Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 13 december 2018

vriendschap of relatie ?


Je hoort vaak van mensen dat hun uiteindelijke nieuwe partner niet iemand van een datingsite is geworden, maar een oude vriend(in) van vroeger. Ik probeer me dat voor te stellen. Ja, natuurlijk, je kent elkaars kennissenkring, familie, je komt vaak uit hetzelfde mllieu. Daar is veel voor te zeggen. Maar wanneer sloeg de vonk dan over? Of was de jeugdige passie weg en was het gewoon fijn om een vertrouwd iemand om je heen te hebben? Zo ken ik een aantrekkelijke man van mijn eigen leeftijd, die jarenlang de vriend was van een oudere vriendin van mij. Hun liefdeskaarsje was uitgegaan en mijn vriendschap met haar was ook overgeraakt. Hij en ik hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden, dus bleven wij met verjaardags- en kerstkaarten contact met elkaar houden. Na verloop van tijd kreeg hij een nieuwe vriendin, maar we bleven toch contact houden.

Lees verder!

geplaatst door sixty - 2 reactiesmaandag 10 december 2018

hoogtevrees

Afgelopen zaterdag belde mijn oude stijldanspartner me op. Met hem heb ik brons, zilver en goud gedanst in een grijs verleden. Om extra te dansen gingen we 1 x p.maand op zaterdagavond met een hecht groepje van de dansles in een dorpshuis de nieuwe passen oefenen. Ik danste dan ook met de andere mannen van ons stijldansgroepje. Het was een leuke tijd. We gingen met enkelen van hen ook weleens op een zondag ergens met elkaar wandelen, Zo ook jaren terug in Middenduin bij Overveen. Mijn oude danspartner vroeg me nu of ik zondag met hem die wandeling nog eens over zou willen doen. Je kon daar nu wisenten spotten vanuit een hoog uitkijkpunt, in het naastgelegen rustgebied Kraansvlak, had hij gelezen.

Lees verder!

geplaatst door sixty - 10 reactiesvrijdag 7 december 2018

ik was zijn muze

 

Van jongs af aan heb ik iets met kunstzinnige, artistieke, creatieve mensen. Zij hebben veel te vertellen, het zijn geen bankhangers en ze zijn sociaal vaardig, omdat ze veel contact hebben met allerlei mensen. Toen ik een bericht ontving van een beeldend kunstenaar, die in Noord Holland in een klein dorp bij de A7 woonde in een grote woonboerderij, was mijn interesse meteen gewekt. Weduwnaar, had hij ingevuld. Aan de achterkant van zijn boerderij was zijn atelier en daarin gaf hij aquarellessen. Mijn profielfoto deed hem aan zijn lievelingszus denken, want ik had dezelfde lieve spontane lach, schreef hij. Hij was 4 jaar ouder dan ik en op zijn profielfoto zag ik een man met een weelderige haardos, een kort, verzorgd baardje en een paar prachtige, bruine ogen in een karakteristiek gezicht. Niet gelijk met hem afgesproken, eerst een tijdje gemaild. Na enige tijd stelde ik voor om hem te ontmoeten bij de ingang van de Zaanse Schans, voor beiden niet te ver weg en goed bereikbaar met de auto.

Lees verder!

geplaatst door sixty - 9 reactieswoensdag 5 december 2018

hello it`s me, hello how are you

Een van de grote hitsingles van Adele. Verderop in hetzelfde liedje schreeuwt ze het uit : Hello, from the other side, I think I've tried a thousand times. Ik denk dat deze hartekreet vooral nu, in de donkere dagen voor Kerst, menigeen bij 50plus uit het hart gegrepen is. Ja, we overdenken deze maand dat we nog steeds zonder lief zijn.

Lees verder!

geplaatst door sixty - 9 reactiesvrijdag 30 november 2018

als iets te mooi is om waar te zijn...

....dan is dat het meestal ook... staat onder het kopje veiligheid bij tips+adviezen van onze 50Plus-redactie. Het heeft alles te maken met vertrouwen en ze waarschuwen ons niet voor niks. Maar wat doe je als je een vleiend en lief interessebericht hebt gekregen van een knapperd, die 3 jaar jonger is dan je zelf bent en je zeker weet dat hij bij andere dames ook in de smaak zal vallen? Wie niet waagt, niet wint, is een bekend gezegde en nooit geschoten is altijd mis, eveneens. Hij woont ook nog eens op spontane bezoekafstand van mijn woonplaats, dus ik kan altijd een poging wagen.

Lees verder!

geplaatst door sixty - 12 reactiesmaandag 26 november 2018

een rare snuiter


Ik zag hem al van verre aankomen, mijn "wandeldate" voor in de PWN-duinen achter NS-station Castricum. Ik herkende hem aan het vissershoedje, waarmee hij ook op zijn profielfoto stond. Een slanke, rijzige man kwam met grote passen op me af. Hij had open wandelsandalen aan met lichtgrijze, opgetrokken geitenwollen sokken. Bruin verbrandde benen in een te hoog afgeknipte ( van oude spijkerbroek) korte broek, een grote rugtas om, met aan beide zijkanten een fles water in het open netje. Als kers op de taart zo'n pelgrimsschelp, oftewel Jacobsschelp, van de bedevaartstocht in Spanje naar Santiago de Compostela ( Shell-schelp), bungelend aan zijn rugtas. Felblauwe ogen keken me doordringend aan, in schil contrast met zijn wollige, witte baardje. Wat ging dit worden ? Het kon 2 kanten opgaan, of hij had veel te vertellen over zijn wandelavonturen, of hij was een lone wolf, ook wel einzelganger genoemd.

Lees verder!

geplaatst door sixty - 14 reactieszaterdag 24 november 2018

geen profielfoto maar toch afgesproken !


Ik ben van de zomer gezwicht voor een verzoek, waarin de man vroeg naar MIJN prive e-mailadres 2 of 3 foto's te mogen sturen. Waarom deze man wel en een ander niet ? Omdat hij via een keurig interesse-berichtje uitlegde door zijn werk niet publiekelijk te zien te mogen zijn, ook niet via foto op verzoek, maar wel aan degene, die hijzelf via zijn eigen e-mailadres had geselecteerd. Hij woonde slechts 6 km af van mijn woonplaats, dus kon ik hem dichtbij, halverwege, op nog geen kwartier fietsafstand, ontmoeten. Een koffie-afspraak van een uur, vroeg hij. Als het mij niet aanstond kon ik ieder moment vertrekken, dat vond hij niet erg. Mmm...mijn nieuwsgierigheid won het van mijn normale voorzichtigheid. Ik had zelf immers een extra e-mailadres aangemaakt waar mijn naam niet in voorkwam en bij de details alleen mijn voornaam, dus niks te verliezen. Ik ging akkoord.

Lees verder!

geplaatst door sixty - 9 reactiesdonderdag 15 november 2018

een paar kilo te zwaar of niet ?

 

Dit is een beladen onderwerp, maar ik wil toch graag een poging wagen. Bij het kopje postuur bij het profiel kan je invullen : atletisch, slank, normaal, paar kilo teveel of stevig. Maar wie bepaalt dat ? Juist, alleen jijzelf....en daar zit hem nou net de kneep. Wat jij normaal vindt, kan een ander een paar kilo teveel vinden en wat jij een paar kilo teveel vindt, kan die ander wel dik vinden. En wat is dan de norm voor stevig ?

Lees verder!

geplaatst door sixty - 14 reactiesdinsdag 13 november 2018

dit doe ik in mijn vrije tijd

 

Ik sta al een tijdje op 50plus en heb veel profielen doorgelezen. Bij "dit doe ik in mijn vrije tijd" kan je slechts een opsomming plaatsen en daar word ik niet zoveel wijzer van. Dus zal ik d.m.v. mailcontact erachter moeten zien te komen aan welke vrijetijdsbesteding de persoon die me leuk lijkt de meeste tijd besteedt. Wil ik met hem daarin meegaan, omdat je elkaar anders weinig ziet, heeft dat consequenties. En klopt het allemaal wel ?

Lees verder!

geplaatst door sixty - 10 reactiesvrijdag 9 november 2018

in de rij voor de optiebeurs

Er zijn 2 evenementen in Amsterdam die ik elk jaar trouw bezoek : de Uitmarkt, het laatste weekend van augustus, waar je voorproefjes van het komend theater- en museumseizoen kan zien. Veertien dagen later, het 2e weekend in september, is het open monumentenweekend, waar je keus hebt uit meer dan 50 locaties om te bezoeken. Tijdens de Uitmarkt haal ik alvast het boekje van het monumenten-weekend, waarin alle adressen staan, om thuis aan te kruisen waar ik naartoe zal gaan. Een van die keuzes was dit jaar de optiebeurs, waar de effectenhandel plaats vindt.

Lees verder!

geplaatst door sixty - 5 reactiesmaandag 5 november 2018

de rugzak uit het verleden


Bij het kopje datingtips van 50Plus staat te lezen, e-mail eerst een tijdje met elkaar via onze veilige mailbox en geef niet te snel prive-gegevens prijs. Ook een keer bellen met elkaar is aan te raden voor je een afspraak maakt Maar sommigen zien erg op tegen e-mailen en bellen en willen zo snel mogelijk een afspraak. In hun profiel staat ook niet zo veel, dus krijg je een blind date. Omdat je bij een ontmoeting dan tegenover een wildvreemde komt te zitten, doe ik dat meestal niet, tenzij ik de foto erg leuk vind en de man niet zo ver weg woont. Ik kan dan ergens in mijn buurt afspreken. Als het gesprek niet zo wil vlotten, ben ik geneigd een paar algemene vragen te gaan stellen over iemands leven. Helemaal fout ! Niet doen...

Lees verder!

geplaatst door sixty - 7 reactiesvrijdag 2 november 2018

van de wieg tot het graf

 

Veel aktieve leden op onze datingsite geboren tussen 1945 en 1950 behoren tot de generatie van de baby-boomers. Zij hebben alle veranderingen meegemaakt van "de verzorgingsstaat". Veel was geregeld via de overheid, zoals de acceptgiro's, nutsbedrijven, de spoorwegen, het ziekenfonds. Op tv was alleen de publieke omroep te zien en werden we rond 23.00 uur welterusten gewenst. Er waren nog niet zoveel auto's en bijna nergens betaald parkeren. Wij konden in mijn tienerjaren op zaterdagavond met zijn zessen in EEN auto in het centrum van Amsterdam uitgaan, overal kon je parkeren, met dat hechte groepje tot diep in de nacht over straat lopen zonder lastig te worden gevallen. We rookten shag en sigaretten en reden gewoon 's nachts met de chauffeur mee terug, die zelf ook ettelijke borrels gedronken had, want de BOB bestond nog niet. Als we gesetteld waren en er kinderen kwamen, stopte de vrouw met werken en deed zij de hele huishouding. Menig man kwam in de keuken daarom niet verder dan om zijn favoriete drankje uit de koelkast te halen of wat lekkers uit de voorraadkast. Het fornuis was onbekend terrein ..... Leve de magnetron !

Lees verder!

geplaatst door sixty - 10 reactiesmaandag 29 oktober 2018

een overvolle agenda

 

Wat me steeds meer opvalt bij het zappen door de profielen van de heren, in mijn geval de 65 plussers, is de compleet ingevulde weekagenda van het vaak al geruime tijd gepensioneerde mannenbestand. Bij de dames kan ik het niet zien, ik krijg alleen de profielen van de heren te zien. Op zich is daar niks mis mee, niemand gaat vrijwillig zitten verpieteren achter de geraniums. Maar, en nu komt het, is die overvolle agenda niet een beetje teveel doorslaan naar de andere kant ? Het wordt steeds moeilijker om een geschikte datum te vinden voor een persoonlijke ontmoeting door al die volgepropte dagen. Natuurlijk is het belangrijk om je vrienden, familie, het vrijwilligerswerk niet te verwaarlozen voor een mogelijke nieuwe relatie en ook wat tijd hebben om te sporten is belangrijk, om je lijf in goede conditie te houden. Maar om nou te moeten afwachten, als een voetballer op de reservebank, wanneer je eindelijk een keer in de basis mag verschijnen, is niet ideaal voor het opbouwen van een serieuze relatie.

Lees verder!

geplaatst door sixty - 14 reactieswoensdag 24 oktober 2018

De eerste indruk

 

Deze week zag ik twee keer de tv-reclame van een bekende datingsite voorbijkomen. de eerste reclame toonde een prachtige vrouw van ergens in de dertig. Ze keek je verleidelijk lachend met een schuin hoofd aan. Een stem op de achtergrond zegt : ze heeft haar leven op de rit< het enige wat haar nog ontbreekt...is een leuke relatie >. De tweede reclamespot laat een paar minuten later een woest-aantrekkelijke jonge man zien, eveneens een dertiger, hij gooit een houtblok in een open vuur. Op de achtergrond dezelfde stem die zegt : hij wacht nog op de vonk die van dit kampvuur naar jou gaat overspringen. De boodschap is duidelijk, de perfecte partner staat op al je te wachten, dus waar wacht je nog op ?

Lees verder!

geplaatst door sixty - 3 reactiesmaandag 22 oktober 2018

Ground control to Major Tom

Space oddity is de allereerste hit van een piepjonge David Bowie, tientallen jaren geleden. Velen 50 plussers onder ons herkennen nog steeds de melodie. Ongetwijfeld zal deze plaat eind dit jaar tussen Kerst en Nieuwjaar weer in de top 2000 staan, net als vele andere songs van deze superster. En toch is de tekst van deze oeroude klassieker moderner dan menigeen zou denken. Hoezo? Het liedje gaat over het plotseling uitvallen van het radiocontact tussen het commandocentrum in Houston en de astronaut majoor Tom in zijn raket in de ruimte, omdat hij buiten wegzweeft in het heelal. Wat is daar zo modern aan, zullen velen van ons denken? De link ligt in een nieuwe term die onlangs opgedoken is in het dating gebeuren "ghosten". Wablief?

Lees verder!

geplaatst door sixty - 4 reactiesOver 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl