwen dit artikel toch niet echt zullen lezen of geloven, dus mannenbroeders: het feest der herkenning 

Lees verder!

geplaatst door Realist - 7 reactiesdinsdag 27 november 2018

Gewoon over liefde

‘Leg eens precies uit waarom je van mij houdt’. We zitten lui bij een vijvertje, het is prachtig weer, maar de korte vakantie is bijna voorbij. Ik denk diep na over die onverwachte vraag en ze kijkt naar mij. Ze beschut haar ogen tegen de felle zon en krijgt rimpels in haar neus door de grote concentratie. Ik grom een beetje, maar ik weet dat ze een antwoord verwacht en dat het ook een goed antwoord moet zijn. Soms kunnen we lachen om de gekste dingen maar op dit moment is ze heel serieus. ‘Weet je....’ het begin is er, maar ik loop meteen een beetje vast. ‘Dat ik mooi, intelligent en temperamentvol ben, hoef je niet meer te zeggen’ ze lacht me uit als ze dat zegt en ik krijg weer wat meer vertrouwen. ‘Moet er dan nog meer zijn?’ Dit lijkt een mooie kans om te ontsnappen. ‘Nee, ik meen het, X. Waarom hou je van me?’ Het antwoord ben ik beslist niet vergeten al was het niet origineel of bevredigend.

Lees verder!

geplaatst door Realist - 5 reactiesmaandag 26 november 2018

Dromen

We gaan samen van huis en jij hebt weer haast, zoals altijd. Even later word ik wat afgeleid, dat kan door het verkeer komen, iemand die wat vraagt of een veter die niet goed vast zit. Als ik weer opkijk, loop jij een stuk verderop en ben ik wat teleurgesteld omdat je niet op me hebt gewacht. Ik probeer je in te halen maar dat valt nog niet mee. Als het dan eindelijk is gelukt, zie ik dat het iemand anders is. Ik kijk om me heen maar ik zie je nergens meer. Dan besluit ik maar zelf op weg te gaan totdat ik besef dat ik niet weet waarheen en ook geen idee heb waar ik op dat moment ben. Dat ik verdwaald ben, is wel duidelijk. Bij het wakker worden, verdwijnen bij mij weer snel een aantal details van deze droom die ik regelmatig heb in verschillende versies. Ik weet bijvoorbeeld dan niet meer wie 'jij' was hoewel het in de droom zo logisch en vanzelfsprekend leek. Waar we naartoe op weg waren, is ook niet meer duidelijk en doet er immers ook echt niet meer toe. Het voelt ook niet als een nachtmerrie hoewel ik door deze droom wel vaak op de gekste tijden wakker word. Als ik volledig wakker ben, is er die gedachte dat er geen 'jij' is op dit moment en dat maakt me melancholisch als ik weer probeer te gaan slapen.

 

Lees verder!

geplaatst door Realist - nog geen reactieszaterdag 24 november 2018

Samen zijn

Het is half zes en de mobiel meldt een telefoongesprek. Nummerherkenning is uitgeschakeld en ik twijfel even om op te nemen, maar gelet op het tijdstip besluit ik het toch maar te doen. Spreek ik met meneer X?, vraagt een vermoeide stem aan de andere kant en ik weet dat ik beter niet had kunnen opnemen. Maar hij vraagt om maar 5 minuten van mijn tijd en het gaat om een bestaand abonnement. Hij begint en doet zijn best om duidelijk te maken dat hij een prachtige aanbieding voor me heeft. Ik laat hem maar praten en geef geen enkele reactie. Nu een poosje raakt hij een beetje geïrriteerd en vraagt wat bits of ik eigenlijk nog wel luister. Het zal voor hem ook wel het laatste gesprek van die dag zijn en ik neem aan dat hij ook graag naar huis wil. Ik besluit dan ook maar niet boos te worden om zijn toon en vertel hem dat ik echt geen interesse heb en wens hem een prettige avond. De verbinding wordt meteen verbroken. Daar kan ik wel weer om lachen en ik wil haar even bellen maar herinner me dat ze op visite is en besluit te wachten tot ze contact opneemt.

Lees verder!

geplaatst door Realist - nog geen reactiesdonderdag 22 november 2018

'Wie zoet is, krijgt korting'

Het is nog behoorlijk donker als ik in de kamer kom, de wereld is buiten nog zwart en wit. Het is ook koud en ik denk weer even aan een timer op de thermostaat. Maar ergens is het ook wel fijn om even te huiveren terwijl het langzaam warmer aan het worden is. Het is net half acht en ik hoor buiten de buren afscheid nemen als ze op weg gaan naar het werk. Het klinkt niet echt vrolijk en ik ben blij dat ik vandaag pas later op pad hoef en er mijn gemak van kan nemen. Mijn koffie is inmiddels klaar en de eerste slok is, zoals iedere dag, een moment waar ik naar uit heb gekeken. Ik open mijn mail en zie bij de binnenkomende mails die regel staan: 'Wie zoet is, krijgt korting'. De mail gooi ik ongeopend in de 'prullenbak' maar ik glimlach wel even om die 'vondst'. Reclame schrijven voor je beroep is ook niet altijd even leuk, weet ik nog uit ervaring.

Lees verder!

geplaatst door Realist - 1 reactiedinsdag 20 november 2018

Een beetje verliefd

geplaatst door Realist - 4 reactieszondag 18 november 2018

Maar ik hou van jou...

Inschrijven bij een datingsite doe je omdat je iemand wilt ontmoeten om het weer leuk mee te hebben. Maar wat was voor u nu de directe aanleiding om die stap op een bepaald moment te zetten. Het advies van een familielid of kennis, omdat u al een bepaalde tijd alleen was geweest of iets geheel anders? Voor mij was het volgende verhaal het duwtje dat ik nodig had om die keuze te maken.

Lees verder!

geplaatst door Realist - 4 reactieszaterdag 17 november 2018

Nooit te oud om te daten?

geplaatst door Realist - 2 reactiesvrijdag 16 november 2018

Daten met de sterren

geplaatst door Realist - 8 reactiesdonderdag 15 november 2018

Eenzame kerst?

geplaatst door Realist - 1 reactiedinsdag 13 november 2018

De hotelkamer

Het is onze derde date in twee weken tijd. Maar dat wil niet zeggen dat de zo gewilde 'klik' er is. Het is gezellig om samen wat dingen te doen die de vrije tijd zo aangenaam kunnen maken. Zij wil het vriendschappelijk houden om geen onrust te voelen en ik heb geen haast en voel ook geen druk. Ik vind haar aantrekkelijk en aardig en ben op mijn gemak bij haar. Natuurlijk is er de lichte spanning die er nu eenmaal altijd is als een ongebonden man en en vrouw samen zijn. Af en toe maak ik een plagerige opmerking om haar daar aan te herinneren maar ze dient me moeiteloos van repliek.

Lees verder!

geplaatst door Realist - 3 reactiesmaandag 12 november 2018

Afstand (g)een bezwaar!

Het is wellicht een van de meest besproken zaken op deze site. Is grote afstand een voldoende reden om maar geen kennismaking te zoeken met iemand die interesse heeft.

Lees verder!

geplaatst door Realist - 5 reactieszondag 11 november 2018

Zijn er hier ook happy singles?

geplaatst door Realist - 14 reactiesvrijdag 9 november 2018

Wilt u mayonaise bij de patat?

'Men' zegt dat je in een restaurant aan een stel kan zien hoe lang ze al bij elkaar zijn. Hoe minder er tegen elkaar wordt gezegd, hoe langer de relatie al heeft geduurd. Misschien is het onzin en misschien zit er een spoor van waarheid in die uitspraak. Aan 'ons' zou dan duidelijk te zien moeten zijn dat we elkaar pas een week kennen en eigenlijk nog geen stel zijn. Maar we zijn praktisch alleen in het restaurant en het lijkt er niet op of iemand voldoende belangstelling heeft om ons te analyseren. We praten veel maar niet omdat we ons niet op het gemak voelen. Het is gewoon prettig om meer te weten te komen over de ander. Het is onze tweede ontmoeting en we zijn naar een museum geweest. We hebben geconstateerd dat onze smaak op dat gebied ten dele overeenkomt en op sommige punten ook absoluut niet. Dat was best geruststellend en ook daar praten we nog even over na. Het restaurant is een willekeurige keuze maar de tafeltjes zijn wat wiebelig en de stoelen redelijk hard. Maar het kaarsje op de tafel zorgt voor sfeer zodra de kelner dat aansteekt.

Lees verder!

geplaatst door Realist - 3 reactiesdonderdag 8 november 2018

Lekker mopperen

geplaatst door Realist - 7 reactieswoensdag 7 november 2018

Kus aan de oever van de Seine

Het is onze eerste echte vakantie samen. We hebben drie weken door het westen van Frankrijk gezworven en zijn moe maar tevreden. Een paar dagen in Parijs vormt de afsluiting. We zijn er beide al eerder geweest, maat willen graag nog meer zien en dan vooral ook samen. De tweede dag bezoeken we de Notre Dame en dat is beslist de moeite waard. Nadien slenteren we wat langs de Seine. Als we een bankje zien dat leeg is en vlak bij het water, gaan we daar zitten. Zij schrijft ansichtkaarten voor haar familie en ik kijk wat rond en bewonder de omgeving. Na een tijdje word ik wat ongedurig en aanhankelijk, maar ze weert me af omdat ze nog druk bezig is met die kaarten en geen oog heeft voor de romantische omgeving. Gelukkig komt de natuur me te hulp als het zachtjes begint te regenen. We hebben weinig andere keuze dan te schuilen onder een boom. Het leek een mooie zomerdag te worden en we hebben geen van beide een jas of een paraplu bij ons. Omdat er weinig ruimte is onder de boom, kruip ik dicht tegen haar aan en zoen haar. Ze zucht eerst een beetje vanwege dat 'gedoe' in het openbaar, maar geeft dan ook toe.

Lees verder!

geplaatst door Realist - 7 reactiesdinsdag 6 november 2018

Een eerste date

We hebben elkaar wat berichtjes gestuurd via de mailbox om iets meer te weten te komen dan in het profiel staat opgenomen. Maar woorden zeggen zo veel meer als je elkaar er ook bij kunt aankijken. Ik stel een etentje voor.

Lees verder!

geplaatst door Realist - 12 reactiesOver 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl