Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 23 januari 2020

En nu… Aan tafel !


Wat zullen we vandaag eten? De maaltijden, hier ten lande vaak drie per dag, ontbijt, lunch en avondeten, vergen ongemerkt veel inzet. Ik ben (nog steeds) single Ik moet bekennen, dat ik als ik alleen voor mijzelf iets op tafel zet daar niet echt veel werk van maak. En al helemaal niet van het ontbijt of de lunch.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactiesdonderdag 16 januari 2020

Op zoek naar iets positiefs...

Ik heb mij ruim een jaar geleden geabonneerd op de plaatselijke krant. Ik volgde daarvoor het nieuws op het journaal op de televisie en tussen de journaals door ook via de link van Teletekst op mijn pc en via Nu.nl. Zo was ik steeds up to date. Het zit me dwars, dat al deze nieuwskanalen voor het overgrote deel informatie bij mij bezorgen over negatieve gebeurtenissen. De journaalredactie en de redacties van de kranten bepalen wat er via de media tot mij komt. De verhouding tussen de berichtgeving over datgene, waar ik blij van wordt in de wereld en in mijn eigen omgeving met de informatie over nare zaken is mijns inziens niet correct. Er gebeuren echt ook positieve dingen. Die worden een beetje weggemoffeld. Ik denk dat die dingen niet zo opzienbarend zijn, waardoor de redacties het niet de moeite waard vinden om er in het nieuwsoverzicht aandacht aan te besteden.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactiesdonderdag 9 januari 2020

Gemengd dubbelspel - van twee walletjes eten

Tennis is een bijzondere sport, omdat je op verschillende manieren tennis kunt spelen. Het meest bekend is enkelspel: Een man tegen een andere man of een vrouw tegen een andere vrouw aan weerszijden van het net, maar je hebt ook dubbelspel: twee mannen tegen twee andere mannen of zelfs een man en een vrouw tegen een andere man en een andere vrouw: gemengd dubbel. Ik herken in die laatste opzet een weerspiegeling van het leven van alledag. Enkelspel, dubbelspel en zeker gemengd dubbel kom je ook tegen in relaties…

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 12 reactieszaterdag 4 januari 2020

De hoofdprijs

Doet u / doe jij wel eens mee aan een loterij? Vanuit het idee: ik win toch nooit wat blijft mijn knip dicht als ik een aansporing langs zie komen zie om mee te doen aan de jacht op de miljoenen. En dan het televisieprogramma waar ene Gaston aanbelt bij de gelukkige winnaars van de postcodeloterij. Hij verblijdt de gelukkigen met een cheque en een bos bloemen.
Echt, ik ben toch niet jaloers op deze mensen.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 8 reactieszondag 29 december 2019

Nog eventjes geduld: 2020 komt zo...

Ik vind de tijd rond 31 december en 1 januari net zo bijzonder als de kerst. Wel heeft de jaarwisseling een geheel ander karakter, waar kerstmis geïnspireerd is door de herdenking van de geboorte van Christus heeft oud - en nieuwjaar niets met een kerkelijk feest te maken. In sommige kerken worden nog wel oudejaarsdiensten gehouden, maar het is niet iets van het kerkelijk jaar.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactieswoensdag 18 december 2019

Een kaartje zegt veel...

Er zijn al weer wat kerstkaarten verzonden. Het wordt elk jaar minder, vooral door de mogelijkheden om snel en voordelig de beste wensen via email en andere geneugten van de digitale maatschappij te verzenden.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 2 reactiesvrijdag 13 december 2019

Oost West, thuis is ook niet alles..

Ik lees af en toe dat er singles zijn, die met name met de feestdagen bekropen worden door een gevoel van eenzaamheid. Velen verbergen dit voor de buitenwacht, niemand heeft iets met hun sores te maken. Het is heel logisch, als ik in deze tijd iemand spreek, dat in het gesprek de kerstdagen en oud- en nieuwjaar aan bod komen. Hoe ga jij de kerst beleven?

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 16 reactiesdonderdag 12 december 2019

Respect wordt beloond: sinaasappels en mandarijnen, en koffie met melk.

Evenals vorig jaar heb ik twee weken in Miramar in de Spaanse zon verkeerd. Toch wel lekker, twee weken geheel offline, tijd om wat te mediteren, maar ook zeker in de eerste tien dagen om te genieten van het zonnetje, van Valencia, van een prachtig natuurgebied (voor liefhebbers: Parque Natural del Marjal de Pego-Oliva) en natuurlijk van het bijna dagelijkse potje Jeu de Boules op de camping. Leuk waren de contacten met de andere campinggasten, een paar kende ik er al van vorig jaar.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactiesdonderdag 5 december 2019

De krenten in de pap - wel de lusten maar niet de lasten

Het valt me op dat in onze voeding in vergelijking tot vroeger meer variatie mogelijk is dan vroeger, pakweg 60 of 70 jaar geleden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de toegenomen welvaart. Maar ook de globalisering is daar een oorzaak van. Alles ligt binnen handbereik, wie kende in onze kinderjaren vruchten als mango’s, kaki’s, kiwi’s? Alleen voor de rijken waren exotische dingen te koop voor het diner..

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 10 reactiesdinsdag 19 november 2019

De date die geen "date" is

Vrijwel iedereen kijkt op een of andere wijze vooruit naar dingen die komen gaan. Ik verheug me net als veel anderen op een vakantietrip, even weg uit de dagelijkse omgeving. De voorpret van zo’n reisje maakt, dat ik een positieve verwachting hebt. Ik hoop, dat de reis voorspoedig verloopt. Zal het weer meewerken? Naarmate de vakantie langer duurt is dat nooit helemaal zeker. En hoe staat het met het verblijf? Heb ik een leuk hotel of pension getroffen, of een gezellige camping? Of ben ik achteraf één van de gasten in een consumentenprogramma waarin de klachten over vakanties breed uitgemeten worden, en waarbij geprobeerd wordt de narigheid van een verpeste vakantie enigszins goed te maken?

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 5 reactiesvrijdag 15 november 2019

Jingle bells in oktober ??

Wij denken dat wij op 5 december de verjaardag van Sinterklaas vieren. Maar eigenlijk vieren wij zijn sterfdag! De kerk ziet de sterfdag van een heilige als een feestdag. Op 6 december stierf Sint Nicolaas, het feest van een heilige begint de avond ervoor. Voor Sint Nicolaas is dat dus de avond van 5 december. Maar met het kerstfeest ligt dat anders.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 19 reactiesvrijdag 8 november 2019

Ikke zelf doen!

Ik kan mijn leven in een aantal fasen verdelen: Baby. kleuter, kind op de lagere school, tiener, jongvolwassene, middelbare leeftijd, gepensioneerd, bejaard. De eerste paar fasen en de laatste fase kunnen, let wel kunnen!, gepaard gaan met een beperking in wat ik zelf kan of mag doen. Ook in andere leeftijdsfasen bots ik tegen die beperking aan. Het hangt sterk af mijn karakter hoe ik daarop reageer.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 9 reactiesvrijdag 1 november 2019

Ik ben met pensioen...

Daar is een leuk gedicht over (auteur onbekend)
Het is evenwel heel goed mogelijk, dat u dit gedicht al eerder gelezen hebt.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 10 reactiesdinsdag 29 oktober 2019

Op het spoor - het spoor bijster

Als verwoed treinreiziger kan ik er niet omheen te kijken naar de geschiedenis die het treinwezen heeft beleefd. Daar word ik heel sterk bij bepaald omdat in 1839 de Arend, de eerste trein in Nederland, tussen mijn woonplaats Haarlem en Amsterdam reed.
Mijn grootvader woonde in een dienstwoning van NS in Uithoorn; hij was in de eerste helft van de twintigste eeuw overwegwachter bij de spoorlijn, die daar toen nog bestond. Het vervoervirus is later overgeslagen naar mijn zoon; die is ook zeer geïnteresseerd in het spoorwezen, en hij heeft korte tijd gewerkt bij NS.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 15 reactiesdinsdag 22 oktober 2019

Daten: soms een fata morgana

Als je op een zinderend warme dag vooruitkijkt op een asfaltweg zie je honderden meters verder een plas water. Tenminste, dat lijkt maar zo! Wanneer je op de plaats van de waterplas bent aangekomen, is al het vocht verdwenen als sneeuw voor de zon. Wikipedia verklaart dit nader:
Op een warme dag met weinig of geen wind, als het asfalt van de wegen door de zon is verwarmd en er zodoende een laag warme lucht boven het asfalt ontstaat werkt het grensvlak met de koudere lucht daar weer boven als spiegel voor licht dat er onder een invalshoek van nagenoeg 90° op valt (vrijwel evenwijdig aan het oppervlak). Dit is een luchtspiegeling "naar boven", de hete luchtlaag reflecteert het licht van de heldere lucht naar boven, waardoor het lijkt of er water op de weg ligt.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 9 reactieswoensdag 16 oktober 2019

Daten en Marktplaats.nl

Het is een positieve ontwikkeling van ons koopgedrag, dat we niet altijd automatisch iets aanschaffen wat spiksplinternieuw via de winkel uit de fabriek rolt. Waar vroeger tweedehands spullen vooral op rommelmarkten werden aangeboden zijn er al heel wat jaren ook leuke winkels, waar je voor een prikje ook kwalitatief goede gebruikte dingen kunt kopen.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactiesdonderdag 10 oktober 2019

Pretletters

Als je iets koopt is het leuk, wanneer je het voor meer dan een doel kunt gebruiken.
In de schappen met zoutjes is veel variatie: chips, paprikachips, kaasvlinders, zoute stengels en nog veel meer hartige snacks. Een bijzondere variant zijn zakken met pretletters.
In die zakken zitten zoutjes in de vorm van alle letters van het alfabet, je kunt ze op een schaaltje of bord neerzetten, waarbij iedereen zich zelf kan bedienen. Een andere optie is er eerst een spel mee te laten doen. Kinderen kunnen aangemoedigd worden van de letters woorden te maken door letters te ruilen en – bijvoorbeeld – iemand te belonen als hij / zij een leuk woord heeft gevormd. Daarna kunnen de letters geconsumeerd worden.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 18 reactiesmaandag 7 oktober 2019

Het aardse slijk: KASSA of Monopolyspel


De laatste tijd komen onze agrariërs regelmatig in beeld, zowel in de pers als op de televisie.
De serie “Boer zoekt vrouw” was een succesformule, de kijkcijfers schoten omhoog als Yvon Jaspers op integere wijze op stap ging met de boeren én boerinnen, die een partner zochten.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 14 reactieszondag 29 september 2019

knibbel knabbel knuisje, wie klopt er aan mijn huisje?


In 1973 heeft Henk Elsink, een van onze beste cabaretiers een prachtig lied gecomponeerd en ook vaak zelf ten gehore gebracht. De leukste uitvoering van Kleine Johanna is een samenspel met het Metropole Orkest. Henk zingt het lied op een tangoritme en verhaspelt de tekst op een briljante manier, het orkest schuwt niet om er geluidseffecten aan toe te voegen, die het publiek in lachen doen uitbarsten. Juist die interactie tussen Henk en het publiek hebben deze versie gemaakt tot een van de juweeltjes van het cabaret. 

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 11 reactieszaterdag 21 september 2019

Grensgevallen

Voor de weerkundigen begint de herfst op 1 september. Rond 23 september begint de astronomische herfst. Officieel gaat deze herfst in op 21 september.
De weersverwachting voor zaterdag 21 september zag er prima uit, en ik had nog een “Keuzedag” tegoed van mijn NS-abonnement welke besteed moest worden. Redenen te over om er een dag op uit te trekken. Van die beslissing kreeg ik geen spijt, het werd een dag met een gouden randje!

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 7 reactieszaterdag 14 september 2019

Aan mijn neus voorbij... Een hapklaar verhaal?


Ik zal het maar eerlijk bekennen, ik ben een zoetekauw. Het is maar goed dat ik veel fiets en verder matig eet en drink, als er een pak koekjes in huis is blijft dat niet lang onaangetast.
Gelukkig dat de verleiding om deze manier van maagvulling te realiseren zich niet dagelijks voordoet. Anders zou ik op den duur door een buikje geen dienblad meer behoeven.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 12 reactiesdonderdag 12 september 2019

De huismus – Vrij als een vogeltje


Ik verkeer graag in de vrije natuur, en ik geniet daar van vogels en bloemen. In mijn blog “t Komt goed” heb ik dat al verteld. Vooral vogels boeien mij. Wat is het heerlijk om je zonder mechanische hulpmiddelen door de lucht te kunnen bewegen. Laatst waren in het nieuws beelden te zien van mensen die als een mini helikopter door de lucht gingen.
Uit de mythologie ken ik het verhaal van vader Daedalus en zoon Icarus, die zelf vleugels maakten om daardoor te kunnen vliegen. De veren werden met was vastgemaakt, maar omdat Icarus te hoog vloog smolt de was en hij viel naar beneden.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 34 reactieszaterdag 7 september 2019

Sweet Seventeen (bij de Buren) (een impressie)

Ik laat me graag verrassen als ik een dagje uit ben. Dat lukt niet altijd of soms maar deels. Als ik me aanmeld voor een activiteit, doe ik dat, omdat ik dat leuk vind. Als er meer mensen aan meedoen en ik hoef het niet zelf te organiseren, dan moet ik alleen zorgen op tijd op de afgesproken plek te zijn.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 7 reactieswoensdag 4 september 2019

Last minute op gevoel

Ik beken het maar, ik plan veel dingen ver van te voren. Daar ontkom ik niet aan, en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Hoe meer mensen ergens bij betrokken zijn, hoe belangrijker het is dat je iets goed organiseert. En ook hoe moeilijk het is zo’n plan goed te laten lopen.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 10 reactiesdinsdag 27 augustus 2019

Geduld - alles heeft zijn tijd

Geduld is een schone zaak. Om die eigenschap te verwerven moet ik veel oefenen. Soms ben ik heel ongedurig. Een spelletje patience – er staat een appje hiervan op het bureaublad van internet – helpt me daarbij, ook het oplossen van de dagelijkse Sudoku (vier sterren) op de computer en in mijn ochtendkrant trainen me niet alleen in een stukje denksport, maar ook in het geduldig blijven. Ook als iets niet of niet meteen lukt.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 14 reactieszondag 18 augustus 2019

Vol verwachting of onverwacht

Misschien is deze blog een beetje te vroeg in de tijd van het jaar. Maar mijn vingers jeukten van plezier om dit item uit te werken. Over een paar maanden komt de Goedheiligman weer ergens in Nederland aan met de pakjesboot. Een kinderfeest, waar evenwel jong en oud plezier aan beleven. Ook de politiek bemoeide zich vorig jaar intensief met de publieke discussie over de Pieten.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 8 reactiesvrijdag 16 augustus 2019

't Komt goed!

Ik ben onwillekeurig geneigd de jaargetijden te koppelen aan stemmingen. Het voorjaar en de zomer maken me vrolijk, in het najaar ben ik afhankelijk van het weer ook nog opgewekt of wat meer aan het nadenken. Waarover? Over wat er gebeurd is, over wat me bezig houdt. De winter is niet echt mijn ding, hoewel ik zelf in januari geboren ben.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 10 reactiesdonderdag 8 augustus 2019

Als het beestje maar een naam heeft...


Naamgeving is iets heel ouds. Gelovigen lezen in het eerste Bijbelboek Genesis, dat de mens alles een naam gaf, als laatste ook zijn vrouw.
Toen we geboren werden kregen we twee namen. Onze achternaam (wettelijk: geslachtsnaam): Jansen, de Vries, de Jong om de bekendste Nederlandse achternamen te noemen, én onze voornamen of, als je moeder en of vader zuinig waren één voornaam.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 13 reactiesdonderdag 1 augustus 2019

Middenmoters


Er waren in de geschiedenis enkele personen, die een voorbeeld voor velen zijn. Mannen en vrouwen, die hetzij vanuit een bepaalde levensvisie, of door hun karakter een toonbeeld van zachtmoedigheid waren. Ik noem een paar bekenden: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Henri Nouwen. Zij hebben zich vol overgave ingezet voor het welzijn van anderen, vaak met veronachtzaming van hun eigen belangen. Het zijn echte toppers. 

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 19 reactiesdonderdag 25 juli 2019

beeldbepalend

Met kleine kinderen ga je graag naar de dierentuin. Aapjes kijken, of mogelijk juist bekeken worden. Er is vaak wat interactie! Voor wat oudere kinderen is een bezoek aan een museum ook aan te raden. Er zijn schilderijen en vaak ook beelden, sculpturen te bezichtigen. Door deze beeldende kunst krijgen we een indruk van mensen in het verleden, hoe ze leefden. 

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 7 reactiesdonderdag 25 juli 2019

Beelden

Met kleine kinderen ga je graag naar de dierentuin. Aapjes kijken, of mogelijk juist bekeken worden. Er is vaak wat interactie! Voor wat oudere kinderen is een bezoek aan een museum ook aan te raden. Er zijn schilderijen en vaak ook beelden, sculpturen te bezichtigen. Door deze beeldende kunst krijgen we een indruk van mensen in het verleden, hoe ze leefden.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - nog geen reactiesdonderdag 18 juli 2019

If I only had time

De wetenschap is het er over eens, dat er minstens vier en wellicht zelfs vijf dimensies zijn.
Van de vier dimensies die we kennen zijn er drie ruimtelijk: omhoog (een lijn), naar voren (een plat vlak) en opzij (een bol, een kubus of een andere vorm). De vierde dimensie is de tijd, zodat we met deze vier dimensies kunnen bepalen waar en wanneer zich ergens iets bevindt.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 13 reactiesdonderdag 11 juli 2019

Het orkest van je leven

Het spreekwoord “Van het concert van het leven heeft niemand een programma” is hard maar klaar helder; je weet niet van tevoren hoe je leven verloopt, hoe oud je wordt, of je een goede baan krijgt, welke relatie je krijgt. Maar wat we ons niet altijd realiseren, dat we weliswaar niet vooraf ons levensconcert op een programmablad beschikbaar hebben, maar wel gaandeweg zien, hoe de samenstelling is van het orkest, dat het concert van ons leven uitvoert. Die samenstelling van het orkest, ja zelfs het soort orkest verandert tijdens ons leven. Daarom is ieders concert van het leven is uniek.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 11 reactiesdonderdag 4 juli 2019

Wanneer en tot hoe ver met de billen bloot??

 

Daten is weten, misschien een uitspraak die wat kort door de bocht is. Toch, als je elkaar ontmoet kom je meer te weten van de ander dan door het lezen van een profiel.
Een veelgehoorde klacht is dat sommige profielen heel summier ingevuld zijn. Dames klagen vaak dat mannen niet de moeite nemen om een goede beschrijving te maken. Als het dan toch tot een date komt, omdat een vrouw heel nieuwsgierig geworden is komt het voor dat de man dan honderd uit gaat praten over zichzelf, en de vrouw de kans niet krijgt om haar verhaal aan bod te laten komen. Toch zijn er ook veel dames die een heel mager profiel hebben opgesteld. En echt, die geringe omvang van het profiel heeft niets met hun postuur van doen.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 16 reactieszondag 30 juni 2019

Een eftal, nee een dozijn...

 

Een paar maanden geleden werd gevraagd, of en zo ja wanneer er weer eens een algemene activiteit voor leden van onze site kon komen. In de praktijk blijkt dan dat het best lastig is voor zoiets op langere termijn een geschikte datum te prikken. En: Wie gaat de kar trekken?
Aktivo1 en Sixty besloten de knoop door te hakken, we bepaalden een datum en een leuke locatie. Een beetje centraal in Nederland, goed bereikbaar met het OV en met voldoende vrije parkeerruimte, en met een plezierige horeca-accommodatie om neer te kunnen strijken.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 20 reactiesmaandag 24 juni 2019

Wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje?

 

Verjaardagsvisites vormen vaak een aanleiding om een stevige boom op te zetten. In die gesprekken komen sommige onderwerpen heel frequent aan bod. Andere onderwerpen zijn altijd taboe of het hangt af van de aanwezigen, of ze al dan niet aangesneden worden.
In zo’n gezelschap verkeert niet iedereen in dezelfde situatie. Door te pronken met jouw geweldige huis, de positie van je kinderen of met andere verworvenheden steek je de anderen de ogen uit. 

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 16 reactiesvrijdag 21 juni 2019

Na regen komt zonneschijn...


Vrijwel iedereen op een datingsite heeft een relatieverleden achter zich. Velen van ons hebben in het verleden zelfs meer dan eens met een partner verkeerd, al dan niet in de huwelijkse staat. Het is een feit, waar we niet omheen kunnen, elke relatie eindigt ooit een keer. .

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 9 reactiesvrijdag 14 juni 2019

De pianoman of pianovrouw

Wie regelmatig een concert bezoekt weet, dat een orkest niet altijd dezelfde samenstelling heeft. Een piano is een van de instrumenten, die bij uitstek solo wordt bespeeld. Ook veel mensen, die hun muzikale talenten willen ontwikkelen, beginnen met een deuntje op de piano. Zelf ben ik nooit verder gekomen dan “Vader Jacob” en “Er zaten zeven kikkertjes al in een boerensloot”. Jammer, pianisten vinden altijd gretig gehoor!

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 7 reactieszaterdag 8 juni 2019

Een nieuwe relatie - einde oude vriendschap?

Velen zullen het herkennen: Relaties en vriendschappen staan vaak op gespannen voet met elkaar. Het is een dilemma waar je tegen aanloopt.
Je bent jarenlang bevriend met iemand, jij en hij / zij bellen elkaar regelmatig. Soms heb je zelfs een vaste dag in de week, dat jullie iets gezamenlijks ondernemen. Een bioscoopje, een wandeling, fietstocht, een theatervoorstelling. Jullie staan allebei op elkaars adreslijst van de verjaardagen en de lijst van de verzenden kerstkaartjes. Jouw vriend of vriendin weet vaak meer van je dan jouw partner of ex-partner. Je weet wat je aan elkaar hebt!

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 12 reactieszondag 2 juni 2019

Ben ik een olifant?

In Botswana, een land in het zuiden van Afrika, leven nu 130.000 olifanten: één olifant op elke achttien inwoners. Botswana heeft de grootste olifantenpopulatie in de wereld. Omdat de dieren schade veroorzaken aan de oogst, worden ze door boeren gezien als een plaag. De regering van dit land wil het jachtverbod, dat geldt opheffen omdat de boeren veel schade aan hun gewassen hebben door deze dieren.
Een olifant heeft weinig natuurlijke vijanden. De mens is zijn enige potentiele bedreiging, een leeuw of een krokodil kan proberen een jonge olifant te pakken te nemen, maar daar houdt het ook mee op.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactieswoensdag 22 mei 2019

Gluren bij de buren

Ik heb een paar jaar gefungeerd als gastheer in Haarlem op zondagmiddag tijdens de jaarlijkse manifestatie “Gluren bij de buren”. Elk jaar vindt “Gluren bij de buren” in februari plaats in een aantal steden; een groot aantal particulieren stelt dan hun huiskamer open voor bezoekers, ook bedrijven of buurthuizen doen hier aan mee door een ruimte open te stellen. Op elke locatie treden dan artiesten op, merendeels amateurmusici. De musici verzorgen gemiddeld drie optredens, die door een publiek van wisselende samenstelling bezocht worden. Leuk is het, dat men op een bijzondere manier ook een inkijkje krijgt in deze gebouwen. Voor de musici is het een vergroting van hun bekendheid, veel beheerders van openbare gebouwen hopen hierdoor hun organisatie te promoten, door ter plekke contacten met onbekenden te leggen die op het optreden af zijn gekomen.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 8 reactieswoensdag 15 mei 2019

Aan het lijntje houden - De match van je leven!

Er zijn woorden in onze Nederlandse taal die in allerlei situaties gebezigd worden. Als taalfreak houd ik ervan een woord uit te diepen.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 16 reactieswoensdag 8 mei 2019

Gewoon het allerbeste?

Waardoor word ik geraakt als ik een profiel lees? Natuurlijk door de overeenkomsten met mijn eigen profiel, ik zoek een vrouw die bij mij past, maar ook waar ik bij pas.

Maar… het oog wil ook wat.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 8 reactiesvrijdag 3 mei 2019

Bezitsdrang


Wat is het fijn, als je in je directe omgeving een mooi netwerk hebt van vrienden en kennissen. De band die je met hen hebt verschilt van persoon tot persoon. Er zijn mensen, die je wekelijks spreekt en / of ziet, de frequentie van het contact is heel uiteenlopend. Maar ook de kwaliteit, de inhoud die jij en je vriend / kennis aan jullie contact toekennen is niet overal gelijk.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 11 reactiesdonderdag 25 april 2019

Altijd hetzelfde liedje


Bij veel dingen die ik doe komt herhaling voor. Elke dag heeft vaste punten, waar ik en denk ik ook anderen niet om heen kunnen. Je slaapt, je gaat na het wakker worden douchen of in bad, je eet, je doet je boodschappen en sommigen moeten ook nog werken voor de kost. Je pakt je dagblad van de deurmat en verbaast je over alles wat er in de wijde wereld en in jouw eigen omgeving gebeurt. Je luncht, en vijf uur later is het tijd voor je diner. De avond begint met koffie, het journaal en wat leesvoer. En dan is het tijd om af te taaien.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 16 reactieswoensdag 17 april 2019

Spreken is zilver, zwijgen is goud, luisteren platina en schrijven briljant?

(Goed) communiceren valt niet mee! In een van mijn vorige blogs maakte ik dat al duidelijk. Ik heb jarenlang genotuleerd in allerlei vergaderingen, in een vergadering zijn de vier aspecten uit de kopregel onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 5 reactiesmaandag 8 april 2019

Lekker in je blootje?

Het was vandaag, maandag 8 apri,l net als de voorgaande dag verrukkelijk weer. Temperaturen rond de 20 graden, heerlijk genieten van het zonnetje. Gisteren had een goede kennis mij uitgenodigd om de nieuwe tentoonstelling van zijn schilderwerken in een gemeentehuis te komen bezichtigen. Er hangen al twee acryl schilderijen van hem bij mij aan de wand, die ik van hem kreeg bij enkele bijzondere gelegenheden, dus ik stapte vanzelfsprekend op mijn stalen ros.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 26 reactieszondag 7 april 2019

Woorden genoeg, en toch...

Er is een lied uit de zestiger jaren, wat mij als ik het hoor lichtelijk in vervoering brengt. De groep The Bee Gees heeft meer mooie nummers uitgebracht, maar Words was een topper.
Zij zingen over, hoe kan het anders, de liefde en ook welke rol de eerste keer dat je elkaar ziet, de aanblik én woorden hebben. The Bee Gees roepen ons op om met eeuwig durende woorden te spreken en die woorden aan je geliefde op te dragen. In het lied klaagt de geliefde dat de spreker zelfs het enkele woord dat hij spreekt niet echt meent. Maar woorden zijn het enige middel dat hij heeft om te proberen haar hart te veroveren..

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 7 reactiesmaandag 1 april 2019

Wat? Werken? Waaraan?


Het gaat weer een beetje beter met de economie. AOW-ers merken daar nog niet zo veel van. Voor iedereen, oud en jong zijn er enkele levensbehoeften: Wonen, Werken, Welzijn ( zoals gezondheid), en Liefde. Dat laatste onderwerp staat, ook al omdat het met een andere letter begint, een beetje apart. Sommigen vinden het heel belangrijk, daarom zijn er zovelen op zoek naar een levenspartner. Maar anderen vinden, dat je zonder de grote liefde, lees een relatie, ook heel goed door het leven kunt gaan.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 9 reactieszaterdag 23 maart 2019

Kuddedieren


In de dierenwereld zie ik dat sommige soorten er voor kiezen om in groepsverband te leven, terwijl andere dieren liever solitair opereren. Veel grazers, denk hierbij aan koeien, schapen en paarden leven in een kudde. Meestal is dan één het hoofd van de kudde, een mannetje dat de groep leidt en ook beschermt tegen indringers.
Sommige roofdieren leven ook als groep. Samen kunnen zij veel grotere dieren overmeesteren, een mooi voorbeeld zijn hyena’s. Bij insecten zie ik nog vaker groepen. Bijen zouden alleen nooit in staat zijn om voor hun nageslacht te zorgen.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactiesvrijdag 15 maart 2019

We leven in ons eigen wereldje – we live in a world of our own.


Eigenlijk moeten we blij zijn over de tijd waarin we leven. Er is – tenminste in ons land- vrede, we hoeven niet bang te zijn dat ons door oorlogsgeweld iets overkomt. We mogen binnen de grenzen van wat betamelijk is ons publiekelijk uiten, er is vrijheid van meningsvorming. Toch hebben die verworvenheden een keerzijde. We hebben ieder om ons heen een wereldje gecreëerd, ons eigen wereldje. Maar dat is echt niet iets van de laatste jaren.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 16 reactiesmaandag 11 maart 2019

Turen in de kristallen bol


Wie zoals wij allemaal op een datingsite staat richt zich op de toekomst. Niemand weet hoe die er uit ziet. Of je een nieuwe partner gaat ontmoeten, of je relatie stand houdt, of dat een ontmoeting na een keer geen vervolg krijgt.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 8 reactiesvrijdag 1 maart 2019

Van familie moet je het maar hebben

Iedereen op deze site heeft een vader en moeder (gehad). De meeste van onze ouders zijn (vaak al geruime tijd) overleden. Een groot aantal van ons heeft broers en of zussen, een of meer kinderen en nog wat andere bloedverwanten. Vrienden en kennissen kies je, evenals een partner en daarna je kinderen, maar je hebt er geen invloed op wie de familieleden van jouw kant zijn.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 11 reactiesdonderdag 21 februari 2019

Oude liefde roest niet of toch wel??

Mijn gevoelens bij het daten bewegen zich over verschillende periodes in mijn leven.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 9 reactiesvrijdag 15 februari 2019

Humor, iets anders dan lachen – gieren – brullen…


Ik begin de dag na het standaard broodje met het opstarten van de computer. Twee van de eerste sites die ik bezoek hebben alles met humor te maken.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 2 reactieszondag 10 februari 2019

De meeste (of mooiste?) dromen zijn bedrog

Soms lees ik in de blogs of in profielen waar hier door ons over gedroomd wordt. Ik word ook wel eens wakker als ik gedroomd heb, soms kan ik daarna nauwelijks vertellen waar die droom over ging.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 5 reactiesvrijdag 8 februari 2019

Op de eerste plaats geen kritiek


Het datingwereldje laat zich vaak vergelijken met andere situaties in het openbare leven. Al heel vaak is de term etalage gevallen, Je plaatst jezelf in de etalage en tegelijkertijd stroop je de winkels af om net dat ene te vinden, waar je al zo lang naar op zoek bent. Vrouwen hebben de naam dat zij vaker en met meer plezier winkelen. Als je iets vaak doet en er ook nog lol in hebt krijg je er ook ervaring in. Dat zou betekenen dat vrouwen meer vaardigheid hebben in het winkelen, maar hoe is dat bij het daten? Volgens mij ligt het vaardigheidsgehalte bij daten fifty – fifty.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 3 reactiesdonderdag 31 januari 2019

To make my life beautiful


Een groot deel van de lezers en actieve leden van deze site hoeft niet meer elke dag voor dag en dauw op te staan. Als je geen betaald werk meer hoeft te verrichten en verder geen verplichtingen meer hebt is het belangrijk om aan je leven toch inhoud te geven. Wie enkel achter de geraniums blijft zitten krijgt op den duur een klein wereldje om zich heen. Die wereld kunnen we groter maken door het volgen van televisieprogramma’s. Besef wel, dat je bij wat je daar ziet alleen toeschouwer bent.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 5 reactiesvrijdag 25 januari 2019

De kers op de taart ?


Wanneer je, zoals velen hier, “alle tijd” aan je hebt wil dat nog niet zeggen, dat je agenda leeg is. Verre van dat, het is ook maar goed dat je niet aan het begin van een dag er als een berg tegenop ziet, zo van: Hoe moet ik de dag doorkomen?

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 13 reactieszaterdag 19 januari 2019

Funny, how love can be


Wat kan het in de Liefde met een hoofdletter L raar lopen. We nemen ons voor om alleen een contact aan te gaan als de klik er is.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactieswoensdag 9 januari 2019

Geen woorden maar daden ??

De titel van deze blog is de beginregel van het clublied van Feyenoord Deze tophit werd destijds en wordt wellicht ook nu nog uit den treure gezongen door aanhangers van de Rotterdamse voetbalclub.
Er is altijd een spanningsveld tussen de woorden, die we spreken en dat wat we werkelijk doen. Dat kom je overal in je leven tegen.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 10 reactieszondag 30 december 2018

Vijf dagen singlevakantie: leren hoe te relativeren


Na een druk jaar leek het me goed mij eens een paar dagen te laten verwennen, zonder dat ik zelf mijn nek hoef uit te steken. Even wat snuffelen op internet en in de reisgidsen, die ik trouw elk jaar ontvang; al snel had ik de knoop doorgehakt, vijf dagen naar onze oosterburen met de bus. Er stonden enkele interessante excursies beschreven, dus waarom thuis blijven? Daar wachtte er niemand op me, en op zo’n reisje kan je net als op een datingsite nieuwe mensen tegen komen, wie weet…

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactiesdonderdag 27 december 2018

Waar "val" je op??


Misschien is het jullie opgevallen, maar veel in de datingwereld heeft met “vallen” te maken of er voor te zorgen, dat je niet omver kukelt. Er zijn veel “valkuilen” bij het daten, bij geval hebben we het daar over gehad. Sommigen geloven in toeval, dat ze een bevallige dame zullen ontmoeten. Zo gemakkelijk gaat dat niet, maar soms valt het mee. In datingland is het vallen en opstaan, dat gebeurt zelfs in een relatie. Wie valt er op mij?

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactiesvrijdag 21 december 2018

Een jaar voorbij - op naar een nieuwe uitdaging en nieuwe kansen


Nog tien dagen en dan barst het nieuwe jaar in volle hevigheid los. Vuurwerk maakt ons ervan bewust, dat we 2018 afsluiten en 2019 ingaan.
Daar horen traditiegetrouw plannen bij, die noemen we dan goede voornemens. Deels zijn het wensen; je kunt wel zo veel willen, maar je hebt niet alles in je eigen hand.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactieszondag 16 december 2018

Het casino is weer open...


Ik ben nog nooit in een casino actief geweest en een gokhal heb ik enkel vanaf de drempel bekeken. Een paar jaar geleden overnachtte ik in Las Vegas. Om in mijn hotelkamer te komen moest ik eerst op de begane grond me door een speelzaal worstelen. Daardoor heb ik toch volop kunnen “genieten” van de mensen, die er zitten achter de eenarmige bandieten. Daar gaat veel geld in om. Heel af en toe hoor je een oorverdovend gerinkel van munten, als de jackpot wordt gewonnen. De roulettetafels waren even niet in bedrijf, dat schouwspel ging dus aan mij voorbij.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 8 reactiesmaandag 10 december 2018

Dansen is plezier voor twee (eh, voor vier?)


Ik mag graag een avondje stijldansen, met nog wat Linedance erbij (hoewel ik die laatste bewegingen niet echt goed beheers). Het aardige aan dansen is, dat je er vaak nieuwe, onbekende dames ontmoet, als je tenminste niet elke week naar dezelfde dansschool gaat. Wie niet vaak uitgaat zal niet zo gemakkelijk op een vrije dansavond in een dansschool binnen lopen, vaak moet je dan ook nog (oud-) lid van de dansschool zijn. Er zijn daarnaast enkele ( niet zoveel) openbare gelegenheden, waar je voor een schappelijke toegangsprijs een avond fijn aan de zwier kunt gaan; daar is er naast de vaste klanten ook veel variatie in het bezoek.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactiesvrijdag 7 december 2018

Een kaartje zegt veel !!!


Nu Sinterklaas het land heeft verlaten zitten we als het ware in het interbellum. Dat interbellum was in het verleden de periode tussen twee oorlogen. Jazeker, er wordt zowel voor en tijdens het feest van de Goedheiligman en het kerstfeest veel strijd geleverd.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactiesdonderdag 6 december 2018

Wat is echt belangrijk?


In ons leven stellen we zonder dat we het door hebben steeds prioriteiten. Eerst dit, dan dat. Er zijn daarbij zaken en acties, die primair zijn. Zonder dat je drinkt, eet, slaapt en er voor zorgt dat je een dak boven je hoofd hebt ben je al gauw uitgeteld. Gepaste kleding om je te wapenen tegen de wispelturigheid van ons klimaat is ook een must, en wat te denken van goede, betaalbare medische zorg?

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactieswoensdag 5 december 2018

De zoektocht naar de kerstkalkoen in hotel Santa Claus

De zoektocht naar de kerstkalkoen in hotel Santa Claus….
Het is overbekend dat het aantal nieuwe inschrijvingen op een datingsite niet in alle jaargetijden gelijkmatig is. De tijd kort voor de zomervakantie springt er uit; wie zich in mei inschrijft hoopt dit jaar niet alleen op reis te gaan of genoegen te nemen met een singlevakantie. Overigens is er niets op tegen om zonder reisgenoot op stap te gaan. Zet maar eens de voor – en nadelen van als single op vakantie gaan op een rijtje…
Enkele dagen na de Kerst en Oud- en Nieuw is er weer een piek in de inschrijvingen. Deze potentiële daters hebben de feestdagen in hun uppie doorgebracht of in een groep, waar ze weinig aansluiting bij vonden. Niemand was er bij, waarmee ze een leuk contact hadden. Dan lijkt hen de datingsite de ultieme oplossing om uit hun alleen-zijn te stappen.
Er is nog een periode, waarin velen, vooral mannen hun heil in internetdating zoeken. De maand voor de kerstdagen beseffen zij, dat ze ook dit jaar geen adres hebben waar ze de feestdagen gaan meemaken. Aanschuiven bij familie is geen optie, die hebben allemaal hun eigen afspraken. Een korte kersttrip? Oh nee, weer in zo’n bus van een reisorganisatie de kerstmarkten afstruinen en dan het verplichte diner-dansant op Eerste Kerstdag? Dat hebben ze al eerder beleefd, soms al vaker dan eens. Dan maar inschrijven op een site.
De vraag rijst dan op, welke motieven er spelen om juist dan actief te worden als dater. Zoeken zij serieus naar een nieuwe partner, of enkel naar een adresje om tussen 24 december en 1 januari hun benen te kunnen uitsteken onder een welvoorziene kersttafel die ze als het ware op een presenteerblaadje aangeboden krijgen. Met andere woorden. Het is hun zoektocht naar de goedgebraden kerstkalkoen in hotel Santa Claus, een wel heel voordelig geprijsde locatie. Kosten: een flesje wijn, misschien een kerststukje bij de bloemist en een net gestoomd pak. Vooraf een lekker soepje, garnalencocktail, haricots verts met een mooie champignonsaus, krokant gebakken aardappeltjes, een mooie ijstaart toe… En dan de afwas? De lady zorgt daar toch voor! De volgende ochtend wakker worden in hetzelfde hotel aan een welvoorziene ontbijtdis, na een heerlijke en gezellige nacht…
Misschien is dit allemaal wat gechargeerd weergegeven, maar laten we er niet omheen draaien. Dieren kennen een bronsttijd, en tijd waarin ze heel actief zijn in het banderen van een soortgenoot van de andere sekse. Mensen hebben vaker in het jaar zo’n periode, de tijd vlak voor kerst springt er bij ouderen een beetje uit. De jongere generatie is misschien wat meer bronstig in de lente en de zomer.
Ik denk dat het bij een date in deze periode goed is met elkaar te praten, duidelijk te krijgen, waarom je nieuwe beoogde partner je juist nu wil ontmoeten. Waarom zou je het kerstdiner thuis organiseren? Okay, een kerstmaaltijd buiten de deur kan aardig in de papieren lopen, en je moet altijd reserveren. Maar toch…Een van beiden is niet de kok- ober van het privé hotel.
Ik wens jullie allen fijne feestdagen, en als je toch bij iemand gaat aanschuiven, voel je niet bezwaard door wat ik hier neerschreef. Maar is wees alsjeblieft eerlijk naar elkaar toe!

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 5 reactieszaterdag 1 december 2018

Even “de pensionado uithangen”

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactieswoensdag 21 november 2018

Dit is het leven – Is dit het leven??

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactiesdinsdag 13 november 2018

Je hebt me duizend keer voor de gek gehouden..

geplaatst door Aktivo1 - 7 reactiesmaandag 12 november 2018

Daten of updaten???

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactieswoensdag 7 november 2018

Afspraken en je daar aan houden

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactiesmaandag 5 november 2018

Wie zoet is krijgt lekkers...

geplaatst door Aktivo1 - 3 reactieswoensdag 31 oktober 2018

It’s a long way to Tipperary

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactiesmaandag 29 oktober 2018

Signalen en seintjes

geplaatst door Aktivo1 - 5 reactiesdinsdag 23 oktober 2018

Een aai over je bol, dat doet de mens goed...

geplaatst door Aktivo1 - 2 reactieszaterdag 20 oktober 2018

Het houtje in een verhouding??

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactieszaterdag 6 oktober 2018

Onze wegwerpmaatschappij

geplaatst door Aktivo1 - 5 reactiesmaandag 1 oktober 2018

Delen

geplaatst door Aktivo1 - 8 reactiesmaandag 17 september 2018

Het wow-gevoel

geplaatst door Aktivo1 - 9 reactiesvrijdag 7 september 2018
zondag 2 september 2018

Is wat je van ver haalt altijd lekker?

geplaatst door Aktivo1 - 1 reactiemaandag 27 augustus 2018

I never promised you a rose garden

I never promised you a rose garden

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 13 reactiesdinsdag 14 augustus 2018

Een karretje dat nu een niet op de zandweg reed

Lees verder

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactiesvrijdag 10 augustus 2018

Lange lichaamsdelen

geplaatst door Aktivo1 - 10 reactieszaterdag 4 augustus 2018

De speld in de hooiberg

geplaatst door Aktivo1 - 7 reactieswoensdag 18 juli 2018

Grenzen stellen in klusjes doen

In een eerdere blog gaf ik al aan, hoe belangrijk het is je grenzen te bewaken. Ondanks dat overkomt het ook mij, dat iemand soms zelfs vaker dan één keer over die grenzen heenstapt.

Wanneer je ooit hebt aangegeven, dat je ergens niet voor in bent onthouden velen dat wel. Helaas zijn er ook personen, die een slecht geheugen hebben (beginnende Alzheimer?) of denken, dat ik zelf niet onthoud, wat ik ooit heb aangegeven.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 5 reactiesdinsdag 10 juli 2018

Opkroppen, feedback of uitlaatklep?

ls iemand beweert dat hij of zij een saai leven heeft en nooit wat meemaakt kun je je afvragen, wat daarvan waar is. Ook als je veel zaken in je leven goed geregeld hebt komt het vaak genoeg voor, dat iets niet zo loopt als je verwacht had of als je gehoopt hebt. De werkelijkheid kan positief of negatief uitvallen ten opzichte van je verwachtingspatroon.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 7 reactiesdonderdag 28 juni 2018

In de herkansing

Wanneer je individueel of in groepsverband aan een competitie meedoet met als bedoeling de hoofdprijs te winnen kom je meestal tot de ontdekking, dat maar één bovenaan de ranglijst kan eindigen. Nu ik dit schrijf zitten velen in de ban van het WK voetbal. Nederland was op voorhand al uitgesloten; niettemin hebben diegenen van ons die wel elke avond aan de buis gekluisterd zitten hun voorkeuren; stilletjes hopen zij dat land A of B met de hoogste eer gaat strijken.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 11 reactiesmaandag 18 juni 2018

Uitvluchten en smoesjes

Na een eerste afspraak is het spannend; krijgt je date nog een vervolg? In al die jaren, dat ik meedraai in dit circus ben ik er achter gekomen, dat juist een tweede date bepalend is.

Allebei heb je dan even kunnen nadenken over de keer, dat je elkaar voor het eerst recht in de ogen hebt gezien. Die eerste keer, dat je de hand van die ander vasthield, misschien was er zelfs een kusje bij het afscheid.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 9 reactieswoensdag 6 juni 2018

Principes

Iedereen heeft gedragslijnen, meningen en zaken, die voor hem of haar zo belangrijk zijn, dat hij / zij daar niet van af wil wijken. We noemen dat principes.

Het positieve hiervan is, dat je weet, wat je aan iemand hebt, als ze zijn of haar principes kent.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 7 reactiesdinsdag 22 mei 2018

Herinneringen 2

Iedereen kent ongetwijfeld de Zuiderzeeballade. Een heel gevoelig lied, over een jongetje dat op zolder een oude foto vond. Ik werd bepaald bij die Zuiderzeeballade toen ik zelf de fotolade van mijn bureau opentrok. We hebben allemaal wel ergens een doos liggen met foto’s uit het nabije of verre verleden. Het is eigenlijk raar, dat we daar soms jaren niet naar omkijken. Totdat je het gevoel krijgt, dat je eens wat moet gaan opruimen.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 5 reactiesmaandag 14 mei 2018

Kriebeltjes???

In de liefde gaat het toch vooral om wat je voelt. Die gevoelens kun je op een bepaalde manier tot uitdrukking brengen. In het onderstaande gedichtje wil ik hier aandacht aan besteden. Misschien herkenbaar?

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactiesmaandag 7 mei 2018

Afwijzen en afgewezen worden…

In allerlei situaties komt het voor, dat we tegen iemand ja of nee moeten zeggen. Dat valt op zich al niet mee. Het begint al als we heel jong zijn. Op het schoolplein is in de pauze een groepje kinderen een balspel aan het doen. Bijna elke dag zijn het dezelfde kinderen, die met elkaar optrekken, en ook aan het ballen zijn. Of ze spelen tikkertje, en misschien tegenwoordig wel een heel ander spel. Een of twee kinderen kijken een beetje sip naar dit groepje. Je raadt het al, zij mogen niet meespelen. Nu zijn kinderen vaak veel directer en eerlijker dan volwassenen. Deze buitenstaanders weten al gauw, waarom ze buitengesloten worden. Soms omdat ze niet goed spelen, maar ook omdat de spelers hen niet mogen. Die rooie, die dikke, dat achterlijke kind: nee, die willen we niet in ons team hebben. Onnodig te zeggen, dat dit voor de kinderen, die niet mee mogen doen heel pijnlijk is. In wezen is het een passieve vorm van pesten.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactiesmaandag 30 april 2018

Waarover praten zij?

Iedereen kent wel het bekende kinderliedje over de drie kleine kleutertjes die op een hek zaten. Het tweede coupletje is als het gewed is nog bekender dan het eerste, omdat een bekend wasmiddel dit voor zijn reclame heeft ge (mis?) -bruikt. “Waarover spraken zij, die drie daar op dat hek?” (In de reclame: Waarover praten zij, ’t is over….”)

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactiesvrijdag 20 april 2018

STILLEVENS

Op een tafel

Midden in de kamer sta ik maar te wachten

Soms als ik alleen ben dwalen mijn gedachten

over ander meubilair dat mij soms aan kan raken

of over de man die mij ooit wist te maken

waarom is er van mij maar in elke kamer één

als tafel voel ik mij steeds vreselijk alleen...

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 7 reactieszondag 15 april 2018

Daten, ja gezellig….

Aan het maken van een afspraakje zitten heel wat kanten. Je zou er van moeten uitgaan dat iedereen, die zich op een datingsite heeft aangemeld serieus op zoek is naar een nieuwe partner of in elk geval naar een vriend of vriendin.

Daarom hebben we allemaal een profiel. Daarom zenden we een berichtje naar iemand, waarbij we het gevoel hebben, dat die bij ons past. En je hoopt vanzelfsprekend op een reactie, het zou helemaal tof zijn als die ander eventueel na een paar keer mailen je een keer wil bellen. Daarna volgt toch vrij vaak de echte date. Een afspraakje, het overbekende kopje koffie en soms nog wat anders..

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactiesdinsdag 10 april 2018

Uitstel - De lange baan is favoriet!

Ieder mens is uniek. Dat is maar goed ook, wat zouden we in een saaie wereld leven als we allemaal hetzelfde waren. Het begint er al mee, dat we mannen en vrouwen zijn. Hoewel, er is nog een tussenvorm, de transgender, zelfs NS is verplicht om hun omroepbericht aan deze groep aan te passen. Los van deze drie groepen hebben we ook ieder een karakter, eigenschappen waarmee we naar buiten treden. Er zijn optimisten, die alles altijd van de zonnige kant bekijken, pessimisten, die steeds er van uit gaan, dat iets niet gaat gelukken.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 3 reactiesdinsdag 3 april 2018

Liefde op het eerste gezicht?

Vrijwel iedereen die op deze site staat heeft minstens één keer in zijn of haar leven de grote liefde ontmoet. Dat was dan vaak degene, met wie je een jarenlange verbintenis aanging, en dat resulteerde veelal in een ritje naar het stadhuis. Je ging in een en hetzelfde huis wonen, en dikwijls kregen jullie één of meer kinderen.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 13 reactiesdonderdag 22 maart 2018

Goed in je vel zitten

Wat is er de oorzaak van dat we ons soms wat minder super voelen? Wat zouden we graag bij iedereen overkomen als iemand, die nooit iets te klagen heeft. Is dat in alle gevallen reëel?

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactiesdonderdag 15 maart 2018

Opvallen en op iemand vallen

Het valt me op, dat we, als we onszelf in de etalage zetten op een datingsite, het in wezen om één ding gaat: allemaal proberen we op te vallen. Ieder wil als het goed is dat zijn of haar profiel zo is, dat de kijker / lezer bij zichzelf zegt: Hé, dat is een leuke, die zou ik wel een keer willen ontmoeten!

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 14 reactiesdinsdag 27 februari 2018

Uiterlijk of innerlijk, het oog wil ook wat?

Ik weet dat er bepaalde kanten aan internetdating zijn, waar we in ons hart wel aan denken maar die we niet uitspreken en al helemaal niet zo snel in een lijntje op Things2share of laat staan zoals nu in een blog verwoorden.

Wanneer we lezen, wat de meesten zoeken in een nieuwe partner, worden er allemaal mooie termen gebruikt. Zielsverwantschap, liefde geven en ontvangen, een sparringpartner, aandacht voor elkaar, met elkaar kunnen praten, respect.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 6 reactiesmaandag 19 februari 2018

Hoop, wens en verwachting

Wie zich op een datingsite aanmeldt of bijvoorbeeld meedoet met een middag of avond speeddaten gaat op avontuur. In de blogs, die we lazen van allerlei schrijvers op dit forum hebben we kennis kunnen nemen van hun ervaringen op het seniorenpad van de liefde . Leuke ervaringen, minder prettige ontmoetingen, dates met meteen een klik, afspraakjes die op niets uitliepen, we hebben het vrijwel allemaal beleefd.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactiesmaandag 12 februari 2018

Geraakt…

Er zijn dagen in ons leven, die we niet zo gemakkelijk vergeten. Er gebeuren onverwachte dingen. Daartussen zitten zowel positieve als negatieve ervaringen. Wie zoals ik en zoals een ieder die dit leest op een datingsite staat weet hier over mee te praten.
Je stuurt een persoonlijk berichtje of heel misschien een interesseberichtje, en dan is het wachten. Soms lang, soms kort, dan krijg je een reactie. Een afberichtje (vaak), een berichtje om eens nader contact te leggen (soms), en helaas hoor je ook vrij frequent in het geheel niets. In al deze gevallen gaat het ook, eigenlijk vooral om de inhoud.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 13 reactiesmaandag 5 februari 2018

Beperkingen

Er zijn veel punten van belang voor de keuzes die we maken als we een profiel opstellen of als we naar een profiel kijken. Een aantal zijn glashelder: Afstand, leeftijd, geslacht, wat voor soort relatie wil je of wil de ander? Andere delen uit een profiel vragen vaak om een genuanceerde benadering. Hoe zie je /ziet de ander er uit, wat zijn jouw hobby’s en zijn daar liefhebberijen bij, die je met iemand wilt en kunt delen?

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 3 reactiesmaandag 29 januari 2018

Etiketjes plakken

We maken het regelmatig mee. Er belt een postbode of bezorger van een ander bedrijf bij ons aan met een pakketje, dat niet door de brievenbus kan. Soms belt hij / zij aan omdat de afzender van een belangrijke brief of ander document zeker wil weten, dat wij als ontvanger dit ook echt ontvangen hebben.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 2 reactiesdinsdag 23 januari 2018

Comfortzone

Een deel van de mensen, die op deze site staat verricht nog betaald werk, anderen kunnen na een groot deel van hun leven zich in de naad gewerkt te hebben op hun lauweren rusten. Vaak maken vooral zij zich nog op enigerlei wijze nuttig in de samenleving als vrijwilliger of door iemand persoonlijk te helpen, die hun hulp hard nodig heeft.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 5 reactiesdonderdag 18 januari 2018

Keuzes maken

Keuzes maken

In je leven ben je dagelijks bezig met het maken van keuzes. Dat kan gaan om heel eenvoudige dingen, maar tegelijk ook om beslissingen, die een impact hebben op zowel je eigen leven als op dat van anderen. Sommige keuzes pakken positief voor jou, met andere keuzes maak je anderen blij, van weer andere keuzes heb je zelf achteraf spijt of iemand anders vindt het jammer, dat je net die keuze maakte.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 4 reactieszondag 14 januari 2018

De zorg - soms heel lastig

Singles kom je overal tegen. Het zijn vogels van allerlei pluimage, omdat velen nu langer dan vroeger moeten en ook vaak willen doorwerken voordat ze van hun pensioen kunnen genieten zijn er steeds meer 60-plussers, die niet thuis op hun lauweren kunnen rusten.

Met de mooie maatregelen, die op oudere werkenden van toepassing zijn wordt helaas selectief omgegaan. De arbeidsmarkt is krap, er zijn in een aantal sectoren te weinig mensen voor het werk, dat gedaan moet worden. Ik zeg met opzet “moet”, om een sociale samenleving te kunnen waarborgen zijn er veel medewerkers in de zorg nodig.

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 9 reactieswoensdag 10 januari 2018

Aanpassen, inpassen, inleveren…

Laten we eerlijk zijn, iedereen die op een datingsite staat zou het fijn vinden, als hij of zij opnieuw iemand ontmoet. Sommigen kiezen voor het niveau vriendschap, velen kruizen “relatie” aan en voor weer anderen maakt het niet zoveel uit. Het woord relatie is overigens net als vriendschap voor velerlei uitleg vatbaar. Een paar jaar geleden liep ik tegen het begrip “vriendschap-plus” aan. En wat te denken van Latten? Zelfs daar heb je varianten in. Ik ken een stel dat lat op 300 meter afstand van elkaar…

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 3 reactiesmaandag 8 januari 2018

Tijd voor jezelf? Ho maar…

Het is helaas heel herkenbaar, en het ergste is dat je er vaak niet veel aan kunt doen. We hebben het heel druk, zelfs als we geen betaald werk meer hoeven te verrichten. Dat druk zijn heeft helaas consequenties. Waar veel singles zich in hun vrije tijd of na hun betaalde werk inzetten op allerlei fronten, zijn er binnen die groep een flink aantal, die door hun inzet aan andere wezenlijk belangrijke aspecten van hun leven niet toekomen. Wat zouden zij bijvoorbeeld graag – weer - een relatie willen, maar… Door mantelzorg en door vrijwilligerswerk komen ze daar vaak niet aan toe…

Lees verder!

geplaatst door Aktivo1 - 5 reactiesOver 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl